Erjavec verjame v verodostojnost Simčičeve izobrazbe

Predsednik Desusa je začuden nad odzivom medijev: »Nenavadno je, da se toliko časa ukvarjajo s tem vprašanjem.«

sre, 22.02.2012, 15:37

Ljubljana - Predsednik stranke Desus in minister za zunanjo politiko Karl Erjavec je danes kot domneve zavrnil poročanja medijev, da je poslanec stranke Ivan Simčič ponaredil srednješolsko spričevalo. Dejal je, da Simčiču verjame, da spričevala ni ponaredil, poroča STA.

»Jaz mu verjamem in dokler ne bo kakšnega postopka, ki bi ugotovil, da je storil karkoli nepravilnega, ali pa da bi mu bila odvzeta izobrazba, ki mu je priznana s strani filozofske fakultete, pač nimam kaj komentirati,« je še pristavil.

Erjavec niti ni želel komentirati, da je Simčič izgubil službo na obrambnem ministrstvu v času Erjavčevega vodenja ministrstva menda prav zaradi domnevno ponarejenega srednješolskega spričevala.

»Nenavadno je, da se mediji toliko časa ukvarjajo s tem vprašanjem. Morda zato, ker je poslanec stranke Desus,« je bil začuden Erjavec.

Mediji smo v preteklih tednih poročali, da je poslanec Desusa Ivan Simčič ponaredil srednješolsko spričevalo, zaradi česar naj bi izgubil službo v Slovenski vojski, kjer je bil zaposlen 15 let. Simčič je navedbe medijev zanikal, razloge za odpust iz vojske pa vidi v drugih stvareh, tudi v njegovi sindikalni dejavnosti.

Prijavi sovražni govor