Janković ne razmišlja o sklicu izrednega kongresa PS

Janković je dodal še, da če bi sam vztrajal pri kongresu, »bi kongres bil.«

Objavljeno
15. oktober 2013 15.55
janković
Pi. K., Delo.si, STA
Pi. K., Delo.si, STA
Ljubljana - Ljubljanski župan Zoran Janković ne razmišlja o sklicu izrednega kongresa PS, je povedal na današnji novinarski konferenci. »O tem ne razmišljam, kaj bo pa naprej, pa ne vem,« je dejal. Povedal je tudi, da je soglašal s preložitvijo kongresa, ki je bil sprva predviden za 19. oktober, da bi vsem povedal, da ne gre za njegov ego.

Ob tem je dejal, da če bi sam vztrajal pri kongresu, »bi kongres bil,« nato pa bi odločali člani stranke.

Janković je na novinarski konferenci pojasnil, da je kandidaturo za predsednika PS potrdil na predlog številnih članov stranke z željo, da bi opozoril na program stranke, ki so ga sprejeli na kongresu. »Trdim, da je program najboljši od vseh do sedaj videnih v Sloveniji. Zagotavlja pokojnine, javno zdravstvo, javno šolstvo in na drugi strani zahteva gospodarsko rast tri do štiri odstotke na leto,« je povedal in dodal, da je bila njegova želja pomagati, da stranka ostane na tej poti.

Člani sveta PS so 9. oktobra potrdili odločitev izvršnega odbora, da kongres, predviden za 19. oktober, prestavijo na čas pred državnozborskimi volitvami. Do odločitve izvršnega odbora na začetku oktobra je prišlo potem, ko se je v tekmo za predsednika stranke poleg premierke Alenke Bratušek podal tudi Janković. Ta je odločitev o kandidaturi sporočil dan pred sejo izvršnega odbora.