Janković: Prav je, da drugo priložnost dobi Janša kot viceprvak

Janković ne izključuje možnosti, da bi lahko privarčevali 800 milijonov evrov, a le z razvojem in novimi delovnimi mesti.

Objavljeno
26. januar 2012 15.05
J. S. S., Delo.si
J. S. S., Delo.si

Ljubljana - Predsednik Pozitivne Slovenije Zoran Janković meni, da je prav, da prvak SDS Janez Janša kot viceprvak na volitvah drugi dobi priložnost kot mandatarski kandidat. Sam ga, kot pravi, sicer ne bo podprl, a če bo izvoljen, Janković zagotavlja, da bodo konstruktivna opozicija. Sam bo, kot pravi, vsaj še nekaj časa poslanec, a dokončno se še ni odločil, poroča STA.

Ponudbe za partnerstvo za razvoj v Pozitivni Sloveniji po Jankovićevih besedah še niso dobili, bodo pa podpirali vse dobre projekte. »Nikoli ne bomo nagajali, podpirali bomo vse reforme, ki so dobre za državo,« je zatrdil Janković.

Glede primanjkljaja, ki ga je letos treba po njegovih besedah prepoloviti, Janković pravi, da ne gre samo za varčevanje, ampak je treba pripraviti tudi projekte, ki bodo zagotavljali nov razvoj in nova delovna mesta. S tovrstnimi projekti bi po njegovih besedah lahko prišli do polovice od predvidenih 800 milijonov evrov, ki jih je treba privarčevati.

Janković, ki pred 14 dnevi v državnem zboru kot prvi kandidat ni bil izvoljen za mandatarja, vnovične kandidature pa do zadnjega ni izključil, pojasnjuje, da se za soglasje k ponovni kandidaturi ni odločil, saj je Janšo v sredo pri vložitvi kandidature podprlo 50 poslancev.

Ponudbe za partnerstvo za razvoj v Pozitivni Sloveniji po Jankovićevih besedah še niso dobili. Bodo pa podpirali vse dobre projekte, torej vse, kar je dobro za državljane, poudarja Janković.

Kot napoveduje, bodo sami kot opozicijska stranka delali na profiliranju stranke. Prvi cilj je ustanovitev občinskih odborov - predvsem tam, kjer bodo marca nadomestne županske volitve. Sicer si želijo, da bi stranka ob koncu letošnjega leta štela 30.000 članov, pojasnjuje Janković.

Glede svojega prihodnjega delovanja, kot pravi, še ni sprejel dokončne odločitve. Ponovil je izjavo iz predvolilne kampanje, da se vidi v izvršilni funkciji, lahko tudi kjerkoli v gospodarstvu.