Janković: Povezovanje PS bo drobno presenečenje

Prvak PS še ne razkriva, s kom se pogovarjajo o povezovanju pred bližnjimi parlamentarnimi volitvami.

Objavljeno
03. junij 2014 16.18
suhadolnik mol
Ni. Č., Delo.si, STA
Ni. Č., Delo.si, STA

Ljubljana - »To bo eno tako malo presenečenje, tako drobno. Počakajte, saj bomo to naredili pred vami,« je ljubljanski župan Zoran Janković odgovoril na novinarsko vprašanje o tem, s kom se v PS pogovarjajo pred bližnjimi predčasnimi državnozborskimi volitvami.

Na vprašanje, ali gre pri povezovanju morda za SDS, je odvrnil, da je to »sicer vprašanje v hecu, ampak je lahko zelo resno«. Je pa ob tem odločno poudaril, da je zelo jasno, da z aktualnim prvakom SDS Janezom Janšo ne gre v nobeno koalicijo.

Ali bo na letošnjih lokalnih volitvah nastopil z Listo Zorana Jankovića ali s PS, pa Janković še ne ve. Pred volitvami pa bodo morda imenu stranke dodali kakšen znak, da bo jasno, kdo in kaj so, je dodal.

Ponovil je, da je njegova želja biti župan Ljubljane in da bo na tem tudi ostal. »Parlament ni moj način dela in jaz v parlamentu ne bom sedel,« je odgovoril na vprašanje, ali bo sam kandidiral za poslanca.

Spregovoril je tudi o premierki, ki opravlja tekoče posle, in nekdanji vodji PS Alenki Bratušek, ki je pred kratkim ustanovila stranko Zavezništvo AB. »Kaj si ona želi, je pokazala,« je povedal in ponovil, da so se razšli izključno na gospodarskem delu programa. Znova je poudaril, da ni on tisti, ki je razbil koalicijo oziroma vlado. »Hoteli so imeti kongres, hotela je imeti kongres, imela je kongres.«