Jankovićev volilni program bo jasen

Zoran Janković je zatrdil, da bo svoje delo kot ljubljanski župan do dneva volitev opravljal tako kot doslej.

Objavljeno
13. oktober 2011 16.58
Posodobljeno
13. oktober 2011 17.32
Ne. Š., Delo.si
Ne. Š., Delo.si

Ljubljana - Stranka ljubljanskega župana Zorana Jankovića, ki se bo borila za uspeh na decembrskih parlamentarnih volitvah, svoj volilni program še pripravlja. Kandidate, ki se bodo pomerili na njeni listi, še iščejo, poroča STA. Kot je danes ob robu razvojne konference Ljubljana Forum 2011 napovedal Janković, bo program stranke zelo jasen, brez »sajenja rožic«, lista pa bo programska in se ne bo ukvarjala z ideologijo.

Treba se je zavedati, da je gospodarstvo v krizi, in če ne bo zdravega gospodarstva, tudi ni računati na solidarnost, ki je predpogoj za dobro življenje v državi, je menil ljubljanski župan. Ob tem je napovedal zmanjšanje števila ministrstev in zaposlenih v javni upravi, kar bi storili na »mehak način«, brez nadomeščanj uslužbencev.

Zoran Janković je zatrdil, da do dneva volitev ostaja ljubljanski župan in bo to delo opravljal tako kot doslej. Nato se bo Ljubljančani odločili, koga želijo za novega župana, je še povedal Janković in dodal, da bo imela Ljubljana še naprej izjemno vodstvo.