Erjavec: »Peterle išče pozornost pred volitvami.«

Pojasnil je, da je bila kandidatura Lojzeta Peterleta za generalnega sekretarja SE v tehničnem smislu slabo pripravljena.

Objavljeno
16. december 2013 21.04
jer/lojze peterle
Z. P., notranja politika
Z. P., notranja politika

Ljubljana – Minister za zunanje zadeve Karl Erjavec je danes v Bruslju o kandidaturi Lojzeta Peterleta za generalnega sekretarja Sveta Evrope dejal, da je zanj zgodba končana.

Po zasedanju zunanjih ministrov EU je pojasnil, da je bila Peterletova kandidatura v tehničnem smislu slabo pripravljena, prepozna in zato neresna. »Obsega le pol strani, zato sem presenečen, da se toliko pozornosti posveča neki želji,« je dejal Erjavec.

Peterle bi lahko vedel, da je kandidatura za generalnega sekretarja SE zelo zahtevna, sama želja in pogovor z ministrom ali predsednico vlade pa še ne pomeni, da se je začel uradni postopek, je komentiral zaplet. Po njegovem mnenju gre za iskanje pozornosti pred evropskimi volitvami prihodnje leto.

Rok za oddajo vloge za generalnega sekretarja SE se je iztekel v nedeljo, Peterle pa je vse skupaj komentiral kot poniglavo ravnanje zunanjega ministrstva, kar mu daje misliti, »da ostaja Slovenija samo za naše«.