Še vedno se išče kandidat za gospodarskega ministra

Premier Miro Cerar še ni sprejel odločitve glede kandidata za gospodarskega ministra.

Objavljeno
07. november 2014 12.04
Miha Jenko, gospodarstvo, Zoran Potić, notranja politika
Miha Jenko, gospodarstvo, Zoran Potić, notranja politika
Ljubljana - Predsednik vlade Miro Cerar danes ni razkril imena kandidata za gospodarskega ministra, čeprav nam je to nakazal ob pogovoru za jutrišnjo Sobotno prilogo. Do nadaljnjega bo ministrstvo še vodil minister za finance Dušam Mramor.

Po hodnikih državnega zbora je zakrožila informacija, da naj bi domnevni ministrski kandidat v zadnjem trenutku umaknil soglasje h kandidaturi, vendar točnost te informacije v kabinetu premiera ni bilo mogoče preveriti, ker so vsa vprašanja odpravili s pojasnilom, da se Miro Cerar še ni odločil. Ko se bo, da »bomo o tem pravočasno informirani«.

Razlogov za prestavitev imena kandidata za gospodarskega ministra ne poznajo niti v koalicijskih strankah. Prvak SD Dejan Židan nam je pojasnil, da s potekom iskanja ministrskega kandidata ni seznanjen in da ne ve, kaj se dogaja.

Kot možen Petrovičev naslednik se je med drugim omenjal aktualni državni sekretar na ministrstvu Janko Burgar. Izvršna direktorica Gospodarske zbornice Slovenije Alenka Avberšek, ki so jo zadnje čase nekateri omenjali kot možno kandidatko za gospodarsko ministrico, se je včeraj na špekulacije odzvala hudomušno: »Vsa zadeva je komična, in ne prvič. Doma me zaskrbljeno sprašujejo, ali bom ministrica, jaz pa o tem nič ne vem.« Avberškova je bila precej resno v igri za ministrico lani marca, ko je vlado sestavljala Alenk Bratušek.