Gospodarsko ministrstvo bo začasno vodil Čufer, zdravstveno Erjavec

Predvidoma od jutri dalje bo gospodarski resor kot v. d. prevzel finančni minister, zdravstveni resor pa zunanji minister.

Objavljeno
04. december 2013 20.09
Minister za finance Uroš Čufer prihaja na sejo v Ljubljani 31. maja 2013.
Ni. Č., Delo.si, T. S., notranja politika
Ni. Č., Delo.si, T. S., notranja politika

Ljubljana - Po naših podatkih predsednica vlade Alenka Bratušek še ne bo predlagala novih ministrov. Za imenovanje naslednikov gospodarskega ministra Stanka Stepišnika in zdravstvenega ministra Tomaža Gantarja ima sicer čas do ponedeljka.

Funkcijo gospodarskega ministra bo začasno prevzel finančni minister Uroš Čufer. Predvidoma z jutrišnjo sejo vlade bo nadomestil odstoplega Stepišnika, ki se bo vrnil v parlamentarne klopi.

Ministrstvo za zdravje bo po naših neuradnih informacijah nekaj časa vodil zunanji minister iz kvote Desus Karl Erjavec, iz katere prihaja odhajajoči minister Gantar.

Čufer in Erjavec sta lahko vršilca dolžnosti največ tri mesece, vendar naj bi Bratuškova s koalicijskimi partnerji rešila kadrovsko križanko že v prvem mesecu prihodnjega leta.

V Desusu so v preteklih dneh pojasnili, da predlogov za nove ministre ne bodo podprli, dokler ne bo dogovora o rekonstrukciji vlade in novi koalicijski pogodbi.

Kot smo v Delu že poročali, bosta vlado najverjetneje zapustila tudi ministrica za Slovence po svetu Tina Komel (iz kvote Pozitivne Slovenije) in minister za infrastrukturo in prostor Samo Omerzel (iz kvote Državljanske liste), ki sicer o odstopu še vedno sploh ne razmišlja.