Gregor Virant s svojo listo in jedrom pobude na volitve

Gregor Virant je za Delo potrdil, da »resetatorji« vstopajo v volilno tekmo. Novica presenetila SDS.

pon, 10.10.2011, 16:51; spremenjen: 20:35

Ljubljana – Gregor Virant, nekdanji minister vlade Janeza Janše in predsednik Zbora za republiko, je potrdil, da bo skupaj z jedrom ekipe »resetatorjev«, torej podpisnikov pobude o resetiranju Slovenije, z listo nastopil na volitvah.

Poleg Viranta bodo sodelovali tudi Janez Šuštaršič, Rado Pezdir in Marko Pavliha. »Ta odločitev je bila zame zelo težka,« je povedal Virant in dodal, da so se za to dokončno odločili šele v nedeljo zvečer, potem ko so že nekaj časa dobivali številne pobude in klice podpore. Dokončno bodo kandidate in listo z delovnim naslovom Državljanska lista predstavili 20. oktobra, javnomnenjske ankete pa jim napovedujejo zelo dobre rezultate.

»Osebno mi vstop v politiko ne prinaša nič dobrega. Ampak ko se enkrat odločim, grem do konca,« pravi nekdanji minister v Janševi vladi, ki mu javnomnenjske ankete kažejo zelo dobro in ki visoko kotira tudi med možnimi kandidati za prihodnjega mandatarja. S svojimi kandidati bodo nastopili v vseh 88 okrajih, v vsaki od osmih volilnih enot pa bodo zato morali zbrati 1000 podpisov. Kandidate bodo predstavili 20. oktobra, ko bo njihov uradni »coming out«.

Z Virantom na volitve?

Nosilci pobude so, poleg Viranta, še Janez Šušteršič, Rado Pezdir in Marko Pavliha. A vsi ne bodo kandidirali na volitvah, denimo Rado Pezdir. »Sem med pobudniki te zgodbe, a ne bom kandidiral, bom pa listo javno podprl in pomagal,« nam je dejal danes. Janez Šušteršič se tudi še ni odločil. »Drži, da sodelujem, saj z Gregorjem Virantom zelo podobno razmišljamo, sam pa se še nisem odločil, kakšna bo moja vloga v tem,« nam je Šušteršič odgovoril na vprašanje, ali bo kandidiral na listi.

Marko Pavliha Virantovo listo podpira, sam pa na njej ne namerava kandidirati. Pri tem opozarja, da lista ne sme prerasti v politično stranko. »Ena ključnih težav sedanjih strank je nespoštovanje ustave, konkretno tega, da naj poslanec dela po svoji vesti; naša strankokracija pa tega ne omogoča, saj poslanci delajo po dnevnih navodilih politike, to pa prinaša delitve na naše in vaše, na partizane in domobrance.«

Sicer pa Matej Lahovnik, tudi član »resetatorjev«, za zdaj ostaja v profesorskih vodah, Žiga Turk pa je član SDS in je po objavi novice na Twitterju na vprašanje S kom na volitve? odgovoril: »Ker je panični moto teh volitev 'kdorkoli, samo ne Janša', bom še posebej z veseljem kandidiral za SDS.«

V SDS neprijetno presenečeni

»Je hkratna najava kandidatur Viranta in Jankovića naključje ali družinski dogovor?« pa so danes v stranki SDS prav tako zapisali na Twitterju, kjer tudi niso skrivali nezadovoljstva nad potezo Gregorja Viranta. »V SDS smo neprijetno presenečeni nad potezo G. Viranta. Še pred nekaj dnevi je sodeloval na naši seji.«

A Virant bo kljub temu vztrajal. »Odločil sem se, da grem v ta projekt s pozitivno energijo in da se me negativna energija ne bo dotaknila,« je komentiral prve kritične ocene – te so prišle samo iz SDS. Pezdir pa je na to dejal: »Veljamo za neke vrste konkurenco, ki jim je nadležna.«

V NSi napoved Gregorja Viranta ne vidijo »kot doprinos, ki bi slovensko pomlad krepil, ampak predvsem kot zamegljevanje odnosov med desnosredinskimi strankami«. Po njihovem prepričanju bo Virantova lista pobirala glasove na podlagi populizma. »O sami politični resnosti pričajo izjave ljudi, ki naj bi to listo sestavljali. V zadnjih mesecih so se večkrat javno opredelili, da jih nastop na volitvah ne zanima. Kot kaže, se delajo norca iz volivcev slovenske pomladi,« menijo v NSi.

Od peticije do kandidature

Resetatorji so bili z Virantom pobudniki junija zasnovane peticije Gremonavolitve.si. Naveličani »slabega upravljanja države, nenehnih afer in političnega prerivanja med koalicijskimi strankami« tedaj niso načrtovali aktivnega vstopa v državno politiko, temveč so pozivali k predčasnim volitvam, na novo vlado in državni zbor pa naslavljali pričakovanja, da bosta skladno z ustavo služila ljudstvu in da se bosta vseskozi zavedala, da smo ju za vodenje in upravljanje države najeli državljani, da ju plačujemo iz svojih žepov in da si morata vsak dan znova zaslužiti naše zaupanje. Zdaj bodo očitno pobudniki, če bodo izvoljeni, morali tudi sami začeti izpolnjevati zastavljena pričakovanja, ki so jih imeli do drugih.

Povezane novice

Resetatorji: Smer? Ekonomska ustava!
22. junij ob 12:49
Pobudniki so iniciativo Gremo na volitve ustanovili, da bi državljane pozivala k podpori predčasnih volitev.

Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se

Komentarji

Prikaži: starejši prej
55 komentarjev
neznan

lenivec
A gremo stavit, da bo podpise zbiral Štuhec v cerkvi??? Ja verjemite, Liberalec Virant in Štuhec v kuti! To je zmagovita kombinacija. Ja pa ja.
......................

Ne, Kučan v Mrglah.

18. oktober 2011, ob 14:33:23
lenivec

A gremo stavit, da bo podpise zbiral Štuhec v cerkvi??? Ja verjemite, Liberalec Virant in Štuhec v kuti! To je zmagovita kombinacija. Ja pa ja.

13. oktober 2011, ob 21:30:59
lenivec

Biti del resetirancev ni več čast, je sramota. Virant ko vneti oproda SDS, je uspel to "urediti" za vas.

13. oktober 2011, ob 21:29:47
lenivec

tone klepec Jankovičevi otroci so odrasli, polnoletni in bogati podjetniki, ki lahko delajo posle s tistimi, ki jim te posle odobrijo in plačajo. Kaj praviš na to preprosto podjetniško logiko.
Med letom 2005 in 2012 na robu katerega smo, je minilo 7 dohodninskih obdobij, a ti misliš, da je v Sloveniji nekdo nor, in bo nasedel na tvoje in Janševo natolcevanje za 7 ali 4 leta nazaj??? A to misliš. A misliš da volk ne ve, da so podatki Dursa tajni. Tajni so tudi, če gre za utajo davkov. Vedno so tajni in zmeneta kot so Rosvita, Kolednik,Gerič ali Bratovž ali Hlebš jih nimajo pravice obelodaniti. Najprej mora biti obsodba. Te pa ni. Vse je mirno, le RTV MMC in Kolednik in Hlebš in Urbanija in Rosvita Pesek ustvarjajo histerijo s članki z vprašaji na koncu????? Ali je Jankovičev sin utajil davke, ker je prijavil 1.500 eurov na mesec, v enem mesecu leta 2009 pa zapravil 44.ooo eurov??? Ne mi reč. Kot da ta bagra< ne ve, da je Jure lastnik morja delnic Mercatorja. In da ta pokvarjena podkupljena rulja, ki jo še plačujemo davkoplačevalci z naročnino za RTV ne ve, da je Janša pobudnik tega, da ni davka na dividende?? Res ste dno dna.
Jankovič ima moj glas, vem, da bo plan rešitve Slovenije kvaliteten z najboljšimi ljudmi, ki jih premore, Jankvoič to zmore, SDS z Virantom kot vrinjencem, se pa sramujte, enkrat več. Večina nas ve, da SDSin Janši in sedaj tudi Virantu, nič ni izpod časti, ko gre za oblast ali denar.

13. oktober 2011, ob 21:27:12
lenivec

Kakšni "resetiranci" teh ni. Ostal je le Virant in Šušteršič, dokler ne izve, da je ostal sam in da kandidira za to, da zmaga Janša" Žal, Šuštaršič, tako se ti je zgodilo.
Lahovnik, Pezdir in Pavliha se ne grejo "resne politike", oni so "civili", ostal je Virant, ki pa želi biti Minister, če bo njegova lista zmagala volitve, njegova želja ni bila užaliti Janšo in želi si sodelovanja, če ga bo le vreden. Tako.
Približno tako izzveni Virant, potem, ko ga Janša kot da obpljuva! Če verjameš. Virant je podlasica in kukavičje jajce. Okoriščevalec, če le "zakon do dopušča", tako je rekel vTV Dnevniku. rojen za Janševega hlapca, kaj pravite. Jaz že mislim tako.

13. oktober 2011, ob 21:18:18
tone klepec

Kucan in se nekateri pravijo, da Jankovic ne more odgovarjati za dejanja svojih otrok.
S tem se strinjam.
Ne strinjam pa se s tem, da so kot njegovi otroci lahko delali doooobre posle z Mercatorjem,
dokler je bil tam direktor.
Ta minus je vecji, kot plus v 1. stavku.

11. oktober 2011, ob 23:20:37
nunc

Dobijo se trije lopovi Janković, Bavčar in Šrot in se zmenijo kako bodo olastnili Mercator. Slednja dva lopova ga izigrata in se celo tožarijo v Kopru kdo je koga nategnu v tem poslu. No in ona dva sta danes lopovska tajkuna, Zoki pa heroj za etično in moralno motene.

11. oktober 2011, ob 20:07:20
DiktaturaTajkunov

pa daj Resetiraj se že enkrat za vselej !!!

Končno !
Zoran prvi pravi Premier - z veliko začetnico, Skrijte se VSI dosedaji "premierji" in Viranti.
Janko ti si CAR

Janez tebi pa iz srca želim, da se upokojiš kot veteran.
To je edina prava bodočnost zate.

11. oktober 2011, ob 14:53:59
theCHAOS

Tile so pa najpogumnejši od vseh novih do sedaj. Nisem pričakoval, a četudi v kakršnikoli navezi, dobrodošlo. Samo da ne bodo po volitvah v zrak izpuhteli, tako kot tisti brezplačni časniki.

11. oktober 2011, ob 14:48:08
Radikal

no, toliko o druzinskem zakoniku, ki bo resil problem zapuscenih otrok.

11. oktober 2011, ob 14:37:16
baldrick        

khm no... to, da so kaj podobnega počeli tudi drugi, pa res ni opravičilo. Mene zaenkrat skrbijo le vse revizije MOL, katerih rezultatov kar ni in ni...oziroma se jih ne objavi. Ker jih nekaj močno blokira. Že samo to me skrbi na kvadrat.
Kljub temu, da v tem trenutku kot župana pragmatično še podpiram Jankovića, pa se širjenja oblasti in vpliva bojim. Kot sem napisal - v tem trenutku je še kaj nad njim, v naslednjem pa ne bo ničesar več. Če bi slutil, da ga lahko kdo kontrolira, bi morda premislil...in otroci ga bodo v kratkem potegnili v brezno.
Sicer pa, zgodbe o možjeh v črnem, ki so pri nepremičninarjih odkupovali brezvezna zemljišča, če je treba tudi z grožnjami...njegovi otroci in prekupčevanje z drogo...preveč....kot da bi Popoviča izbiral za mandatarja...

11. oktober 2011, ob 13:35:32
zwau

BOB!
To kar očitajo Jankoviču glede manipulacij z zemljišči, je v Sloveniji počelo 210 županov!!!! Zato pa so ustanavljali občine po tekočem traku.

11. oktober 2011, ob 13:22:12
Bob Rock

@baldrick

...Bob Rock. Ne vem, zakaj me tako napadaš?...

Oprosti, to ni bil namen. Sprožam debato o Zokijevi umazanosti.

1) zemljišča: kolikor vem sam, se je prostorski načrt delal več let, od spodaj navzgor (od četrtnih skupnosti k MOL). Ko so se prožile ugibanja o okoriščanju, so se na seznamu okoriščenih znašli tako levi, kot desni, kot neznani.
2) hišni gradbinec na MOL? Čeprav ozadij v MOL ne poznam, bom povedal takole: pokažite mi enega župana v večji občini ki tega nima. Enega samega.

To, kar se mi zdi nenavadno je, da se v Zokiju išče brezhibno belino. A se zezate? Saj ne gre za brezhibno belino (mimogrede: tudi sam si je želim), gre za to, kdo je v danem izboru najboljši, kdo v danih razmerah uživa največ zaupanja, da bo zadeve potegnil gor. Kakšni so dosedanji rezultati kanidatov? Pahor z nesposobnostjo navezati dialoga s socialnimi partnerji? JJ, pod katerim smo razvojno zaostali?

11. oktober 2011, ob 13:21:08
zwau

baldi!
Rad bi samo to da tisti, ki prisegajo na Požarrreport, ali pa Reporter, komentirajo tole svinjarijo.
Jaz osebno nimam z istospolno usmerjenimi nobenih težav. Vsak naj živi, tako kakor mu paše. Na kurac pa mi gredo hinavci in opranoglavci, ki prisegajo na Janšo in sveto katoliško cerkev!

11. oktober 2011, ob 13:17:45
baldrick        

zwau???

razumem, da si to fasal po emajlu tako kot tudi mnogi ostali. ampak, da pa to pejstaš in objaviš? moraš imeti res poseben razlog....

11. oktober 2011, ob 13:08:46
baldrick        

Bob Rock. Ne vem, zakaj me tako napadaš? Zgodbe z zemljišči, pa javna tajna, kdo opravlja dela v mestu (prek posrednikov je izvajalec vedno doma pod golovcem), način na katerega se pride do poslov...
Če so jajčevci nesposobni to razkrinkati, to še ne pomeni, da si česa takšnega želim tudi na premierskem stolčku, kjer bi si lahko po podobi berluskota izglasoval še imuniteto, da o blokiranju preiskav sploh ne začenjam..v tem trenutku "i iznad boga još ima boga". V naslednjem se bom pa močno bal.

11. oktober 2011, ob 13:06:07
zwau

• bullock
• 28.09.2011 18:51:19
• To je vsebina, ki kroži po spletu.

• bullock
• 28.09.2011 18:50:02
• Prepis iz rokopisa (drugo pismo)
Pripoved o kardinalu in policaju

Nevidna moč - Boj se tistih, ki se organizirano pretvarjajo
Nedavno tega je desničarska revija Reporter lansirala zgodbo o ljubici predsednika države dr. Danila Türka. Celotna Slovenija se je ukvarjala z dr. Vasilko Sancin in moralizirala o domnevni etični spornosti predsednikovega ravnanja. Tudi če bi predsednik imel razmerje z drugo žensko, je to predvsem stvar njegove družine. Družbe ali celo države to v nobenem primeru ne ogroža, zato so bila svetohlinska zgražanja več kot bizarna.

Temu je tako še posebej zato, ker obstaja v Sloveniji mnogo nevarnejša povezava, katera je prerasla v nevidno moč. Reporter je ne bo nikoli kritizitral, kajti njegov urednik je njen del, prav tako sodelavec Vinko Vasle in njegov prijatelj Matjaž Erznožnik. Ta nevidna moč vpliva na slovensko politiko, gospodarstvo, javna občila, sodstvo, univerzitetno sceno in na katoliško cerkev.

Utelešena je v ljudeh, ki se navzven prikazujejo drugačni, kot dejansko so. Širša okolica, večina prijateljev, njihove družine, sodelavci, in kolegi ne poznajo njihove prave usmerjenosti. Ta je istospolna. Slovenska ustava jamči enakopravnost vsem državljanom ne glede na spolno usmerjenost. Diskriminacija je prepovedana. Kljub temu je v Sloveniji zelo malo znanih osebnosti, ki se javno razglašajo za homoseksualce. Verjetno je temu kriva globoko zakoreninjena konzervativnost Slovenskega življa, ki prevladuje žalibog tudi na tistem polu, ki se ima za levico.
Zaradi tega in številnih drugih vzrokov imamo tako v državi veliko številovplivnih javnih ali znanih osebnosti, predvsem moških, ki tajijo svojo spolno usmerjenost in jo izživljajo skrivaj. Mnogi med njimi so celo poročeni, imajo otroke in navzven na vse načine zakrivajo svoje bistvo. Do tu je vse skupaj tako kot pri predsedniku države in njegovi domnevni ljubici vse še vedno njihova zasebna stvar in v primeru poročenih problem njihovih partnerjev ali družin.
Za družbeno skupnost in državo problem nastopi zaradi dejstva, da se ti vplivni posamezniki v veliki meri poznajo med seboj, si pomagajo, informirajo in se ščitijo ter tako tvorijo nevidno mrežo, ki je izjemno močna in predstavlja elemente vzporedne oblasti v državi.

Glede na večjo tolerantnost levice do homoseksualnosti je posameznikov, ki prihajajo iz tega političnega pola, nekoliko manj, saj jih njihovo politično okolje bolje sprejema, so pa še vedno kar številni. Razumljivo pač je, da je takšnih prikritih oseb več na desnem polu, tradicionalno so že dolgo zasidrani predvsem v katoliški cerkvi. Opus Dei je popolnoma v njihovih rokah. Medtem ko desničarji blodijo o nekakšni udbomafiji , se mreža, ki je mnogo bolj nevarna, vsak dan krepi. Ker presega delitve na levo in desno in pokriva vse, ob tem pa je strogo tajna, je mnogo bolj nevarna za družbo kot kakšen Kučanov ali Janšin klan. In še posebej je nevarna za levoliberalno opcijo v Sloveniji, saj ima najtrdnejše temelje na desnici. To pa privede do tega, da omrežje nevidne moči krepi prav ozadje te opcije, čeprav deluje preko levodesne razmejitve.

V nadaljevanju so predstavljene nekatere najvplivnejše osebnosti omrežja Nevidne moči, razporejene po formalnem položaju in vplivu v državi in širše. Mnogi se med seboj poznajo in sodelujejo. Številni se poznajo in ne sodelujejo, nekateri so celo sprti med seboj. A o usmerjenosti svojih sovražnikov tudi oni molčijo kot grob. Celo več: kadar grozi razkritje, si med seboj pomagajo pri zakrivanju. Tipičen primer takšnega odnosa je razmerje Kresal – Golobič ali Vasle – Pogorevc. Morebitnega izdajalca čaka neusmiljeno izobčenje in maščevalnost, ki je lahko izredno kruta.

Kardinal dr. Franc Rode

Njegov položaj in njegove zveze v tujini sem opisal že v prvem pismu. V omrežju za Slovenijo je dosegel najvišji položaj, pozna mnoge vplivne istospolno usmerjene dostojanstvenike visoko v Vatikanski cerkveni hierarhiji ter v Francoski, Nemški, Italijanski, Hrvaški in Brazilski cerkvi. Njegov vpliv tudi po upokojitvi seže preko Slovenije. Velik vpliv ima vsekakor v slovenski cerkvi, kjer preko Koširja, Grila, številnih duhovnikov po župnijah in posameznikov v uredništvu katoliškega časopisa Družine uveljavlja interese omrežja. Poleg v nadaljevanju naštetih pomembnih udov Nevidne moči ima veliko še neuveljavljenih obetajočih pozicij predvsem v desni politiki. Njegov glavni manager v Sloveniji je nekdanji poveljnik Slovenske policije Marko Pogorevc.Marko Pogorevc

Je desna roka kardinala Rodeta in njegov vezni člen za Slovenijo. Povezan je tako s posamezniki iz levega kot s posamezniki iz desnega političnega spektra. Na levici je njegov najpomembnejši adut Miroslav Senica, na desnici pa Peter Jambrek in Gregor Virant. V času, ko je bil direktor Slovenske policije, je v njej stkal gosto mrežo istospolno usmerjenih, ki mu služi še danes. Tudi Roman Rep, nekdaj komandir letalske enote policije, izhaja iz nje. Svojo moč je ta mreža v policiji in mreža Nevidne moči v celoti pokazala ob aferi Vič-Holmec, ko je odnesla z ministrskega stolčka vplivnega politika LDS Mirka Bandlja, iz policije pa prav tako vplivnega in nič krivega Draga Kosa, ki je bil s Pogorevcem v sporu še iz časov, ko sta oba službovala na Koroškem. Marko Pogorevc je v času, ko je bil kardinal Rode v Vatikanu še na položaju, organiziral pri njem številne obiske politikov, novinarjev in gospodarstvenikov. Med drugim je peljal k kardinalu Ivana Zidarja, Miroslava Senico, Jožeta (nečitljivo), Hildo Tovšak, Mirana Krambergerja, delegacijo novinarjev POP TV in še mnoge druge. Danes je zaposlen na Mobitelu, kjer je zadolžen za varnost. S podatki o telefonskih klicih in SMS sporočilih oskrbuje prijatelje iz omrežja in se zelo redko pojavlja v javnosti. V času zadnjih predsedniških volitev je vodil volilni štab Lojzeta Peterleta in deloval tako, da je bil Peterle napihnjen od obeta gotove zmage, hkrati pa je poskrbel, da je po prvem krogu volitev v volilnem štabu zavladala popolna zmeda, zaradi katere je Peterle v končnici skoraj poslabšal rezultat iz prvega kroga.
Ima vpliv iz ozadja na Jerneja Vrtovca, predsednika podmladka N.Si in tajnika N.Si Robija Ilca ter nekdanjega vladnega predstavnika Janševe vlade Valentina Hajdinjaka, ki prav tako skrivajo svojo istospolno usmerjenost, za katero pa Pogorevc dobro ve. Ima seznam s preko 3500 imeni istospolno usmerjenih, ki ga je naredil po navodilu kardinala Rodeta. Največ podatkov in imen so mu dostavili upravniki in vzgojitelji nekdanje policijske šole v Tacnu ter semenišča v Ljubljani. Veliko povezav pozna iz vojaške akademije JNA, ki jo je obiskoval ter iz policijskih kartotek, do katerih je imel neoviran dostop kot direktor policije.
Zanimiv je njegov odnos do Petra Jambreka, ki ni istospolno usmerjen, je pa neznansko pohlepen na denar. Pogorevc mu pomaga z nasveti in zvezami omrežja, Jambrek pa mu v zameno piše politične ocene ter plačuje nekatere Pogorevčeve intimne prijatelje. Pogorevc mu je svetoval, naj v času Pahorjeve vlade naveže tesnejše stike z Golobičem in mu to uredil s pomočjo Šoltesa, ki je v zameno postal predavatelj na Jambrekovi fakulteti. Prav tako mu je preko dr. Andreja Anžiča priskrbel stik z odvetnikom Čeferinom, ki mu pomaga iskati luknje v zakonih, v zameno pa mu je Jambrek prodal delež v svoji fakulteti. Da bi še bolj poglobil odnos z viri denarja, je kot predavatelja zaposlil celo Cirila Ribičiča, sina Mitje Ribičiča in zadnjega predsednika ZKS. Zveza med Pogorevcem in Jambrekom je dobro zakrita, obema pa prinaša velike materialne koristi.
Pogorevc je bil vmešan v prikrivanje številnih kaznivih dejanj članov omrežja, nekatera je izpeljal osebno. Pri brisanju računalnika v lasti duhovnika homoseksualca, ki je pred leti v sumljivih okoliščinah umrl v tujini, domnevno naj bi storil samomor, so ga v župnišču v Dravljah skoraj zalotili. Zaradi… (nečitljivo) … frazlična ugibanja. Pogorevc je tudi nagovoril Jambreka, da je na svoje mesto na čelo Zbora za republiko postavil velikega upa omrežja Gregorja Viranta.
Roman Rep

Je dolgoletni partner Marka Pogorevca. Z njim je potoval po svetu tudi v času, ko sta bila oba že poročena. Ko je njuna intimna zveza zaradi Repovega druženja z Žigo Debeljakom škripala in je bil Marko ljubosumen, ga je čakal po koncu delovnega časa kar pred stolpnico, kjer so domovale Delo Revije. Roman Rep je bil tam na povabilo Mateja Raščana njegova desna roka in preko partnerja Pogorevca veza do Miroslava Senice in Katarine Kresal. Na teh relacijah se je organiziralo imenovanje Kresalove za Slovenko leta v Jani in za Obraz leta po izboru revije Obrazi.
Rep je prijeten sogovornik in sposoben ter šolan operativec, ki deluje iz ozadja. Pogorevc ga pripravlja za svojega naslednika.
Matej Raščan
Velik del svojega premoženja je ustvaril s pomočjo omrežja. Gospodarska kriza je preprečila načrt, po katerem bi omrežje s pomočjo desnice in krediti NKBM skušalo prevzeti tudi Delo in Večer. V zameno za pomoč je Matej Raščan skušal v popularnih edicijah Dela Revij promovirati njene člane. Kadar so se o kateremu izmed njih razširile govorice, da je homoseksualec in je grozilo razkritje, je Raščan organiziral v Jani, Lady ali Obrazih dopadljiv prispevek o vzornem družinskem življenju te osebe iz omrežja ter ….(nečitljivo). Hkrati je Rep poskrbel, da se je poskušalo z objavami polresnic diskreditirati tiste, ki so o tej osebi širili takšne govorice. Podatke iz policijskih evidenc in klice iz njihovih GSM številk mu je priskrbel Pogorevc. Zaradi zbližanja med Repom in Raščanom ter nato Repom in Debeljakom je Pogorevca pol leta kar odnašalo in omrežje je bilo takrat prvič resno ogroženo. Veliko informacij, ki so prišle v naše koluarje, bi za vedno ostalo skritih, če ne bi bilo občasnih izpadov ljubosumja med posamezniki v omrežju zaradi menjave partnerjev. Javno pa si spregovoriti ni upal nihče, kajti kazen bi bila neusmiljena.
Borut Košir

Nekoč direktor Škofovih zavodov, kjer je imel Marko Pogorevc svoj štab. Bila sta tudi partnerja. Tam je imel Pogorevc skrito pisarno v času, ko je bil direktor slovenske policije. Sedaj je prenešena v Koširjevo hišo blizu stolne cerkve v centru Ljubljane. Hiša oziroma stanovanjski del monsignorja Koširja je razkošno opremljen na stroške Mobitela. Košir poleg s prostori Pogorevca oskrbuje z informacijami o dogajanjih v nadškofiji, obiskovalcih metropolita dr. Stresa in dogajanjih po terenu, kjer imata oba med nekaterimi duhovniki prijatelje.Miroslav Senica
Predstavlja pravni steber omrežja. Prijateljem nudi usluge zastonj, preko svojih zvez na sodiščih poskrbi tudi za pravnomočne rešitve. Izjemno sposoben pravnik in poslovnež, najbolj spreten v celotnem omrežju. Pri instaliranju Kresalove na čelo LDS mu je omrežje izdatno pomagalo. Njegov najmočnejši adut, preko katerega krepi moč omrežja, ni Kresalova, ampak pravosodni minister Aleš Zalar, ki ni članistospolnega omrežja, je pa bil nekaj časa zaposlen v njegovi pisarni. Skupaj sta izpeljala več nepremičninskih poslov, povezana sta bila tudi preko Baričevića. Manj pomembne pravne posle za omrežje Senica prepušča Mirku Bandlju, ki je odvetniško kariero pričel pri njemu, še prej pa mu je kot generalni sekretar vlade omogočil ugodno pridobitev vile v centru Ljubljane, v kateri je prej delovala vladna služba za zakonodajo. Bandelj ne prenese Pogorevca, zato ima v nekaterih povezavah Senica odločilno besedo. V gospodarstvu so najpomembnejši aduti Senice Janez Škrabec, Žiga Debeljak in Tomaž Orešič. S Škrabcem sta bila nekaj časa intimna partnerja. Škrabec je sam pomemben del omrežja, s Senico sta skupaj izpeljala v Rusiji transferje gotovine in vlagala v nepremičnine. Senica in Pogorevc sta pred afero Baričević skovala načrt o tem, kako s kombinacijo desnih in levih strank pod vodstvom Kresalove in Viranta in neposrednim vplivom omrežja Nevidna moč v naslednjem mandatu popolnoma obvladovati bodočo vladno koalicijo. Afera Baričević je sanje o Kresalovi kot »levem« političnem stebru omrežja dokončno pokopala, vendar omrežje išče novega aduta, ki bi ga reklamirala znotraj novonastajajoče leve večinske liste ali stranke. Senica je omenjal Šoltesa, nekaj časa Petriča, tudi Škrabca, nagovarjali so direktorja Krke , nikoli pa ni omenjal Jankovića. Za omrežje on nikoli ni bil prava izbira, saj kljub javno izraženim simpatijam v privatnem krogu o homoseksualcih govori zelo zaničljivo. Celo svojega ljubljenca v Mercatorju Debeljaka je Janković včasih v njegovi odsotnosti zbadljivo klical Pinky.


Gregor Virant

Svojo usmerjenost nekaj časa niti ni preveč skrival, kajti zaradi poročenega statusa se je počutil povsem varnega. Druženje s Pogorevcem in Repom po posebnih sobah ljubljanskih lokalov so si mnogi očividci znali razložiti po svoje, vsak dvom pa je za poznavalce odpadel, ko si je Virant v vlogi ministra v Janševi vladi po nasvetu Pogorevca za državnega sekretarja izbral ravno Romana Repa. Z njim sicer nista imela intimne zveze, kajti Virantov intimni partner je bil takrat ambasador EU v Sloveniji Foure. Ta svoje istospolne usmerjenosti ni pretirano skrival. Med drugim je bil vsako leto svojega mandata goreč govornik na ljubljanskih paradah ponosa. Po kočanem mandatu v Sloveniji je Foure služboval v Makedoniji, Virant pa si je po volitvah 2008 nemudoma organiziral svetovalno delo pri Makedonski vladi. Skopje, kjer je Virant po cele tedne učil Makednonce evropskih navad, je bilo skupaj z rezidenco ambasadorja Foureja idealno mesto za skrivno intimno zvezo. Velikokrat pa sta se sestala tudi v Bruslju. Ustanove EU so zaradi odmaknjenosti od domačega okolja in razmeroma velike anonimnosti posameznikov v labirintih desettisočih birokratov prav tako kot druge velike mednarodne institucije ugodno okolje za prikrito zadovoljevanje skrite spolne usmerjenosti. Z Gregorjem Virantom sta Marko Pogorevc in Miroslav Senice imela velike načrte in vanje je bil do afere Barićević vključen velik del omrežja. Virant bi kot elokventen govornik in sposoben organizator ter politik umirjenih stališč ob pomoči omrežja in morebitni eliminaciji Janše z afero Patria z lahkoto Zbor za republiko preoblikoval v stranko. Afera Baričević in zavlačevanje sodnega razpleta s Patrijo je načrte prekrižala ali vsaj odložila, čeprav se imeni Pogorevca in Viranta po velikem trudu celotnega omrežja javno z Baričevićem nista povezovali. Virantov nekdanji intimni prijatelj je predsednik računskega sodišča Igor Šoltes, s katerim imata sicer še vedno redne stike.Igor Šoltes

Po strmoglavljenju Kresalove je skriti adut omrežja za levi politični pol. Sledi praktično v vsemu Gregorju Golobiču, s katerim sta občasno intimna partnerja. Veza se je za nekaj časa ohladila zaradi Golobičevih stikov z istospolnim parom iz Izole ter Šoltesovih z dr. Anžičem, s katerim skupaj predavata na Jambrekovi fakulteti. Anžič je bil pred upokojitvijo Pogorevčev namestnik v policiji in tudi eden od njegovih partnerjev. Nekaj časa je bilo napeto zaradi Vinka Gorenaka, ki je prijateljeval s Pogorevcem in Anžičem, a trikotnik je kasneje razpadel. Šoltes in Senica sta bila nedavno v konfliktu zaradi poročila o NPU, pa je Senica iz pragmatičnih razlogov na zamero večinoma že pozabil.


Pavle Gantar in Gregor Golobič s svojim pretvarjanjem delata veliko škodo naši skupnosti. O njiju bi lahko veliko napisal, a je razočaranje preveliko. Ga bom jutri premagal. Sličen občutek imam zaradi pretvarjanja Maria Galuniča in Dejana Ladike. Oseba, ki me je najbolj razočarala, pa je Franci But in tudi o njem v posebnem pismu.

Žal mi je tako za žrtve orisanih pretvarjanj kot še posebej za njihove soproge. Medtem ko se Raščan trudi, da bi svojo naivno iz Srbije uvoženo partnerko čimvečkrat pokazal javnosti, pa Pogorevc in Golobič ter nekateri drugi soproge ne kažejo v javnosti, saj one deloma poznajo dvojna življenja svojih mož in so se z njimi, tudi za ceno težkih bolezni, sprijaznile.

Zoran Janković, ki ga mnogi prikazujejo kot pokvarjenca in moralno sporno osebnost, je proti naštetim osebam v bistvu velik poštenjak. Ne skriva tega, kar je in ljudje ga sprejemajo kot takšnega. Se ne pretvarja. Zaradi tega je v teh časih pomembno upanje, da se levica v Sloveniji pobere in med drugim naredi odločen konec omrežju Nevidne moči, ki zaradi številčne prevlade dejansko pomaga pri širjenju vpliva desnice. Ta pa je bistveno bolj homofobna kot levica in s toleriranjem ter omogočanjem takšnega stanja istospolno usmerjene osebnosti z levega pola omogočajo širjenje vpliva in politične moči tistih, ki so dejansko krivi, da morajo ljudje svoja nagnjenja skrivati.

Osebno sem videl Pogorevčev seznam in poznal sem še veliko ljudi, ki jih tu ne omenjam, ker si tega ne zaslužijo, saj so žrtve Pogorevčevih izsiljevanj. Čeprav skrivajo svojo istospolno usmerjenost, ne sodelujejo v prikritih početjih Pogorevčeve mreže, razen ko so prisiljeni. Večinoma pa jih ne uporablja in sicver zato, ker niso na dovolj vplivnih položajih. Jaz sem sodeloval in bil dolgo časa prepričan, da imamo zaradi diskriminatornega odnosa večine pravico do takšne obrambe. Z leti pa sem videl, kako nekateri samo izkoriščajo omrežje za lastne koristi, bogatenje, vpliv, pridobivanje partnerjev in manipulacije. Skušal sem izstopiti, to je privedlo do konflikta z mojim prijateljem, ki sem ga imel res rad in ni se dobro končalo. Vendar ne bi o tem. Če boste to brali, pomeni, da sem že nekaj časa mrtev. Objavil pisma ne bo verjetno nihče, saj ima mreža lovke povsod. V primeru, da se bo to zgodilo, bo sprožena močna akcija zanikanja, pri kateri ne bo razlike med desnimi in levimi časopisi. Mogoče pa bo le prebral kdo, ki bo povezal eno z drugim in tudi za nazaj razumel dogodke, ki doslej niso imeli razumne razlage.

11. oktober 2011, ob 12:57:11
zwau

Gregor Virant

Svojo usmerjenost nekaj časa niti ni preveč skrival, kajti zaradi poročenega statusa se je počutil povsem varnega. Druženje s Pogorevcem in Repom po posebnih sobah ljubljanskih lokalov so si mnogi očividci znali razložiti po svoje, vsak dvom pa je za poznavalce odpadel, ko si je Virant v vlogi ministra v Janševi vladi po nasvetu Pogorevca za državnega sekretarja izbral ravno Romana Repa. Z njim sicer nista imela intimne zveze, kajti Virantov intimni partner je bil takrat ambasador EU v Sloveniji Foure. Ta svoje istospolne usmerjenosti ni pretirano skrival. Med drugim je bil vsako leto svojega mandata goreč govornik na ljubljanskih paradah ponosa. Po kočanem mandatu v Sloveniji je Foure služboval v Makedoniji, Virant pa si je po volitvah 2008 nemudoma organiziral svetovalno delo pri Makedonski vladi. Skopje, kjer je Virant po cele tedne učil Makednonce evropskih navad, je bilo skupaj z rezidenco ambasadorja Foureja idealno mesto za skrivno intimno zvezo. Velikokrat pa sta se sestala tudi v Bruslju. Ustanove EU so zaradi odmaknjenosti od domačega okolja in razmeroma velike anonimnosti posameznikov v labirintih desettisočih birokratov prav tako kot druge velike mednarodne institucije ugodno okolje za prikrito zadovoljevanje skrite spolne usmerjenosti. Z Gregorjem Virantom sta Marko Pogorevc in Miroslav Senice imela velike načrte in vanje je bil do afere Barićević vključen velik del omrežja. Virant bi kot elokventen govornik in sposoben organizator ter politik umirjenih stališč ob pomoči omrežja in morebitni eliminaciji Janše z afero Patria z lahkoto Zbor za republiko preoblikoval v stranko. Afera Baričević in zavlačevanje sodnega razpleta s Patrijo je načrte prekrižala ali vsaj odložila, čeprav se imeni Pogorevca in Viranta po velikem trudu celotnega omrežja javno z Baričevićem nista povezovali. Virantov nekdanji intimni prijatelj je predsednik računskega sodišča Igor Šoltes, s katerim imata sicer še vedno redne stike.

Tole je za Sajba, ki se vedno sklicuje na Požarreport! Pa naj bere!

11. oktober 2011, ob 12:48:08
Neznan

Kateri pa so te trenutki kjer naj bi Virant dokazal, da ni Njegov oproda?

Cel čas govori, da se v 90% strinja s programom SDSa.
Kot predsednik Zbora za republiko je bil tiho, ko je SDS sestavljala dokumente. Od jajčastih je le Žiga Turk na twiterju napisal, da se tega ne počne.
Za poraz na prejšnjih volitvah krivi konstrukt imenovan Patrija.
Cel čas govori, da je On nedolžen kot Marija in da je Kos afero izvozil.
Je predsednik Zbora za republiko. Še v sanjah ni kritiziral početja vodje, za kritiko levici si vzame čas.

Daleč od tega, da Viranta smatram za tipičnega jajčevca, je dosti bolj uglajen. Ampak osova je ista, le zapakirana je malce lepše. Trdit, da to ni taktična poteza klenih je... Mar kdo ve nekaj česar mediji ne vedo?

Rob Rock, to kar je Zoki počel z zemljišči je zadosten razlog, da bi ga v normalni državi zaprli. Pri nas pač ni nič normalno in zato lahko ta človek kandidira na volitvah. On in Jajčko sta si zelo podobna.

11. oktober 2011, ob 12:39:09
Bob Rock

@baldrick

..razen če namiguješ na povezave s cosa nostro..

cosa nostra je politična realnost in na to nisem namigoval. V mislih sem imel predvsem naslednje:
1) neposredno (!) lastništvo 50% italijanskih medijev
2) dokazane podkupnine
3) spreminjanje zakonov na način, da
3a) kljub premijejstvu lahko zadrži 50% neposrednega lastništva medijskih hiš
3b) ga ne morejo obsoditi za podkupovanje
4) ceneni populizem, ki je pri nas doma pri desnih, kjer je beseda komunist argument sam po sebi

Kako se iz berlija norčujejo drugje, si lahko ogledaš v tem reklamnem spotu za norveško tv: http://www.youtube.com/watch?v=BApIDuicO-I

V nobeni od navedenih postavk ne vidim Jankovića. Ker pa imaš vpogled v način dela Jankovića, bi me res zanimalo, kaj veš, česar jaz ne vem. Dej, podeli.

11. oktober 2011, ob 12:26:35
123456

Samo upamo lahko, da so tokrat res na novo naložili operacijski sistem, kajti drugače bodo vsi virusi ostali tam kjer so bili, ha, ha Resetiranci, pa niti ne vedo kaj to pomeni, lol -)) !!!

11. oktober 2011, ob 11:39:26
baldrick        

Bob Rock. Oprosti no, ampak imam preveč vpogleda v način in delo našega župana, da se ga ne bi ustrašil kot premiera. Seveda vem kdo je berlusko in modus operandi ni kaj dosti drugačen, razen če namiguješ na povezave s cosa nostro. kar je za eno mesto lahko pozitivno, je po drugi strani za eno državo lahko pogubno. kar je dobro za podjetje, tudi ni nujno dobro za državo. Te stvari se preveč razlikujejo.

eskim... ne mislit, da slepo verujem in verjamem. jasno je, da ob takšnih dogodkih vsak razumen zastriže z useši in pomisli tudi na manipulacije.
ampak, dosedanji indici in dejanja Viranta v nekaterih precej zgovornih trenutkih mi govorijo, da je Virant veliko več kot le programirani pucflek.
Če boš pošteno razmislil, bo videl, da se ni nikoli zares poročil z nobeno stranko, da je vedno skušal delovati pozitivno, da njegov jezik ni jezik revanše in ideološkega boja...seveda je moral marsikdaj pogoltniti tudi kaj neprijetnega, ampak kot se spomnim, večinoma vedno v konteksu doseganja zadanega cilja, ki je bil pri njem precej konkreten in oprijemljiv.
In ne se slepiti - tudi Virantovi zavezniki Janšo sprejemajo le v kontekstu nujnega zla (podobno kot jaz Jankovića ali Kresalovo, Golobiča)... Si lahko predstavljaš intelektualno debato o demokraciji in razvoju družbe med Janšo in Jančarjem?

Predvsem pa - močno UPAM, da to ni manipulacija. Ker na nek način verjamem tudi Šuštaršiču, pa Pavlihi, Pezdirju - da na tak način ne bi zastavili svojega imena.

11. oktober 2011, ob 11:38:44
exeskim

baldrick
kdor na hitro smatra Viranta za enostavnega trojanca, bi moral biti bolj pazljiv. Virant ni bil NIKOLI član SDS. ... ni hotel vstopiti v partijo
________________
To še vedno ne pomeni, da na posreden način ne pridobiva podpornikov Ivana Janeza. Zato je pravzaprav vseeno, kakšna je metoda ali način. Še vedno gre za podporo Njemu. Očitno so ugotovili, da bodo glasovi kmetavzov premalo ... Po mojem gre za novo manipulacijo najpoštenejše stranke oz. Njega.

11. oktober 2011, ob 11:18:56
Radikal

Virant s vojim precej bolj intelektualnimm zmernim in urbanim nastopom (za razliko od jedra SDS), zeli pobrati tisti del volilcev, ki jih nazadnjastvo JJ moti. Preceh pohvalna poteza na desni strani, malo svežega odprtega vetra pri njih resno primanjkuje. A kaj, ko sam ni primeren mandatarja in bi svoje nalimance le odvlekel direktno v žrelo temačnih časov inkvizicije in povojnih izkopavanj.
Žal preveč se ga dotika!

11. oktober 2011, ob 10:45:13
Bob Rock

@baldrick

...Prvi odzivi SDS pa pokažejo resnico. Ker so impulzivni....

ah daj no, kakšni impulzivni.. povsem mirno je to lahko načrtovan odziv.. ali je? Ne vem. Počakajmo.

Da pa Jankovića tako lahkotno označiš za berlusconija pa... cenen populizem, da se človek res vpraša, ali veš kdo in kaj je berlusconi.

11. oktober 2011, ob 10:08:21
Sirijus

Nisem prepričan, da nam ta nova politična skupina nudi izhod iz krize. Glede na zagovarjanje neoliberalnega koncepta vodenja države, nam se ne obeta nič dobrega. Namreč za ta politični koncept je pomembna razlastitev države z odprodajo državne lastnine, ker da je država slab gospodar. Neoliberalizem je privedel do zadnje svetovne krize in ne nudi odgovorov za izhod iz nje.
Torej Virant-Pezdir, kaj nam ponujate novega, razen tega, da boste dosegli pošten odnos ponudnikov storitev in dobaviteljev energije do potrošnikov??? Poleg tega je Virant zaslužen za velik kiks v plačnem sistemu javne uprave, ki ni bil naravnan na krizne razmere.
Namesto razprodaje državne srebrnine nam odgovor na upravljanje z državnim premoženjem nudijo Norvežani:
Morten Kallevig, namestnik ministra in generalni direktor norveškega Ministrstva za trgovino in industrijo, je predstavil primer Norveške, kjer država v ključnih podjetjih predstavlja stabilnega partnerja za dolgoročno rast, kar ji zagotavlja kontrolo nad naravnimi resursi in finančno povračilo. »Seveda pa je najpomembnejša komponenta na kateri gradijo oz. bi morala graditi vsa podjetja, transparentnost delovanja.«
In tudi izločitev vpliva vsakokratne menjave politične oblasti.
Bojim se takih, ki bi vse državno premoženje razprodali. To je nekako tako, kot da vam predlagajo prodajo vaših lasnih stanovanj, ker so kapitalsko močni lastniki boljši upravljavci lastnine kot vi. Vi pa postanete podnajemniki v vaših nekdanjih stanovanjih.
Če tak koncept predstavlja izhod iz sedanje krize, nam bog pomagaj.

11. oktober 2011, ob 09:49:23
baldrick        

seveda pa nikoli nihče čisto brezmadežen ne bo v politiki. kakorkoli je v lepi naši prek kakega strica z nekom povezan.
kdor na hitro smatra Viranta za enostavnega trojanca, bi moral biti bolj pazljiv. Virant ni bil NIKOLI član SDS. Čudno? Ne. Virant je vedno vedel, da bi bil lahko kot član le pucflek ala Turk, Zver... ni hotel vstopiti v partijo. Turku in Zveru to ni bilo težko, sta malce starejša in jima je to bliže. Kaj se zgodi s tistimi, ki postanejo prenevarni Ivanu ali pa morda neposlušni, pa tudi vemo. Diskreditacija in politična likvidacija ala Hvalica.

Virant ima zaledje zmerne "desnice" in neporedeljenega ter desnega pola intelektualcev, ki se z Janšo nikoli niso zmogli poistovetiti. Ker nikoli ni zmogel biti intelektualec. Ker iz njegovih besed vedno seva primitivni populizem, razen če mu govor napiše kdo drug. In ker je absolutist. Z lastno tajno obveščevalno armado.

Da je Virant presenetil, kažejo prvi odzivi. Naslednji bodo že spolirani s strani PR. Prvi odzivi SDS pa pokažejo resnico. Ker so impulzivni.

Me zanima, kaj poreče ata Brejc. To bo povedalo marsikaj.

11. oktober 2011, ob 09:39:26
baldrick        

Končno alternativa.

Čas je, da se v naši politiki pojavijo novi obrazi in z lastno močjo. Virant pri ministrovanju ni imel prostih rok, zato njegovega dela (nezaključenega zaradi različnih vzrokov, predvsem zaradi zvezanih rok) jaz ne ocenjujem preveč kritično, ampak v luči realnih možnosti, ki jih je imel.

Sedanje garniture so se izpele. Alternativa - Janković, je preveč berluskonijevska, da bi bila zdrava. In tudi berlusko dokazuje, da države ne zmore izvleči iz dreka.

11. oktober 2011, ob 09:24:35
Neznan

To mi je pa všeč! Upam, da bodo Virant in kompanija delali s svojo pametjo in ne s pametjo oz. dirigiranjem Janše, Kučana in ostalih "veljakov", ki so dosedaj srali po parlamentu - veliko govorili in nič naredili - še več, vse pokradli. Upam da boste imeli toliko poguma, da bom lahko na Dob prišel metat banane Bavčarju, Šrotu, Tovšakovi, Zidarju, Kordežu,... Če to naredite in vodite državo po načelu zdrave kmečke logike z dodatkom svojega znanja, intelekturalnosti, izkušenj in upoštevali dejstvo, da ne moreš več porabiti kot lahko zaslužiš (seveda na pošten način) verjemite da boste zapisani z velikimi črkami...Upam, da ne letim previsoko in da niso to samo moje neuresničene želje.

11. oktober 2011, ob 09:17:41
Neznan

Pravilno, resetatorji, dobra poteza. imate potencial, sposobne ljudi in ne jemljem vas kot razbijalce volilnega prostora, bolj kot tiste, ki bi zapolnili vrzel za neopredeljene. Če pridete v parlament boste s svojimi ljudmi lahko doprinesli nekaj dobrega, pa se priključite katerikoli zmagoviti stranki na volitvah.

11. oktober 2011, ob 08:29:34
exeskim

Tudi meni se zdi, da gre v tem primeru le za slepilni manever. Obstaja namreč veliko ljudi, ki se s t.i. levico ne morejo poistovetiti, vejo pa tudi, da je Ivan Janez čista zguba. Kaj sedaj?

Ja, najboljša izbira je Virant! V bistvu z njim voliš Janšo, a ti tega nikoli ne bo mogel noben očitat. Sebe še vedno lahko smatraš za poštenjaka, dasiravno posredno voliš lažnjivega kriminalca.

11. oktober 2011, ob 07:48:04
neznan

neznan
Bravo sajbo, če ne bi prebiral tvojih komentarjev, ne bi vedel, da se "boriš" proti slovenski državi. Imam občutek, da si upokojeni sadist, ki veruje in verjame le v boga. "Nema bog brata, ima sina, to si ti".
........................
Danes imaš zgodovinsko priložnost. Ob 14,00 na trg, kjer se bodo pojavili vsi tvoji idoli, vsi, ki so slovenski politiki napravili ogromno škode.
Tam pa se lahko odločiš koga boš poljubil kot zmagovalca. Ti že veš kdo lahko reši Slovenijo iz stanja, v keterega so jo spravili trvoji mladi komunisti.

11. oktober 2011, ob 07:34:11
Neznan

Bravo sajbo, če ne bi prebiral tvojih komentarjev, ne bi vedel, da se "boriš" proti slovenski državi. Imam občutek, da si upokojeni sadist, ki veruje in verjame le v boga. "Nema bog brata, ima sina, to si ti".

11. oktober 2011, ob 07:21:42
neznan

Na te intelektualce gre resno računati.
Od zadnjih maškarad z Hanžkom, Jankovičem, je to pravo olajšanje.

11. oktober 2011, ob 07:02:13
Barbara Rovšek

PRIHAJATA NORMALNOST IN ZDRAVA PAMET!

11. oktober 2011, ob 06:40:13
Delolo

"SDS v Virantovi listi žal ne vidi dopolnitve in potencialnega kvalitetnega partnerja. Za oboje je potrebna kredibilnost in ne zahrbtnost,"
- izgleda, da je Janša v svoji trdnjavi izbezal izdajalca. Zaradi družinskih navez se bo treba znebiti tudi zvestega orožarskega kompanjona Brejca. Z izdajalci ni milosti.

11. oktober 2011, ob 00:48:18
krucyfix

To mi smrdi na klasični par ta besnega in ta prijaznega policaja. Janševiki igrajo nejevoljo, ampak slutijo da je JJ preveč osovražen da bi lahko brez trikov dobil želenih 60+, zato so lansirali zmerno krilo.

11. oktober 2011, ob 00:07:55
Delolo

Na desni so za lustracijo janševizma uspešno lansirali Viranta. On bo boljši. V SDS potihem že prisegajo novi zvezdi. Celo v prispevkih najbolj zagrizenih častilcev Ivana Janeza Janše opaziti neizogibno sprijaznjenje z nujnostjo. Kar tako naprej !

10. oktober 2011, ob 23:49:55
deželan

Kandidatura resetirancev je vsekakor dobrodošla, bomo videli kaj imajo ponuditi.

10. oktober 2011, ob 23:38:32
sofia

"Ljudje so poneumljeni do skrajnosti"
HA HA HA HA
Ko to napiše daso, postane vic dneva.

10. oktober 2011, ob 23:08:32
Neznan

Če Njega volijo tisti z bolj ruralnih območij in z malce nižjo izobrazbo, kdo bo potem volil stranko, ki je bila ustanovljena kot slepilni manever SDSja?

Pa sem mislil, da sem z Zokijem ugledal dno in da nižje ne gre, pa me Jajčko znova preseneti. Težki časi se obetajo Sloveniji. Ljudje so poneumljeni do skrajnosti, tisti z malce bolj trezno betico pa se umikajo, da jih neumni ne bi motili.

10. oktober 2011, ob 21:01:28
lenivec

Virant je tudi javno povedal, da SDS potrebuje sorodno stranko in da še vedno vidi Janšo kot mandatarja. Zdaj se pa naj vsak pameten vpraša, človek bo kandidiral, da ne bi z magal?? Ha ha in v SDS so presenečeni? Ja pa ja
Virant je jegulja, pokvarjena,da je kaj. Njegov tast je Miha Brejc podpredsednik SDS, ki je Virantovo ženo, svojo hčerko imel zaposleno na mesto Svetovalca za poslanca v EU parlamentu tako dolgo, dokler je kazenski organi EU niso vrgli ven. Toliko o moralnih in etičnih vrednotah te družine. Da ne omenjamo, da je Virant kot bivši minister vlekel nadomestilo plače točno 24 mesecev, dan za tem se je zaposlil. Zato ker je pošten a ne?
Zato ker mu je za javno dobro? Zato ker mu je do vas, ki dobite socaialno podporo. Njegovo nadomestilo je z našalo 3.700 eurov. In to bo nekomu pridigalo.
On še vedno vidi Janšo kot mandatarja??? Človeka z obtožbo za korupcijo v 3 državah EU, za katerega se je 74 % vprašanih v anketi Dela izjasnilo, da je nesprejemljivo, da nekdo v sodnem postopku za korupcijo sodeluje na volitvah. a si predstavljate, da nam tak koruptivnež sprejema zakone v parlamentu???
Virant je samo precej nesposoben prisklednik, ki dela tisto, kar mu je naročil Janša. Povejte mi en pametni razlog, zakaj naj bi VI volili nekoga, ki nima namena zmagati in voditi vlade??? Kaj boste dobili, če volite tako zmene??? Nekoga, ki hoče služiti Janši, koruptivnežu z obdolžnico? ???

10. oktober 2011, ob 20:34:50
Neznan

V redu, resetiranci, če boste pobrali glasove neopredeljenih!

10. oktober 2011, ob 19:13:54
solza

E moj dragi Virant kaj misliš, da so slovenci vsi taki dreki kot ti in da ne bodo prepoznali to kot manever Janše za krajo glasov.

10. oktober 2011, ob 18:54:48
backhand

"Novica presenetila SDS."
Značilnost tistih, ki imajo IQ pod 80, je to, da mislijo, da imajo VSI ljudje IQ pod 80 ...

10. oktober 2011, ob 18:50:31
MENS SANA

JJ trabanti v šoku! Sajbo, sofia, nunc

10. oktober 2011, ob 17:56:00
Rajko

Virant vs. Lahovnik ni variante. Pavliha, kot, da bi v ogenj nalil bencin. Ali drugače:
Virant, Turk - čisti SDS, Lahovnik, kjer bo več možnosti za posamezne lobije, Šušteršič in Pezdir zaradi imena.

10. oktober 2011, ob 17:52:16
MENS SANA

Panika v SDS, kajti s to potezo resetirancev je volilna baza SDS nevarno ogrožena!

10. oktober 2011, ob 17:27:56
Bob Rock

Dve možnosti sta:

1) resetiranci ustanavljajo stranko, ki bo pobrala tiste volilce, ki JJ ne morej ovidet in s tem bodo dopolnili "ponudbo SDS"
2) resetiranci poskušajo izstopiti iz sence SDS in njenih debilizmov

Kateri odgovor je pravi bo pokazal čas in pa tudi ostrina kritike resetirancev, ki bo usmerjena v SDS. Real politik pa mi pravi, da bi bilo naravnost noro, da SDS ne bi poskušala zasesti sredinskih, neopredeljenih in razočaranih volilcev.

10. oktober 2011, ob 17:25:24
ijaska

Tole je pa nepričakovano!!! In še bolj nepričakovano pa bo, ko bodo šli v koalicijo s SDS! HJAA!

10. oktober 2011, ob 17:18:42
neznan

Ha, ha.
Sedaj, ko so revolucionarji sprožili reakcijo, pa bo ogenj v strehi.
Pljuvali bodo, da bo kar lezlo.

10. oktober 2011, ob 17:18:39
Izmir

No, potem bo pa tole trojanski konj.

10. oktober 2011, ob 17:12:50
@

Njaboljše je, da bo akndidiral. Če bi kdo pri Delu še kdaj kaj perbral za sabo ali pa kdo durg za njim (pred bralci), tudi ne bi bilo salbo.

10. oktober 2011, ob 17:11:26
Izmir

Da, to bo definitvno ne samo klasična ampak ultaliberalna stranka. Čakamo še povratek Mićota iz ZDA.

10. oktober 2011, ob 17:06:14
sofia

To je dobro.
Naj bo to neka klasično liberalna stranka.

10. oktober 2011, ob 17:01:40
55 komentarjev
Stran: <|1|>
Prikaži: starejši prej