Janša bo na upravno sodišče vložil pritožbo zoper KPK

Janša je sicer za Demokracijo povedal, da so pozivi, naj SDS predlaga drugega mandatarja, »prozoren manever«.

Objavljeno
18. januar 2013 12.47
Posodobljeno
18. januar 2013 12.47
S. P. /STA
S. P. /STA
Ljubljana - Predsednik vlade Janez Janša se bo na aktualna dnevnopolitična dogajanja predvidoma odzval v začetku prihodnjega tedna ob vložitvi pritožbe zoper Komisijo za preprečevanje korupcije (KPK) na upravno sodišče, so za STA pojasnil v kabinetu predsednika vlade.

Danes pa premier normalno opravlja svojo delo in posvete s partnerji v EU glede večletnega proračuna (finančnega okvira) unije za obdobje 2014 - 2020, ki ga bo Evropski svet najverjetneje sprejemal v začetku naslednjega meseca, so še zapisali.

Po nedavni objavi protikorupcijska komisije, ki premieru Janezu Janši očita kršitve protikorupcijske zakonodaje, so namreč v DeSUS, SLS in DL zagrozili z odhodom iz koalicije, če premier Janša ne odstopi. V tem času naj bi sicer potekali tudi pogovori o oblikovanju nove politične koalicije, a v strankah tega uradno tega ne potrjujejo.

Javnost tako sedaj čaka na odločitev premiera Janše. Ta je sicer za četrtkovo številko Demokracije povedal, da so pozivi, naj SDS predlaga drugega mandatarja, "prozoren manever". Dodal je, da bi v DL, SLS in DeSUS vladali, "ceno pa naj plačuje SDS".