Janša o socialističnem pašaluku

Politični odzivi na premierove besede so bili včeraj skromni. Danes se je opozicija le zbudila.

tor, 21.08.2012, 06:00; spremenjen: 13:30

Ljubljana – Predsednik vlade Janez Janša je potrdil nedavno pisanje Dela o prihajajočem drugem valu ukrepov za uravnoteženje javnih financ in napovedal nove reze v maso plač javnih uslužbencev. V pogovoru za tednik Reporter pa je nekaj krepkih namenil tudi političnim nasprotnikom.

Premier argumentira, da slovenske javne finance ob sedanjem stanju v gospodarstvu takšnih državnih izdatkov ne prenesejo več, zato je napovedal, da bo treba v prihodnjih dveh letih precej zmanjšati proračunske izdatke. V javnem sektorju je po njegovi oceni namreč vsaj 15 odstotkov zaposlenih preveč.

Predsednik SDS je v intervjuju tudi dejal, da se bo pri odločitvi za (ne)podporo zapisu zlatega fiskalnega pravila v ustavo pokazalo, ali je opozicijska SD, ki je sicer naklonjena izvedbenemu zakonu, suverena »ali zgolj podaljšek stricev iz ozadja, enako vodljiv instrument zakulisnega vpliva kot Jankovićeva lista«. Možnost vezave zaupnice na glasovanje o zlatem fiskalnem pravilu še vedno obstaja, pravi Janša in dodaja, da so vrata koalicije odprta v obe smeri: »Kdor ni zadovoljen s trenutno vlado, lahko brez težav zbere deset podpisov in predlaga drugo. Dokler pa si tega ne upa, naj ne pametuje.«

Opozicijsko nasprotovanje spremembam ustave predsednik največje vladne stranke vidi kot tveganje za izgubo nacionalne suverenosti. Tega vodijo ostanki preteklosti, ki se borijo za ohranitev svojih privilegijev in vpliva.

»Slovenska država je namreč proti njihovi volji nastala tam, kjer so prej imeli svoj socialistični pašaluk, v katerem so brez nadzora skrbeli za svoje privilegije. V njem je 95 odstotkov oziroma 1.900.000 državljanov plačevalo privilegije preostalih pet odstotkov oziroma sto tisoč ljudi iz privilegirane kaste,« je izjavil premier Janša in pri tem navedel primerjave z Romunijo, kjer tamkajšnji »strici iz ozadja« poskušajo strmoglaviti konservativnega predsednika Traiana Basescuja.

Nepotrebne diskvalifikacije

Politični odzivi na premierove besede so bili skromni. Včeraj se ni oglasil ni nihče od izzvanih, se je pa predsednik koalicijske stranke Desus Karl Erjavec strinjal z Janšo, da država takšnega javnega sektorja ne more financirati. »Sem proti znižanju plač, nisem pa proti reformi javnega sektorja. Tudi na MZZ bomo zmanjšali število zaposlenih, ker bo masa za osebne dohodke nižja kot v preteklih letih,« je dejal zunanji minister.

Danes pa se je oglasil še predsednik SD, Igor Lukšič. Dejal je, da Slovenija potrebuje vlado, ki bo integrativna in spoštljiva do vseh potencialnih partnerjev. »Dogaja se predvideno klasično ravnanje SDS, da ponujene roke ne znajo izkoristiti v prid boljših zakonov in odločitev. Žal takšni vladi ni pomoči. Slovenija pa je pod njo obsojena na ideološke spopade, ki so tudi s tem intervjujem razglašeni za eno glavnih usmeritev te vlade. To ni naša politika in to ne more biti rešitev za Slovenijo.«

Prav tako danes so se odzvali tudi v največji opozicijski stranki PS in premiera Janšo pozvali, naj v svojih izjavah do drugače mislečih postane bolj zadržan in konstruktiven. »Redko kdaj v zgodovini naroda nastopi trenutek, ko je pomiritev strasti in osredotočenost na reševanje težav z dialogom tako nujno potrebno, kot sedaj. Odpiranje ideoloških tem ne rešuje ničesar in nima nobenega smisla, vsaj jasnega ne, prav tako pa neprestana namigovanja na neke strice iz ozadja, ki naj bi bili krivi za vse, česar vlada ne dela oziroma kar dela slabo,« so zapisali v PS.

Bolj kritična je bila civilna družba. Boris Vezjak, predavatelj na filozofski fakulteti v Mariboru meni, da premier gospodarsko krizo izrablja za ideološki boj. »Teza o socialističnem pašaluku je kronski dokaz te zlorabe, še en nov sočen frazeologem, uporaben za vedno nove diskvalifikacije. Slovenska logika varčevanja je zato postala dobesedno logika obračunov, izpeljanih s pomočjo psihopolitike sovraštva. Z njimi ne bomo nikoli rešili nobene krize, ne politične in ne ekonomske, kot zdaj ugotavljajo že bonitetne hiše.« Vezjak meni, da bodo sindikati in socialni partnerji v prihodnjih mesecih pred resno preizkušnjo, ko se bodo v novem krogu pogajanj o plačah morali vprašati, koliko so sploh vredni dogovori z nekom, ki ves čas drži figo v žepu. »Malce me to spominja na priliko o oslu, ki gre le enkrat na led. Videli bomo, ali gre v krizi še drugič,« razmišlja Boris Vezjak.

Ujetniki manipulacije

Za komentar smo prosili tudi ustanovitelja Gibanja odgovornih Dejana Steinbucha, ki je pred meseci pozval k generacijski spremembi na oblasti. Tudi on meni, da intervju predsednika vlade za Reporter ne bo pripomogel k umiritvi duhov, ključ za razumevanje iracionalnega vedenja pa je po njegovem mnenju dejstvo, da sta tako Janšev kot Antijanšev tabor zelo »izvirna« v preusmerjanju pozornosti.

»Opozicija ne bo podprla vpisa fiskalnega pravila v ustavo, ker je Janša lani zrušil pokojninsko reformo. Janša grozi z zaupnico, če zanj ne dobi podpore opozicije. Takšno obnašanje spominja na izsiljevanje otrok v peskovniku, talec tragične norosti pa sta dva milijona ljudi, ki to potrpežljivo prenašamo. V domobransko-partizanskem peskovniku se obmetavajo z izrazi, ki jih je Evropa pokopala leta že 1945,« je kritičen Steinbuch.

Ob tem poziva, naj, če »strici iz ozadja« res obstajajo in se ukvarjajo z nezakonitimi posegi v gospodarstvo, finance ali katero drugo javno področje, proti njim sprožijo ustrezne postopke, ki jih omogoča pravosodni aparat. »V nasprotnem primeru lahko utemeljeno domnevamo, da gre za manipulacijo. Manipulacijo s preteklostjo, ki zastruplja sedanjost in preprečuje normalen pogled na prihodnost,« zaključuje Steinbuch.

Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se

Komentarji

Prikaži: starejši prej
138 komentarjev
Horde Resnice

Kako poteka razprodaja Slovenije, ki je zgodovina do sedaj ni dosegla?
Skušajo jo dokončati akterji, t.i. mojstri pokra slovenskega premoženja. Z vsemi močmi kopljejo jamo lastnikom. To= (lastnemu) slovenskemu narodu.

Torej ti mojstri kler-kapitala (monsinjeri, vloženci in roko na srce, tudi vsi levi ogroženci), z glavnim mešetarjem slovenskega denarja, ki na čelu- čela, s privatno banko že odkupuje, najžlahtnejše dolgove, BogSiGaVediKoga. Že vidimo hiške slovenske in razne večje in manjše drvarnice, žage, da menjajo kramo in čistijo slamo!
Ja dragi naši Slovenci, nam sedaj jasno bo sledi, zakaj naša je »lesna«, v slamnato šaro, odvlekla svoje je tnalo!? Ka čmo, če mamo »svete« te šume na fari, preteg jo bo sekal, ker dnarja pač ni.

Hudo je, da razprodaja se niti ne opazi, jo misel na moralo pri drugih, gladko pregazi. Ko ta ista falanga, leva z desno povorko je bančno, na sume Balkana, še vedno ostala NEkaznovana.
Ja dragi naši Slovenci, to gledamo v Sloveniji že (pa) drugič.

Kako mislite da nas gledajo evropejci in ostali vložniki?
Ja dragi naši Slovenci, si mislijo oni o nas: sami so to barabini, teiste barabe, prej tam, sedaj ponovno so tu.

A misel Slovenca je bolna naprej: sem zadnjič neka pamflete prebiral, da komandirček naj vodil to tehnični breme, s fiksno polico za evropsko prasico (t.i. tehnična vlada in para ustroj). Sicer pa to breme je pravo, za nažga tatiča, bo sledi mu moč izgovor pripravit, da pravnik sodišče odpravi: češ mam tehnično moč!
Ja dragi moj Slovenec, navsezadnje, tako je ko komandirček, državo ti vodi in na sodišče popoldan ti hodi?

SICER PA KORISTIMO NESMISEL PAMFLETNI, Z NJEGOVO BESEDO, V NAŠO JE FRAZO, REŠITEV KAR SAM SI ZAGAZU: »LUSTRACIJA GENERACIJE« (A TOKRAT BO TO NAŠE DEJANJE, ZA VSO VAŠE TO SRANJE).

»SLOVENEC DRAGI TI MOJ, ZAPOMNI SI PRAVI USTROJ: NE LEVO!, NE DESNO!, POŠTENJE IN PRAVO, NAJ VODI NAŠO DRŽAVO!!!«

26. avgust 2012, ob 21:24:25
sofia

"Ob tem je Pleskovič dodal, da je bilo očitno vodenje NLB prepleteno z nesposobnostjo in korupcijo vodilnih kadrov skupaj z vmešavanjem politikov. "

Če tega legla zla - slovenskega bančnega sistema - vlada ne bo sposobna razčistiti in omogočiti sodstvu, da opravi svojo nalogo - bo izgubila kredibilnost.
Premalo je potrditi ugotovitve, kakršne navaja Pleskovič, in nato iti naprej.
Treba je narediti revizijo in poimenovati krivce in jih tudi kaznovati Če je možno po naši zakonodaji, naj gredo krvici sedet in tudi materialno odgovarjajo: če to ni možno, jim je treba v bodoče vsaj preprečiti vsako možnost, da bi delali škodo ...
Če krivcev po naši zakonodaji ni mogoče kaznovati, kraje so bile torej legalne, je treba pregledati, kdo je sprejemal tako za državo škodljivo zakonodajo ... To se ja da ugotoviti.

24. avgust 2012, ob 23:17:58
Neznan

Škoda, da preveč piješ..

24. avgust 2012, ob 20:42:56
MENS SANA

Neznan

Stari kumrofški udbovec prepričuje in laže sam sebi.
Kako bedno!

24. avgust 2012, ob 17:49:47
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Kdo prepričuje in laže sam sebi? Celo primer Janša je spoznal da je prišel do meje lastne nesposobnosti le njegovi slepi malikovalci tega ne vidijo! Pač IQ enoceličarjev!

Poglejmo!

delo, čet, 23.08.2012, 06:00
Anže Božič, Tanja Starič, notranja politika

Janša pušča priprta vrata za odhod
Scenariji razpleta politične krize: Janša dopušča možnost, da njegova vlada ne bo končala mandata.

Odštevamo!

24. avgust 2012, ob 18:36:15
Neznan

Stari kumrofški udbovec prepričuje in laže sam sebi.
Kako bedno!

24. avgust 2012, ob 17:49:47
MENS SANA

sofia

"Res je ---> "črpajo", kolikor so sposobni....... Če bi imeli programe bi lahko počrpali vseh 9.8 mrd. €."

MENS SANA ...vendar se postavlja vprašanje:
Le zakaj ni Pahor raje "črpal" nepovratna sredstva, namesto da se je zadolževal .... LOL

24. avgust 2012, ob 14:02:23
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
re:
Zofka draga na to vprašanje sem vam odgovoril že 19.ga avgusta 2012, ob 14:34:27
preberite še enkrat, mogoče boste le dojeli.
--------
MENS SANA ne navija za nikogar! Ve le to- da ne Pahor in ne Janša nista odgovor na sedanje stanje v Sloveniji!
Politolog in abrambaslovec sta imela svojo šanso! Zapravila sta jo oba! Tu ni dvoma! Vsak na svoj način!
Oba imata krepke zasluge za stanje v katerem se Slovenija nahaja! Čas je da spokata kufre in prepustita vodenje kakem poštenem ekonomistu! Sam mislim da to ni Jankovič! Preveč obtožb (resda še nedokazanih) ga bremeni in nebi bilo higijensko da (dokler ne dobimo pravnomočne sodbe o njegovi nedolžnosti) da prevzame oblast!

Čas je za popolnoma novo garnituro! "Neke nove klince"

19. avgust 2012, ob 14:34:27

P.S.
Kaj je z vami draga zofa, kaj vas matra? Klimakterij?, Alzheimer, Demenca ali zgolj slepota od silnega blišča velikega vodje?

24. avgust 2012, ob 17:28:13
MENS SANA

Neznan

MENS SANA ne bi bil to kar je, če ne bi po stari navadi citiral tiste dele ČLANKA, KI MU ODGOVARJAJO IN BI Z NJIMI SPRAVIL V ZADREGO DRUGEGA.
Po stari udbovski maniri iz celotne vsebine iztrga del in z njim maha.
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
re:
Enoceločar se ne zaveda da njegov copy-paste samo potrjuje tisto kar sem poudaril iz celotnega članka!

To pa je:

Merklova se seveda zaveda, da je bila njena politika strogega posta napačna in da ima novi grški premier Samaras prav, ko je prišel v Nemčijo prosit za podaljšanje roka za fiskalno konsolidacijo.

Prav tako kot ima prav francoski predsednik Hollande, KO NAMESTO POSTA PREDLAGA VEČ SPODBUD ZA RAST GOSPODARSTVA.

In tega so se zavedla vodilna evropska premierja, le naš primer vztraja v katastrofični poti v revščino

Odštevamo!

24. avgust 2012, ob 16:57:28
Neznan

Zelo hude obtožbe. Zoran Janković naj bi kot župan mestne občine zlorabljal pooblastila, finančno izčrpaval mestni proračun v svojo korist, ponarejal poslovne listine in oškodoval upnike Electe

Davčna uprava je na Specializirano državno tožilstvo, generalno policijsko upravo (upravo kriminalistične policije) in Nacionalni preiskovalni urad poslala zaupno davčno dokumentacijo, iz katere izhaja, da Durs ljubljanskega župana in prvaka Pozitivne Slovenije Zorana Jankovića sumi storitve "treh kaznivih dejanj." Gre za kaznivo dejanje zlorabe položaja, kaznivo dejanje ponareditve poslovne listine in kaznivo dejanje oškodovanja upnikov.
To so davčni inšpektorji ugotovili pri davčnem nadzoru več pravnih in fizičnih oseb, ki so povezane z družino Janković, predvsem pa z Zoranom Jankovićem ter njegovima sinovoma Damijanom in Juretom.
Kot je razvidno iz priložene dokumentacije naj bi Zoran Janković kot župan Mestne občine Ljubljana zlorabljal pooblastila, finančno izčrpaval mestno občino in občini povzročal finančno škodo, hkrati pa pridobival premoženjsko korist za podjetja, ki so v "neposredni ali posredni" lasti in upravljanju njegovih ožjih sorodnikov ali njega samega.
Asignacijske pogodbe, na podlagi katerih je denarni tok šel od mestne občine na družbo Grep (Stožice), in potem direktno v znani Jankovićevi podjetji KLM Naložbe ter Electo Inženiring, pa davčna uprava šteje kot ponarejanje poslovnih listin in oškodovanje upnikov.
Del pridobljene zaupne dokumentacije, sicer označene kot davčna tajnost, ki jo je davčna uprava 19. aprila letos posredovala na državno tožilstvo, policijo in NPU, objavljamo danes, večji del pa jutri zjutraj.

24. avgust 2012, ob 16:00:42
Neznan

Pleskovič meni, da je v NLB več slabih terjatev, kot je bilo pričakovano. "Očitno so to skrivali zato, da so vsake toliko časa dobivali državno dokapitalizacijo na račun davkoplačevalcev. Slabe terjatve so mnoge naše banke doslej prikrivale s fiktivnim ali nerealnim knjižnim vrednotenjem posojil," je pojasnil.

Ob tem je Pleskovič dodal, da je bilo očitno vodenje NLB prepleteno z nesposobnostjo in korupcijo vodilnih kadrov skupaj z vmešavanjem politikov. "Ni pa jasno, če bo za to sploh kdo odgovarjal, pa naj bodo to menedžerji, nadzorni sveti, ki ne delujejo, kot bi bilo potrebno, ali pa neodgovorni politiki," je poudaril. Po njegovem mnenju so bila tajkunska posojila brez kredibilnih zavarovanj najbolj eklatanten primer neodgovornega bančništva pri nas.

24. avgust 2012, ob 15:39:22
sofia

"Res je ---> "črpajo", kolikor so sposobni....... Če bi imeli programe bi lahko počrpali vseh 9.8 mrd. €."

MENS SANA
levaki ste sicer eksperti za "črpanje", spomnimo se Tita ...vendar se postavlja vprašanje:
Le zakaj ni Pahor raje "črpal" nepovratna sredstva, namesto da se je zadolževal .... LOL

24. avgust 2012, ob 14:02:23
Neznan

MENS SANA ne bi bil to kar je, če ne bi po stari navadi citiral tiste dele ČLANKA, KI MU ODGOVARJAJO IN BI Z NJIMI SPRAVIL V ZADREGO DRUGEGA.
Po stari udbovski maniri iz celotne vsebine iztrga del in z njim maha.
Je pač človek, ki ga je partija navadila trošiti več kot je ustvaril, ga navadila zadolževati. No, to je bila brozova specialnost, k temu pa sta bila nagnjena tudi Križanič in Pahor. Enako logiko uporablja tudi Janković in zadolžuje Ljubljano.
Zaradi pretiranega zadolževanja in Milošervičevega vdora v NB, je tudi začela razpadati juga.

24. avgust 2012, ob 13:39:40
Neznan

Seveda zgornji naslov nima veliko skupnega s kultnim filmom Pedra Almodovarja Ženske na robu živčnega zloma (1988). Drugače od zafrustriranih in histeričnih Almodovarjevih likov žensk se zdi nemška kanclerka Angela Merkel trdna kot železna lady in povsem v oblasti same sebe. Toda glede na izzive, s katerimi se spopada, lahko ta vtis trdnosti tudi vara.

Ni ji lahko

Merklovi nikakor ni lahko. Ni veliko ljudi, ki bi si v zdajšnjih napetih razmerah želeli biti v njeni koži. V času največje krize evropske povezave v njeni šestdesetletni zgodovini ima Merklova v rokah ključ za rešitev ali razpad evrskega območja, s tem pa najverjetneje tudi evropske ekonomske unije. Pri tem so pritiski nanjo ne samo povsem različni, ampak tudi izjemno močni.

Na eni strani se Merklova doma spopada z izjemno močnim nasprotovanjem nemške javnosti novi pomoči Grčiji in drugim šibkim državam na evrskem območju ter s tem solidarnostnemu potencialnemu prevzemu dolgov preostalih držav. Nasprotovanje nemške javnosti je globoko vgrajeno v njihovo podzavest zaradi negativne izkušnje s hiperinflacijo v letih od 1923 do 1925. Ta izkušnja sicer nima nikakršne zveze s poznejšo gospodarsko depresijo v tridesetih letih in spremljajočo deflacijo, ki je na oblast prinesla nacistični politični režim ter pripeljala do druge svetovne vojne. Toda neobstoj logične povezave med nekdanjo hiperinflacijo in zdajšnjo nevarnostjo deflacije ter pomanjkanje občutka za usodnost zdajšnjega trenutka, ki lahko pripelje do podobnih posledic, kot je gospodarska depresija v tridesetih letih, nikakor ne motita nemškega splošnega negativnega stališča do možnega prevzemanja dolgov lenih in zapravljivih južnjakov.

In seveda nikakor ne pomaga Merklovi pri sprejemanju usodnih odločitev. Kanclerko prihodnje leto čakajo zvezne parlamentarne volitve, ki jih ob prevelikem popuščanju v zvezi z reševanjem evrskega območja v očeh nemških volivcev seveda nikakor ne more dobiti.

Na drugi strani se Merklova spopada s hudimi pritiski od večine preostalih članic evrskega območja, ki jih je nemška nepopustljiva politika javnofinančnega posta pognala v recesijo. Dejstvo je, da je bilo nemško vztrajanje pri politiki takojšnje konsolidacije javnih financ med globalno krizo, ki naj bi očistilo države in jih naredilo vitke za vnovično rast, škodljivo za vse članice evrskega območja. Nemčija je spregledala odločilno dejstvo, da je v letih 2001–2005, ko se je sama otepala recesije in ko je kršila pravila pakta o stabilnosti in rasti v zvezi z dovoljenim triodstotnim proračunskim primanjkljajem, imela veliko sreče. Sreče z ugodnim mednarodnim gospodarskim ozračjem in vse večjim povpraševanjem po nemškem izvozu, kar je Nemčiji olajšalo boleče gospodarske reforme in fiskalno konsolidacijo. Danes članice evrskega območja te sreče z ugodnim tujim povpraševanjem nimajo, zato nemški recept strogega fiskalnega posta ne more dati pozitivnih učinkov. Nasprotno, Nemčija je s trmastim vztrajanjem pri fiskalnem postu ne samo povsem »izmerklala«, izstradala šibke članice evra, ampak je povzročila vrnitev recesije. S stradanjem pač ni mogoče konja pripraviti na vrhunske dosežke.

Strogi post napačna odločitev

Merklova se seveda zaveda, da je bila njena politika strogega posta napačna in da ima novi grški premier Samaras prav, ko je prišel v Nemčijo prosit za podaljšanje roka za fiskalno konsolidacijo. Prav tako kot ima prav francoski predsednik Hollande, ko namesto posta predlaga več spodbud za rast. Toda Merklova kot odgovorna političarka pač ne more odstopiti od svojih hudih zahtev, ne da bi v zameno dobila ustrezne koncesije od preostalih evropskih partnerjev. Te pa so predvsem, prvič, poglobitev evropske povezave v smeri fiskalne unije, ki bi zagotovila večji in bolj usklajen centralni nadzor nad proračuni posameznih članic, kar bi povečalo njihovo dolgoročno fiskalno odgovornost. In drugič, Nemčija potrebuje zavezo, da bodo države, ki so dobile pomoč, tudi kratkoročno vodile odgovorne in disciplinirane fiskalne politike. Z drugimi besedami, Nemčiji je težko privoliti v skupne evrske obveznice, dokler Francija ne privoli v prenos dela fiskalne suverenosti na Bruselj. In težko je privoliti v nov obrok pomoči Grčiji, če pa se ta pomoč takoj uporabi za izplačilo plač v razbohotenem javnem sektorju, ki ga grška vlada ne zna ali noče oklestiti.

Na tretji fronti pa se Merklova srečuje s pritiski skupine G-8, predvsem ZDA. Krhko svetovno gospodarsko ravnotežje v trikotniku med EU, ZDA in Kitajsko, kjer se trije gospodarski bloki med seboj poganjajo s trgovinskimi in kapitalskimi tokovi, bo namreč porušeno takoj po razpadu evrskega območja. Svetovna gospodarska kriza v Evropi bi zamajala Kitajsko, ta pa ZDA s prekinitvijo kitajskega financiranja ameriškega deficita. Možni posledici sta gos-
podarska depresija globalnih razsežnosti in svetovna politična kriza z možnimi širšimi vojaškimi spopadi. Merklova zato nenehno posluša ameriško, kanadsko in kitajsko rotenje, naj za vsako ceno reši evro.

Se evro še da rešiti?

Toda, lahko Merklova ob naštetih raznovrstnih pritiskih sploh reši evro? Ni skrivnost, da sta se Merklova in finančni minister Schäuble poigravala z analizo stroškov in koristi (cost–benefit) razpada evrskega območja in z različnimi scenariji razpada. Prav tako ni nobena skrivnost, da so vsi finančni izračuni ter analize stroškov in koristi pokazali, da se Nemčiji veliko bolj splača ostati na evrskem območju kot pa pustiti, da to razpade. Izstop Grčije bi denimo Nemčijo stal sto milijard evrov (štiri odstotke BDP), izhod Španije, Portugalske, Irske in Cipra pa 500 milijard evrov (20 odstotkov BDP). Skupaj pa je z vsemi oblikami pomoči in poroštev Nemčija trenutno izpostavljena do držav evrskega območja v vrednosti 770 milijard evrov. Toda z razpadom evrskega območja bi Nemčija, po oceni nemškega vladnega sveta ekonomskih strokovnjakov, utrpela za 3.300 milijard evrov škode (132 odstotkov BDP). Ta številka je tako visoka, da pretehta v vseh razmislekih v zvezi z reševanjem evra za vsako ceno ali ne.

Toda to še ne pomeni, da ima Merklova po tem spoznanju kaj lažje življenje pri iskanju kvadrature kroga. Še vedno ima težave z vsakodnevnim vodenjem procesov reševanja evra, pritiskanjem na evropske partnerje o koncesijah in krmarjenjem med domačimi političnimi čermi. Vprašanje je, ali bo vzdržala te pritiske. Še bolj pa, ali ne bo takrat, ko se bo končno odločila, za evro že prepozno.

24. avgust 2012, ob 13:36:09
MENS SANA

Merklova se seveda zaveda, da je bila njena politika strogega posta napačna in da ima novi grški premier Samaras prav, ko je prišel v Nemčijo prosit za podaljšanje roka za fiskalno konsolidacijo.

Prav tako kot ima prav francoski predsednik Hollande, ko namesto posta predlaga več spodbud za rast gospodarstva!

In "aktualni neizvoljeni" še kar vztrajajo na "merkljanju" že itak obubožane slovenske dežele!

24. avgust 2012, ob 13:27:49
Neznan

"Kljub pozitivni novici, da se je britanski bruto domači proizvod (BDP) skrčil manj kot so kazale prve ocene, država ostaja v recesiji. BDP se je namreč v drugem letošnjem četrtletju v primerjavi s predhodnim trimesečjem skrčil za 0,5 odstotka in ne za 0,7 odstotka, kot so prvotno menili."


Saj ni res, pa je. Velika Britanija ni v evroobmočju, TODA Janša je s svojim početjem povzročil recesijo. Hudoba se je dogovoril z Angelco in zjebal še Britance!

24. avgust 2012, ob 13:13:58
MENS SANA

Merklova na robu živčnega zloma
23.08.2012 22:30 Dopolnjeno: 23.08.2012 22:33
JOŽE P. DAMIJAN, EKONOMIST
FINANCE@FINANCE.SI

Nemčija je s trmastim vztrajanjem pri fiskalnem postu ne samo povsem »izmerklala«, izstradala šibke članice evra, ampak je povzročila vrnitev recesije.

In "aktualni neizvoljeni" še kar vztrajajo na "merkljanju" že itak obubožane dežele!

Odštevamo!

24. avgust 2012, ob 12:30:17
MENS SANA

sofia

MENS SANA
Vem, da se levaki zanašate na "črpanje" evropskih sredstev.
Saj jih "črpamo", kolikor smo sposobni.......
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
re:
Končno ste zadeli bistvo!

Res je ---> "črpajo", kolikor so sposobni....... Če bi imeli programe bi lahko počrpali vseh 9.8 mrd. €.

Iz sklada za regionalni razvoj:
-Za spodbujanju konkurenčnosti podjetij
-Za gospodarsko razvojno infrastrukturo
-Za razvoj turizma
-Za investicije v novo tehnološko opremo
-Za gradnji nastanitvenih kapacitet in prometni ter komunalni infrastrukturi.

Slovenija bi lahko iz tega sklada pridobila cca. 1,7 mrd. € nepovratnih sredstev.

Iz kmetijskega sklada za razvoj podeželja:
-Za investicijske programe kmetijskih gospodarstev
-Za investicijske programe živilsko predelovanih obratov
-Za razvoj podjetij na podeželju...).

Nepovratna sredstva iz tega sklada znašajo cca. 900 mio. €.

Iz Kohezijskega sklada
- nepovratna sredstva za investicije v okoljsko in prometno infrastrukturo
.
Vreden je cca. 1,4 mrd. €.

Iz socialnega sklada
nepovratna sredstva za razvoj kadrov v podjetništvu
nepovratna sredstva za usposabljanje in izobraževanje

pridobili bi lahko cca. 755 mio. €.

Za vse te in še več aktivnosti bi lahko pridobili skoraj 10 mrd. € nepovratnih sredstev.

Seveda če si ta neizvoljena vlada nebi obula prevelikih škornjev! Volja do vladanja je bistveno premalo!

24. avgust 2012, ob 11:57:05
Neznan

Ejej, kumrofčan, počila ti bo karotka.
Jaz ti odgovarjam na tvoje trditve, ti govoriš o anketah.
Zresni se že in strezni - a res moraš biti pijan že zjutraj - in preberi kaj sem ti napisal in kaj ne drži.
Opankar je imel mandat, pa ga ni ZNAL realizirati, ker ne zna šteti tako kot ti.
Za udbovce to ni bilo nikoli pomembno, vi ste ločili le naše in vaše, šteli ste le svoje žrtve in se po gostilnah hvalili kdo jih je več.....
Da, revček, strah te je, strah je vse levake, ker bo prišla na dan vaša PRIHVATIZACIJA.

24. avgust 2012, ob 11:15:11
sofia

Kje boš dobil, MENS SANA, denar za "zagon gospodarstva"?
In za tvojo previsoko penzijo?

24. avgust 2012, ob 10:57:42
MENS SANA

Neznan

Takšne škornje kot nosi Janez Janša bodo še dolgo preveliki bedakom iz levega pola.
Ti si eden redkih udbolevakov, ki noče tega dojeti. Si pač teleban.

23. avgust 2012, ob 22:35:39
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
re:

Dragi moj elektrikar!
Pa poglejmo kaj o teh škornjih in primeru -pardon premierju pravi slovenski narod:

"Vlada je v očeh javnosti vse slabša. V avgustovski anketi je dobila najslabšo oceno, odkar je oblast prevzela ekipa Janeza Janše. Ta pada na lestvici barometra priljubljenosti.

Ocena za delo vlade je ta mesec še nižja kot prejšnjikrat in je najslabša, odkar se nanaša na vlado Janeza Janše. Srednja ocena (na lestvici od ena, zelo negativno, do pet, zelo pozitivno) znaša 2,28, prejšnjikrat je bila 2,31. Delo vlade je kot pozitivno ocenila le četrtina anketiranih (seštevek ocen zelo pozitivno in pozitivno je 24,6 odstotka), dobri dve tretjini pa kot negativno (seštevek ocen zelo negativno in negativno je 68,8 odstotka

Janez Janša je pristal že blizu spodnjega roba lestvice, na 17. mestu.
Z lestvice izpadeta najnižje uvrščena Vinko Gorenak in Barbara Žgajner Tavš

Odštevamo!

24. avgust 2012, ob 09:01:56
Neznan

MENS SANA
Ablastiželni "Dešnjaki" so z manipulacijo prevzeli oblast, in si nadeli prevelike škornje! Sedaj pa jok in stok
.-.-
Ne le, da si udboteliban, si prvoklasni idiot.
Janša je prišel na oblast zaradi BEBAVOSTI ZORANA, ki ne zna šteti do 46 in več. Bebček ne zna komunicirati, dogovarjati, se sporazumevati. Zato je odletel kot usran golob.
Takšne škornje kot nosi Janez Janša bodo še dolgo preveliki bedakom iz levega pola.
Ti si eden redkih udbolevakov, ki noče tega dojeti. Si pač teleban.

23. avgust 2012, ob 22:35:39
sofia

MENS SANA
Vem, da se levaki zanašate na "črpanje" evropskih sredstev.
Saj jih "črpamo", kolikor smo sposobni.
Ta sredstva so strogo namenska. Za tvojo penzijo jih ne dobimo. Za tvojo penzijo je treba najeti kredit v banki.
Jankovićevih megalomanskih načrtov tudi ni mogoče izvesti s "črpanjem" teh sredstev.
Kje boš dobil, MENS SANA, denar za "zagon gospodarstva".

23. avgust 2012, ob 22:10:14
MENS SANA

S članstvom Slovenije v EU so našim občinam, podjetjem in regijam na voljo nepovratna sredstva za sofinanciranje projektov.I
iz strukturnih skladov in sklada za razvoj podeželjaje namenjenih več kot 5 milijard €.

Evropski sklad za regionalni razvoj je namenjen spodbujanju konkurenčnosti podjetij, raziskovanju odličnosti, gospodarsko razvojni infrastrukturi, razvoju turizma, naravni in kulturni dediščini ter skladnemu razvoju regij. Konkretno je sklad namenjen predvsem razvoju in raziskavam, investicijam v novo tehnološko opremo, gradnji nastanitvenih kapacitet in prometni ter komunalni infrastrukturi.
Slovenija bi lahko iz tega sklada pridobila cca. 1,7 mrd. € nepovratnih sredstev.

Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja je namenjen predvsem investicijam v posodabljanje kmetijskih gospodarstev in živilsko predelovanih obratov ter razvoju podeželja (turistične kmetije, razvoj in obnova vasi ter kulturne dediščine, Razvoj podjetij na podeželju...).
Nepovratna sredstva iz tega sklada znašajo cca. 900 mio. €.

Kohezijski sklad namenja nepovratna sredstva za investicije v okoljsko in prometno infrastrukturo, spodbujanju učinkovite rabe ter obnovljivih virov energije.
Vreden je cca. 1,4 mrd. €.

Evropski socialni sklad je kot že ime pove namenjen razvoju človeških virov. Osredotoča se na razvoj kadrov v podjetništvu, na zaposljivost iskalcev dela in neaktivnih, na usposabljanje in izobraževanje, na vse življenjsko učenje in ne nazadnje na večjo socialno vključenost.
Za vse te in še več aktivnosti bi lahko iz Bruslja pridobili cca. 755 mio. €.

Le programe je treba imeti draga cita! Razvojne programe!

Zgolj stiskanje pasu ne ustvarja viška vrednosti, ne novih delovnih mest, ne aktivnega polnjenja proračuna!

Pa lepo spite!

23. avgust 2012, ob 18:25:01
MENS SANA

Evropa (=Nemci) naj plačuje tvojo penzijo!

Pa to je evidentno nerazumevanje funkcije evropskih razvojnih skladov! Nerazumevnje na ravni enoceličarja!
Plasiranje denarja in črpanje denarja iz razvojnih skladov je skupen projekt vseh članic EU! Vse ga polnijo in po potrebi tudi črpajo! Le programe je treba imeti!

23. avgust 2012, ob 18:11:08
sofia

"Črpanje evropskega denarja iz razvojnih skladov je realnost"
Ja, seveda.
Evropa (=Nemci) naj plačuje tvojo penzijo! LOL

23. avgust 2012, ob 17:35:02
MENS SANA

Ablastiželni "Dešnjaki" so z manipulacijo prevzeli oblast, in si nadeli prevelike škornje! Sedaj pa jok in stok!
Poiščimo krivce za našo nesposobnost je sedaj njihova (vaša) poglavitna preokupacija!
Nakladanja "vse so krivi levaki" na potegnejo voza iz blata!
Stiskanje, kar je edini program vaših idolov ne ustvarja viška vrednosti, še več pahnil bo nacijo v katastrofalno revščino!
Črpanje evropskega denarja iz razvojnih skladov je realnost draga cita! Le programe je treba imeti! Aktualni "ablastniki jih očitno nimajo! To so dejstva!

P.S.
Vašem zapisu: " Podpiši se in ovrzi trditve, da si udbove." bi lahko kontriral in zapisal podobno: Cita podpišite se in ovrzite trditve da niste ... recimo ....ah olika in omika mi ne dopuščata da bi se spustil na vaš nivo !

Nobelovca pa le preberite vsakič preden se lotite tipkovnice!

23. avgust 2012, ob 12:38:58
sofia

bobek
spet si spustil par ovčjih bobekov ....

23. avgust 2012, ob 11:27:24
sofia

MENS SANA
tebe preziram zaradi tvojih bednih komentarjev. Podpiši se in ovrzi trditve, da si udbovec.
Še enkrat:
trepečeš za svojo previsoko penzijo?
Če bo tvoja udbomafija sesula državo, bo šla po gobe tudi tvoja lepa penzija ....
----------
"In ko se bo to zgodilo bom jaz živel s cca 800 evri, tipkarica Zofka in elektrikar nejc pa s cca 300 evri!"
Vidiš, zato je komunistična Jugoslavija propadla. Zaradi negativne selekcije.
Zabiti udbovci so imeli krasne plače in pokojnine.
Inteligentni ljudje so pa komaj životarili.
In zabiti udbovci včasih točijo krokodilje solze nad "reveži" , drugič se pa bahajo s svojo nezasluženo penzijo in se posmehujejo "revežem". LOL
--------------
A tvoji levaki, ki so državo zafurali, naj bi jo zdaj rešili?! LOL
- Slovenija je skorumpirana kot Romunija. Iz istih vzrokov: država se ni resnično demokratizirala, stare udbovske in partijske strukture so obdržale svojo moč. Rdeča kasta je ostala nedotaknjena. Pogledaš samo slovenske medije in je slika popolnoma jasna.
- Levaki varajo volivce, kot da bi v Evropi bil denar na voljo, samo znati ga je treba "črpati". Ko bodo oni na oblasti, bodo dobili denar? LOL Nihče ne bo v tako gnezdo korupcije več metal denarja. Da ga zafrečka rdeča kasta?!
Levaki družno nasprotujejo zapisu fiskalnega pravila v ustavo.
Možni sta 2 razlagi:
1. Če niso na oblasti, se levakom jebe za državo. Nasprotujejo pobalinsko, "iz inata". Samo zato, da škodijo sedanji vladi (da škodijo slovenskemu narodu, jih ne zanima ...)
2. Zapisu v ustvo nasprotujejo, ker računajo, da bodo kmalu levaki spet na oblasti in zapis v ustavi bi jih omejeval. Zakon lahko pa kadarkoli spremenijo in se po levakarsko zadolžujejo naprej ... LOL pa taka kurja pamet!

23. avgust 2012, ob 11:26:21
Bob Rock

@sofia

...Vidiš, zato je komunistična Jugoslavija propadla....

napačno. Propadla je zaradi takih kot si ti. Edina razlika med tabo in tistimi na jugu je, da so tisti na jugu imeli možnost svoje bolne sanje uresničevali v klavskih pohodih, ti in tebi podobni, pa ste se lahko naslajali le nad izbrisanimi, brez klanja.

23. avgust 2012, ob 11:17:33
MENS SANA

sofia

MENS SANA
trepečeš za svojo previsoko penzijo?
Če bo tvoja udbomafija sesula državo, bo šla po gobe tudi tvoja lepa penzija ....
----------
"In ko se bo to zgodilo bom jaz živel s cca 800 evri, tipkarica Zofka in elektrikar nejc pa s cca 300 evri!"
Vidiš, zato je komunistična Jugoslavija propadla. Zaradi negativne selekcije.
Zabiti udbovci so imeli krasne plače in pokojnine.
Inteligentni ljudje so pa komaj životarili.
In zabiti udbovci včasih točijo krokodilje solze nad "reveži" , drugič se pa bahajo s svojo nezasluženo penzijo in se posmehujejo "revežem". LOL

22. avgust 2012, ob 21:22:54
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
RE:
Zofa, Zofa!
Zopet neosnovano podtikanje in insinuacije, to je vaš domet! Argumenti? Za vas je to nepomembno breme! Škodoželjno in fovšeritno laprdanje tipa "lar pour lar" je vse kar zmorete! Pardon, še z bogato zakladnico žaljivk bombardirate vse tiste ki si drznejo na glas povedati "cesar je nag"! Nič ne veste o meni in mi podtikate udbovstvo! Nič ne veste o meni in mi podtikate nezasluženo penzijo! To so manire vašega tropa!

In še ena resnica: Človek napreduje zgolj do meje lastne nesposobnosti! In ta vaša meja je tolčenje po tipkah stare "Olimpije" Višek vaše kariere je to bil! Seveda ste za to bili ustrezno nagrajeni, tudi vaša pokojnina je posledica vašega življenskega dosežka! Od to tudi vaša zagrenjenost in fovšerija! Smilite se nam draga cita!

Kot pridni zagovornici tistih ki vidjo leteče slone vam podarjam bombonček:

Dr. Joseph Stiglitz ki je univerzitetni predavatelj na Univerzi Columbia in Nobelov nagrajenec za ekonomijo pravi:

"Grčija in nekaj drugih držav (Slovenija) se spoprijema s krizo in trenutno so aktualne rešitve z že znanimi svežnji varčevalnih ukrepov in s prodajo državnega premoženja, zaradi česar pa bodo države, ki bodo v to privolile, le še revnejše in ranljivejše. Ta recept se ni obnesel niti v vzhodni Aziji niti v Latinski Ameriki in drugod; enaka usoda ga zdaj čaka v Evropi".

23. avgust 2012, ob 09:36:28
plppmm

Janša!

"1.900.000 državljanov plačevalo privilegije preostalih pet odstotkov oziroma sto tisoč ljudi iz privilegirane kaste"

Je zamenjal sedanjo realnost s preteklostjo, v kateri je izkoriščal sadove dela delovnih ljudi.

23. avgust 2012, ob 07:45:55
franklin

Firerju se še po 20 letih v sanjah prikazujejo mali beli kučani...

23. avgust 2012, ob 06:53:41
sofia

MENS SANA
trepečeš za svojo previsoko penzijo?
Če bo tvoja udbomafija sesula državo, bo šla po gobe tudi tvoja lepa penzija ....
----------
"In ko se bo to zgodilo bom jaz živel s cca 800 evri, tipkarica Zofka in elektrikar nejc pa s cca 300 evri!"
Vidiš, zato je komunistična Jugoslavija propadla. Zaradi negativne selekcije.
Zabiti udbovci so imeli krasne plače in pokojnine.
Inteligentni ljudje so pa komaj životarili.
In zabiti udbovci včasih točijo krokodilje solze nad "reveži" , drugič se pa bahajo s svojo nezasluženo penzijo in se posmehujejo "revežem". LOL

22. avgust 2012, ob 21:22:54
MENS SANA

sofia

MENS SANA
trepečeš za svojo previsoko penzijo?

Če bo tvoja udbomafija sesula državo, bo šla po gobe tudi tvoja lepa penzija ....

22. avgust 2012, ob 14:04:39
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
re:
O cita cita!
Za penzijo se morate tresti predvsem vi, kajti državo sesuvajo tisti ki se jim prikazujejo leteči sloni!
Prav lahko se zgodi da nam bodo penzije prepolovili, prav lahko! Mojster Vizjak to med vrsticami že napoveduje!

In ko se bo to zgodilo bom jaz živel s cca 800 evri, tipkarica Zofka in elektrikar nejc pa s cca 300 evri!
In njuna"fovšerija" ne bo takrat nič manjša! Njun strah je razumljiv, ni pa razumljiva njuna slepota!

Nakladanja "vse so krivi levaki" na potegnejo voza iz blata!

22. avgust 2012, ob 16:10:46
vest

no še enkrat zofka to so tvoji desničarski vzorniki
Republikanec iz Pennsylvanije Stephen Friend, ki je prav tako zagovornik prepovedi splava tudi v primeru posilstva, pa je pred tem celo trdil, da med posilstvom žensko telo izloči posebno tekočino, ki da ubije spermo.

22. avgust 2012, ob 15:28:15
Neznan

"Pred dvema letoma, ko sem opisoval delovanje ministrstva za finance pod vodstvom Franceta Križaniča, sem uporabil primerjavo s talibani. Afganistanski talibani so bili znani po uničevanju spomenikov, po demontaži tovarn in električnih in telefonskih drogov in njihovi prodaji za staro železo ter po sovraštvu do ženske emancipacije. Šlo je za dejanja, porojena iz lastne intelektualne inferiornosti ter ideološkega fundamentalizma, ki je uničeval njihovo lastno materialno podstat. Povsem podobno bi lahko opisali delovanje Lukšičevih in Jankovićevih poslancev glede zapisa fiskalnega pravila v ustavo.

Poslanci SD in Pozitivne Slovenije nasprotujejo zapisu fiskalnega pravila v ustavo, češ da povsem zadostuje izvedbeni zakon. Načeloma to seveda drži. V normalnih državah. Kot je denimo Francija. Toda ne nujno v Sloveniji. Kajti že Pahorjeva vlada je imela fiskalno pravilo jasno zapisano v vladnih uredbah. Vendar je nato te uredbe, preden jih je prekršila, sproti spreminjala.

Jože. P. Damijan

22. avgust 2012, ob 14:41:37
sofia

Jože Kozina, tožilec:
Mislim, da bi morali v tem trenutku angažirati vse potenciale te družbe ..., preden še ti zbežijo v tujino in preden nas zajame popolna apatija. Angažirati v tej smeri, da se za nazaj poišče krivce, se jih primerno kaznuje, saj zgolj na tak način Evropi in vsem tistim, od katerih pričakujemo pomoč, pokažemo, da smo pravna država, da znamo zaščititi svoje premoženje in da smo vredni pomoči, za katero bomo morali slej ali prej zaprositi. Če bomo zdaj prišli v Bruselj s prošnjo, da potrebujemo pet milijard evrov za sanacijo bank, nas bodo preprosto vprašali, kam ste dali denar oziroma kdo je kriv in ali ga je doletela kakšna sankcija. Mi nimamo kaj pokazati in ne verjamem, da bo kdorkoli takšni državi posodil nova sredstva, saj se bodo več kot upravičeno bali, da bodo tudi nova sredstva v tako neurejeni državi poniknila na enak način kot do sedaj.
-----------
Udbomafija seveda noče, da bi se raziskala preteklost in stvari razčistile.
Ampak kje naj dobi denar, denar ...

22. avgust 2012, ob 14:17:22
sofia

MENS SANA
trepečeš za svojo previsoko penzijo?

Če bo tvoja udbomafija sesula državo, bo šla po gobe tudi tvoja lepa penzija ....

22. avgust 2012, ob 14:04:39
MENS SANA

Druga ponovitev za tiste ki bolj težko dojemajo, kajti "Repetitio est mater studiorum"
(ne bom ju imenoval zagotovo se oglasita sama)

Dr. Joseph Stiglitz ki je univerzitetni predavatelj na Univerzi Columbia in Nobelov nagrajenec za ekonomijo pravi:

"Grčija in nekaj drugih držav (Slovenija) se spoprijema s krizo in trenutno so aktualne rešitve z že znanimi svežnji varčevalnih ukrepov in s prodajo državnega premoženja, zaradi česar pa bodo države, ki bodo v to privolile, le še revnejše in ranljivejše. Ta recept se ni obnesel niti v vzhodni Aziji niti v Latinski Ameriki in drugod; enaka usoda ga zdaj čaka v Evropi".

Pravzaprav se je to že zgodilo na Irskem, v Latviji in Grčiji. Danes to počne aktualna vlada!
--------
Jože. P. Damijan

To je talibanizem na ravni tistega iz lanskega leta, ko je Janševa SDS tik pred predčasnimi volitvami, na katerih je prevzela vodenje vlade, z vzemi sredstvi minirala uvedbo pokojninske reforme, ki bi prav njej le pol leta kasneje olajšala vodenje zaostrenih javnih financ.

Resnično smo prekleti, da imamo takšne talibanske politike.

Jože. P. Damijan

To so mnenja vrhunskih ekonomistov, ki jih zasvojenci "z likom in delom" onega velikega ne razumejo!

22. avgust 2012, ob 13:50:41
Neznan

baldrick
bo že vedel eden od najvidnejših kadrov za prevzem najvišjih funkcij v ZSMS in ZKS, dokler ni zapel s prenovitelji...
.-.-
Da, in bil je uspešen.
Partija - tvoji prenovitelji pa so se pokazali kot nesposobni in neuspešni. Sedaj, ko so izgubili oblast, da zavirajo, bojijo se razčistiti stanje v bankah, bojijo se resnice.
Da, strah je to bando partijsko, da bo narod izvedel kdo in koliko je požrl denarja iz državnih bank.

In sedaj je "zapel s prenovitelji". Da, da, to je problem.

22. avgust 2012, ob 13:34:24
baldrick        

bo že vedel eden od najvidnejših kadrov za prevzem najvišjih funkcij v ZSMS in ZKS, dokler ni zapel s prenovitelji...

22. avgust 2012, ob 12:57:54
vest

na zofka to so tvoji desničarski vzorniki
Republikanec iz Pennsylvanije Stephen Friend, ki je prav tako zagovornik prepovedi splava tudi v primeru posilstva, pa je pred tem celo trdil, da med posilstvom žensko telo izloči posebno tekočino, ki da ubije spermo.

22. avgust 2012, ob 12:54:26
sofia

"Jože P. Damijan (je) nadaljeval kritiko poslanke Pozitivne Slovenije Maše Kociper."
Maša Kociper je samo kura, ki kokodaka tako, kot ji naročijo.
Če bi šlo samo za Mašo Kociper, bi lahko zamahnili z roko.
V resnici nam rinejo državo v bankrot "strici", ki jim do Slovenije ni nič in jim tudi nikoli ni bilo. To je slovenska udbomafija, ki nas drži v šahu. Saj isto kot Maša govorijo tudi Turk pa Jankovič pa Lukšič pa Ude pa Križanič ...
To je udbomafija, ki je podprla slovensko "osamosvojitev" samo pod pogoje, da obdrži privilegije in moč.
Zdaj ponovno kaže svojo pravo grdo barvo: tistega, ki ji jemlje privilegije bo uničila, pa če zraven uniči tudi državo ...

22. avgust 2012, ob 12:42:05
sofia

Slovenija gre po poti Romunije.
Romunski levaki so vrgli pred nekaj meseci desnosredinsko vlado. Levakarska propaganda je bila enaka kot pri nas: proti varčevanju.
Zdaj imajo levo vlado. LOL
Imajo do obisti pokvarjenega mladega levakarskega predsednika vlade (ki je med drugim prepisal polovico svoje "disertacije", a soglasne ugotovitve komisije na univerzi "ne priznava", ker gre po njegovem za politično gonjo ....). Dogajanje v Romuniji je začela opazovati Evropa. To, kar vidi Evropa, je porazno .... V Romuniji ni prišlo do prave demokracije, zato ker pred 20 leti ni bil izvršen resničen prevrat.
Verjetno iz moralnega močvirja tudi Slovenija ne more zlesti s svojimi močmi. Morala nam bo pomagati Evropa.

22. avgust 2012, ob 10:43:17
Neznan

Damijan o efektu Maše Kociper: Državo v bankrot tlači samo idiot - ali pa slovenski politik

"Za kaj takšnega je resnično treba biti idiot. Ali pa slovenski politik", je Jože P. Damijan nadaljeval kritiko poslanke Pozitivne Slovenije Maše Kociper. Ob Kociprovo se je obregnil že pred dnevi v komentarju "Lukšičevi in Jankovićevi talibani proti suvereni državi", v katerem je ostro napadel nasprotovanje PS in SD vpisu fiskalnega pravila v ustavo, poslanko pa je med drugim izpostavil zaradi njene izjave, da Slovenci z debato o fiskalnem pravilu "Trgom dajemo občutek, da se ne strinjamo glede vsebine, kar pa ne drži." V novem komentarju ta teden Damijan trdi, da je poslanka s to izjavo "povsem nehote in po pomoti brilijantno zajela bistvo učinka politične diskusije na realno ekonomsko situacijo."

22. avgust 2012, ob 07:04:00
kekec

Spoštovani Jože P. Damjan, če bi vi padli iz višine svoje domišljavosti na tla, bi se ubili! Ne bi se čudil, da ste sorodnik Majerja.. Je pač to gentetsko pogojeno in si sami niste krivi, če ste enaki idiot kot Majer.

21. avgust 2012, ob 23:33:07
Neznan

Komentar je kršil Pogoje komentiranja na spletnem portalu Delo, zato je bil izbrisan.

21. avgust 2012, ob 23:05:12
Kita-Richards

Kje so našli Vezjaka, kot predstavnika civilne družbe...??

21. avgust 2012, ob 22:23:24
goostl

dokazi, sofia, kje so?
saj veš, da si lažnivci ne zaslužijo spoštovanja.

21. avgust 2012, ob 21:35:00
Neznan

Človek lahko občuduje cvet slovenske LEVE inteligence, ko prevbere komentarje levakov.
Čestitam....

21. avgust 2012, ob 21:26:22
sofia

daso je pa sploh
(glej spodnji "komentar" pod Neznan) biser balkanske kulture in cvet levičarskega intelekturalizma.

Današnje Delo:
Nekateri avtorji trdijo celo, da imajo tisti s konservativimi političnimi pogledi manj prožne možgane. Torej, da so manj inteligentni.

Se strinjate s takšnimi znanstvenimi trditvami?
----------------
Danes me je pa Delo spet do solz nasmejalo. Pa še moje prijatelje zraven.

21. avgust 2012, ob 20:46:10
sofia

papiga
tI si zaradi silne inteligence, preudarnega mišljenja in velike modrosti pravi biser levega intelektualizma. Delo je PONOSNO NATE.
----------------
Zdaj pa resno:
Laž je nesmrtna duša komunizma. In bebavost najbolj očiten razpoznavni znak.
In to prismojeno Delo danes sugerira bralcem, da imajo konservativci (mišljeno je seveda volivci desnih strank) slabše razvite možgane, so zato manj inteligentni in volijo desne stranke!!!!!!!!!!!!!!
TO JE VIC LETA.

21. avgust 2012, ob 20:39:14
Neznan

Komentar je kršil Pogoje komentiranja na spletnem portalu Delo, zato je bil izbrisan.

21. avgust 2012, ob 20:38:21
sofia

goostl
HA HA HA
To so tvoji argumenti? HA HA HA
Poglej, kaj počnete levaki. Preberi komentarje. Jaz navajam dejstva, citate, utemeljene argumente. Vi bogi levaki vse ignorirate. In nabijate naprej svojo dolgočasno bebavo mantro.
Nihče od levakov ni odgovoril NIČ na moja opažanja o manipulantskih rdečih medijih. .
Nihče ne zna odgovoriti NIČ o nezališanih privilegijih, ki jih zahteva rdeča kasta.
Nihče ne zna odgovoriti, KAJ bodo storili levaki, če zrušijo sedanjo vlado. KJE bodo dobili denar za privilegije in za "zagon gospodarstva"?

21. avgust 2012, ob 20:27:40
Neznan

Komentar je kršil Pogoje komentiranja na spletnem portalu Delo, zato je bil izbrisan.

21. avgust 2012, ob 20:17:08
papiga

Janez Jsnša je nekdo v odhajanju, ki nima več niti minimuma integritete. Je človek, ki obiskuje ambulanto v Bolnišnici Polje in kot tak se tudi kaže javnosti. Neobvladan, destruktiven in neučinkovit. Nič od niča. Nekdo tak, nam ne sme vladat, nekdo tak, ne sme razpolagati z zadnjimi 11 miljardami državnega premoženja. Nekdo tak, ki ima poleg verjetnih diagnoz še na grbi zelo težke obtožnice sodišč v Sloveniji, Avstijii in na Finskem, naj raje pobegne, ker ga bo dohitel EU nalog za aretacijo. Kot Sanaderja. Sodelavca pri handlanju okrog slovenskega ozemlja, ki se ga je Janša z lahkoto odpovedal vzameno verjetno, za Sanaderjev molk. Se spomnite Bleda? Zakaj se je Janša odpovedal najboljšemu kar smo imeli, sporazumu Drnovšek-Račan? Nihče ne ve, vemo pa, da se je odpovedal. In zaradi tega je izdajalec. In potem si je upal še nasprotovati Arbiražnemu sporazumui? Zakaj že?
Zato,da ne bi hrčki preveč izgubili. Saj vemo, vedno dno dna. Ob vseh spremenljivkah v življenju je le izdajstvo Janše in desničarjev vedno konstanta.

21. avgust 2012, ob 20:15:25
sofia

Boga papiga. Srečna, da lahko dela za privilegirance.

Boga papiga. Koga je Janša užalil? Tebe? LOL
Boga papiga. A bo najboljši menedžer in največji levičar Zoki zavladal, če zrušite vlado?
Boga papiga. A na Karleka in Gregorčka se zanašaš?

21. avgust 2012, ob 20:14:53
MENS SANA

REALNOST

Vlada je v očeh javnosti vse slabša. V avgustovski anketi je dobila najslabšo oceno, odkar je oblast prevzela ekipa Janeza Janše. Ta pada na lestvici barometra priljubljenosti.

Ocena za delo vlade je ta mesec še nižja kot prejšnjikrat in je najslabša, odkar se nanaša na vlado Janeza Janše. Srednja ocena (na lestvici od ena, zelo negativno, do pet, zelo pozitivno) znaša 2,28, prejšnjikrat je bila 2,31. Delo vlade je kot pozitivno ocenila le četrtina anketiranih (seštevek ocen zelo pozitivno in pozitivno je 24,6 odstotka), dobri dve tretjini pa kot negativno (seštevek ocen zelo negativno in negativno je 68,8 odstotka

Janez Janša je pristal že blizu spodnjega roba lestvice, na 17. mestu.
Z lestvice izpadeta najnižje uvrščena Vinko Gorenak in Barbara Žgajner Tavš.

21. avgust 2012, ob 18:39:38
goostl

breme dokaza je na tistem, ki izreče trditev in to si ti, sprijazni se. DOKLER NE DOKAŽEŠ, veljaš za pokvarjeno nesramno lažnivko, šovinistko in netilko nestrpnosti.

saj boš dokazala, da nisi lažnivka, kajne? argumentirano kot vedno.
glede šovinizma in nestrpnosti pa bi rekel, da si nanju prej ponosna, le imenuješ jih ne.

šovinízem -zma m (ȋ) prepričanje o večvrednosti lastnega naroda in sovražen odnos do drugega naroda

nèstŕpnost -i ž (ȅ-r̄) pomanjkanje strpnosti, razumevanja: težko je bilo sodelovati z njimi zaradi njihove nestrpnosti / narodnostna, rasna, verska nestrpnost

21. avgust 2012, ob 18:35:15
MENS SANA

Odštevamo!

21. avgust 2012, ob 18:24:36
papiga

sofia- ne nisem z lepo penzijo, imam 42 let. Za svojo penzijo bom poskrbela sama. In kdor ne vidi, da je Janša vsak dan bolj destruktiven in da se ne obvladuje več, s tem je nekaj narobe. To kar počne ta osebek ni normalno.
Da en dan pred srečanjem s predsedniki strank, užališ vse opozicijske predsednike? Halo! Užališ 85 % prebivalcev Slovenije in pričakuješ, da ti bodo dovolili da jim boš vladal?
Virant,Erjavec. a sta vidva tudi absglaizala ali kaj bosta storila? Čakamo.. Za dejanja vama bomo sodili na volitvah.

21. avgust 2012, ob 18:16:10
sofia

goostl
"veljaš za pokvarjeno nesramno lažnivko, šovinistko in netilko nestrpnosti"
Ker tole zate očitno ni zmerjanje, se ti za komplimente iz srca zahvaljujem. LOL

21. avgust 2012, ob 18:07:54
MENS SANA

Ponovitev za tiste ki bolj težko dojemajo, kajti "Repetitio est mater studiorum"
(ne bom ju imenoval zagotovo se oglasita sama)

Dr. Joseph Stiglitz ki je univerzitetni predavatelj na Univerzi Columbia in Nobelov nagrajenec za ekonomijo pravi:

"Grčija in nekaj drugih držav (Slovenija) se spoprijema s krizo in trenutno so aktualne rešitve z že znanimi svežnji varčevalnih ukrepov in s prodajo državnega premoženja, zaradi česar pa bodo države, ki bodo v to privolile, le še revnejše in ranljivejše. Ta recept se ni obnesel niti v vzhodni Aziji niti v Latinski Ameriki in drugod; enaka usoda ga zdaj čaka v Evropi".

Pravzaprav se je to že zgodilo na Irskem, v Latviji in Grčiji. Danes to počne aktualna vlada!
--------
Jože. P. Damijan

To je talibanizem na ravni tistega iz lanskega leta, ko je Janševa SDS tik pred predčasnimi volitvami, na katerih je prevzela vodenje vlade, z vzemi sredstvi minirala uvedbo pokojninske reforme, ki bi prav njej le pol leta kasneje olajšala vodenje zaostrenih javnih financ.

Resnično smo prekleti, da imamo takšne talibanske politike.

Jože. P. Damijan

To so mnenja vrhunskih ekonomistov, ki jih zasvojenci "z likom in delom" onega velikega ne razumejo!

21. avgust 2012, ob 17:53:24
goostl

ob svoji težki oborožitvi na področju argumentiranja ti torej ne bo težko dokazati svojih lažnivih trditev, sofia.

kar pa se tiče podpisovanja: mene tvoje ime ne zanima in tudi moje tebe nič ne briga. da pa zahtevaš od drugih tisto, česar sama nisi dala od sebe po svoji volji, je absurd.

in ne obkladam te z zmerljivkam (to je tvoje področje)i, povedal sem samo, da se mi zdiš dolgočasna in da se nikoli ne boš naveličala delit svojih, hmm, mnenj z nami:-)

21. avgust 2012, ob 17:37:05
sofia

goostl
tudi ti se podpiši! Jaz nimam nobenega problema s tem, če se ve moje ime. Levaki se pa skrivate in izza vogala zmerjate. FUJ
goosti: če me samo obkladaš z zmerljivkami kot nevzgojen otročaj, samo špricaš z blatom. Pošpricaš pa sebe, nikogar drugega.
Če želiš moja stališča kritizirati in ovreči, me citiraj in dokaži, da nimam prav.

21. avgust 2012, ob 17:10:54
sofia

goosti
ti pa si humorist. Delovi moderatorji brišejo primitivno zmerjanje, a s tem so znižali kvaliteto komentiranja?! LOL
Odgnali so bistre, razgledane, iskrive komentatorje? LOL
Povej koga? Delo bi bilo veselo, če bi med levaki bilo kaj "bistrih, razgledanih in iskrivih" komentatorjev. Pa jih na žalost ni. So samo neki dolgočasni bobeki, dasoti, šaheci, vestičke, goostiji ... Beda od bede.

Delo je znižalo "širino debat"? LOL
Jaz vas velikokrat provociram in vabim k debati. Pa ni odziva. Ker niste sposobni argumentirano debatirati.

21. avgust 2012, ob 17:05:44
goostl

sofia

Naj se vsi trije podpišejo, pa bomo videli, kdo laže.

breme dokaza je na tistem, ki izreče trditev in to si ti, sprijazni se. dokler ne dokažeš, veljaš za pokvarjeno nesramno lažnivko, šovinistko in netilko nestrpnosti.

21. avgust 2012, ob 17:05:18
sofia

goosti
"ki brez vsakega dokaza zatrjuje, da sta bob rock in dasdas srbijanca, mens sana pa udbovec. ehehe"
Naj se vsi trije podpišejo, pa bomo videli, kdo laže.

21. avgust 2012, ob 16:52:48
sofia

peter-klepec
zelo dobro opažanje. Zato tudi rdeči ne dajo medijev iz rok. Za nič na svetu. Preko svojih manipulativnih medijev izvajajao "mind control".
Če kdo z desne samo poskuša uravnotežiti medije, zaženejo strašanski vrišč (spomnimo se tolpe 571).
Levaki vedo, kako odločilnega pomena je zanje, za njihove privilegije in njihovo udbovsko oblast kontrola nad mediji ...
Danes je npr. Anuška napisala: " To je najbolj poenostavljena razlaga zapletene finančne operacije, ki je skoraj privedla do tega, da bi se dobro organizirana združba polastila medijske hiše in javnomnenjskega vpliva."
Levaki zahtevajo, da lahko samo oni kontrolirajo medijske hiše in vplivajo na javno mnenje.
Smo ja že neštetokrat lahko opazovali, kako mediji (vsi v rokah levakov) zaženejo neko propagandno kampanjo ... potem pa vprašajo "ljudstvo" v javnomnenjski anketi, kakšno je njegovo mnenje ....

21. avgust 2012, ob 16:45:46
Neznan

Stanislav Demidzen Prvi
Tako je gospod Jansa, lepo je povedal. Cas je da se ocisti ta rdeci hlev , najbolj zarukane rdece bike pa proda macdonaldsu

21. avgust 2012, ob 15:13:40
.
.-.-
Le kaj bi s to smrdljivo govedino?

21. avgust 2012, ob 16:22:46
unclesam

No pa še eno zanimivo branje:

http://www.rtvslo.si/svet/ce-bi-v-evropi-in-svetu-obstajala-pravica-bi-moralo-veliko-bankirjev-v-zapor/289804

21. avgust 2012, ob 15:16:39
goostl

jah, tako je to. celo qweasa bi se človek razveselil v tem stanju stvari, čeprav se je mnogo in spretno zvijal:-)

21. avgust 2012, ob 15:16:18
Demidzen Prvi

Tako je gospod Jansa, lepo je povedal. Cas je da se ocisti ta rdeci hlev , najbolj zarukane rdece bike pa proda macdonaldsu

21. avgust 2012, ob 15:13:40
Bob Rock

@goostl

...saj je odgnala večino razgledanih, bistrih in iskrivih komentatorjev...

na to lahko dodam še, da prav pogrešam komentatorja, ki bi stališča zagovarjal z "druge strani" na razumen način brez hujskanja, navijanja in miselnih salto-mortalov, s katerimi bi utemeljeval trenutna stališča SDS... hm... morda pa ga ni, ker to ni mogoče?...

21. avgust 2012, ob 15:13:18
predator

Janša se je rodil v socializmu, šole je končal v socializmu, kradel dokumente v socializmu, bil zaprt v socializmu, bil član ZK, bil v delovnih brigadah in še in še je bil v socializmu - DANES je predsednik vlade v razpadu, živi v navidezni demokraciji, ponovno mu grozi zapor, ponovno redno obiskuje sodišča in to po njegovi meri urejeni demokraciji v državi- kaj bi sploh še rad. On je kot plevel, ki uspeva v vseh področjih sveta.

Upam, da še samo do naslednjih volitev - vem, da naslednji mogoče ne bo dost kaj boljši - vsaj JJ jamranj ne bo potrebno posušat in tu in tam kake grožnje z razpadom sistema.....tud , če odpreš konzervo se bo prikazal sam sveti JJ

21. avgust 2012, ob 15:12:35
goostl

kar pa se tiče delove politike moderiranja si upam trdit, da je prav ta vplivala na radikalen padec kvalitete komentiranja, saj je odgnala večino razgledanih, bistrih in iskrivih komentatorjev (čast izjemam) ter s tem nepopravljivo znižala nivo in širino debat, če se temu sploh še lahko tako reče.
nejcoti in sofije so seveda kot čigumi - večni in brez okusa po dveh minutah.

21. avgust 2012, ob 15:00:35
Neznan

Cita, ne meči vse v en koš. Je že res, da je Delo fpeesdi zato, ker je moderator tepec in zato, ker zavoljo branosti dopuščajo, da si na tem portalu vsak lahko obriše blato s čevljev.

Pa vendar, Delo ni tako problematično kot je problematičen tvoj obstoj.

21. avgust 2012, ob 14:50:58
goostl

sofia

... Dobila sem ga tudi na laži. Jaz do lažnivcev nimam nobenega spoštovanja ...

in to pravi lažnivka, ki brez vsakega dokaza zatrjuje, da sta bob rock in dasdas srbijanca, mens sana pa udbovec. ehehe.

21. avgust 2012, ob 14:50:08
Kobra

Domobranska drhal snema komunistične maske, ki jih je nosila pred razpadom Juge.!

21. avgust 2012, ob 14:49:33
vest

Zofka na tu nekaj odgovorov od ne rdečih
http://logistika.finance.si/kdo_nam_bi_dal_denar_za_infrastrukturo_1_496035

21. avgust 2012, ob 14:46:03
unclesam

Dodajam zanimiv blog z MMC bloga www@.com, ki je hkrati tudi komentar članka o podražitvi goriv. Sicer brez izrecnega dovoljenja a z navedbo vira:

Koliko časa je Holland predsednik Francije?
Dobra dva meseca. Tako dolgo,ja, da o Franciji Evropski in Slovenski mediji sploh ne poročajo več.
Tudi Janševa vlada omenja zgolj še Merklovo, pa čeprav ji je tudi v Nemčiji
padlo zaupanje na zgolj 33%. Naši še vedno govorijo o Grčiji in Španiji,
Francija in Islandija sta TABU!

**** *
Holland pa je v 2 mesecih naredil:

100% je ukinil vsa protokolarna vozila , jih dal na licitacijo, izkupiček
pa namenil za izgradnjo infrastrukture večjih, do zdaj neurejenih
predmestij. Objavil je dokument, ki vsebuje 12 alinej, kjer vsem državnim
podjetjem ukinja službena vozila. Holland je prepričan, da si vsak
poslovnež, ki letno zasluži 600.000 EURO ali več, brez težav lahko sam kupi
avto. Če tega ne naredi je škrt, nesposoben ali pokvarjen in takih ljudi
državna podjetja ne potrebujejo. Pozor. S tem je prihranil 345 milijonov
EURO,
ki jih bo do 15.avgusta letos investiral v nove raziskovalne inštitute
sodobnih tehnologij in, spet POZOR, zaposlil 2560 mladih nezaposlenih
razvojnih znanstvenih raziskovalcev. A si predstavljate Vizjaka, da bi se
moral peljati s svojim avtom? Si predstavljate Janševe in Pahorjeve kadre,
da izgubijo službene limuzine? Ali da bi vlada kakšno spodbudo zaposlovanju
mladih, izobraženih?

****
Da je zavrnil vpis fiskalnega pravila v ustavo je edino znano širši javnosti, ker je to pač neumno, je pa za 75% zvišal, z urgentnim predsedniškim dekretom, davek vsem družinam, ne osebam, katerih
neto prihodek letno presega 5 milijonov EURO. S tem denarjem, ne da bi se
dotaknil državnega proračuna, je LETOS zaposlil 59.870 brezposelnih
izobraženih kadrov, od tega s 1. julijem 6900 in 1. septembrom še 12.500
učiteljev in profesorjev v državnih izobraževalnih ustanovah.

****
Pa spet POZOR!. Cerkvi je ukinil podporo v višini 2,3 milijarde EURO!!!, s katerimi
je RKC financirala privatne liceje in šole, s tem denarjem pa bo izgradil 4500
otroških vrtcev in 3600 Osnovnih šol, ne zasebnih!!!! Žiga Turk bi mu
najraje zalepil usta in ga razrešil! Ljudomila pa se križa in prosi boga,
da se kaj takega ne bi zgodilo pri nas!

****
Uvedel je davčne olajšave na področju >>bonus kulture<<, na primer knjižnic, tisti pa, ki bi zaposlili
najmanj dva nezaposlena diplomirana profila, pa bi bili davka celo
oproščeni. Žiga Turk je že ves prepoten!

****
Ukinil je vladne in državne časopise /ala Demokracija, Reporter/, revije, fundacije in časopisne hiše.
Nadomestil jih je z društvi oziroma zadrugami, ki bodo spodbujale razvoj
podjetništva z večjo dodano vrednostjo. Černač se je že skril v Postojnsko
jamo!

****
Bankam, ki omogočajo razvoj domačega gospodarstva bo dal
olajšave, bankam, ki se ukvarjajo samo s transakcijami denarja pa bo
povišal dajatve. Šušteršič, dobro jutro, vam zveni zelo futuristično? Kar
ugasnite računalnik, po kosilu ni pametno brati česa takega, lahko bruhate!

****

Znižal je plače vsem vladnim uradnikom za 25%, parlamentarcem za 33%,
ostalim državnim vodilnim zaposlenim, ki zaslužijo več kot 800.000 EURO
letno
pa za 40%!! S 4 milijardami prihranka bo financiral socialno kategorijo.
Matere samohranilke bodo tako imele za prvih pet let starosti otroka
ugodnosti, ostale, z nekoliko starejšimi otroki pa 3 leta. Dobivale bi
redni zajamčeni dohodek, ki pa ni 500 EURO, kot pri nas.

****

Vse zgoraj našteto
se ni dotaknilo niti z 1 centom državnega proračuna!!!
Šokantni podatki, ki se jih boji cela Evropa, Janša pa si že nekaj časa z
veliko rjuho briše mokro plešo. In rezultati: inflacija se ne povečuje,
produktivnost in konkurenčnost pa se je prvič po treh letih začela
zviševati.

****

Zdaj se sprašujem, ima kdo med poslanci Peterletova kokošja
produkta, da to prebere v parlamentu, je kdo, ki si upa sprožiti enake
postopke v totalno obubožani Sloveniji, kjer vsi vladni ukrepi vodijo v
neizbežen propad dežele? V dveh mesecih je Holland naredil za Francijo, kar
naše vlade nikoli ne bodo, ker nočejo. Pri nas vodi politika v neizbežno
podrejenost Slovenije tujim državam in res je čas, da ljudje glasno
pokažemo, kam sodi naša politika.

**** BOŽO ŽABJEK****

21. avgust 2012, ob 14:40:20
Akuna Matata

Nekako razumem, da je nekdo privrzenec neke, recimo, tako kot recete "leve opcije" (kaj je tu levega ne vem), ce ima neke koristi. Ljudje so pac taki, da se grebejo za svoje prednosti. Ampak imam obcutek, da jih je precej, ki nimajo nobene koristi od tega. "Leve" vlade skrbijo bolj same zase in za ozek krog, tistih pri koritu. "Podporniki" so zanje zato, ker so pac "njihovi", ker so menda od nekdaj bili njihovi in ker so bili ze njihovi starsi za itd. Nedavno sem vprasal neko "podpornico" zakaj pravzaprav. Odgovor je bil bolj v smislu: ker smo proti Jansi (ni vedela tocno zakaj), ker smo proti Ameriki (ceprav kot vem njen moz zivi predvsem iz ameriskega fonda:-)), ker smo proti cerkvi in se nekaj podobno nelogicnih prepricanj. In punca je bivsi univerzitetni profesor, torej enostavnim ljudem s ceste sploh ni zameriti, ce trdijo podobno. Ko sem jo vprasdal od kod crpa vse te splosnoveljavne informacije, se je seveda izkazalo, da je mocno limitirana na "svoje" medije.

21. avgust 2012, ob 14:31:08
sofia

Povej
MENS SANA
kje bodo tvoji levaki dobili denar za "zagon gospodarstva"? Kdo bo dal denar za tvojo visoko udbovsko penzijo'?

21. avgust 2012, ob 14:07:25
sofia

Sirijus
1. Si mogoče dokazal, da Delo ni trobilo udbomafije? Navedi mi en sam komentar Delovega novinarja, en sam komentar, ki ostro kritizira Danila Turka. Ali Milana Kučana. Ali Zorana Jankovića.
Zgleda, da ti gre v nos, ker Delo dovoljuje kritične komentarje bralcev.
Ko me je Markeš v sklopu tiste njegove idiotske "akcije" zasliševal o mojih komentarjih, sem rekla: "Delo ima moderatorje. Neprimerne komentarje brišejo. Obrnite se nanje."
Markeš je odgovoril (očitno je že prej poskušal uveljaviti cenzuro, pa ga niso ubogali ....), da moderatorji komentarjev ne brišejo zaradi večje branosti ...... LOL LOL LOL
" Markeš je bil vse samo človek ne" Markeš si je s svojimi neargumentiranimi članki in s tem, kako je hotel mene "razkrinkati" in ustaviti .... zapravil vsako kredibilnost. Dobila sem ga tudi na laži. Jaz do lažnivcev nimam nobenega spoštovanja.
2. Krasno, da si navedel tiste člene (Ustavni zakon za izvedbo temeljne ustavne listine o neodvisnosti in samostojnosti RS - UZiTUL)
. Komunsiti so v času Demosa izsilili, da se njihovi privilegiji oharanijo tudi v novi državi. Samo za privilegije jim je šlo od nekdaj. Če bi Demos nasprotoval, da rdeča kasta ohrani privilegije, bi komunisti in vsa njihova rdeča falanga nasprotovala osamosvojitvi. Verjetno bi se opredelili za jugoarmijo in komunisitčno Jugoslavijo. Pripravljeni bi bili začeti tudi državljansko vojno.
Zato v Sloveniji ni bila mogoča lustracija. Zato nam udbomafija še vedno vlada iz ozadja. Zato je Delo (in skoraj vsi drugi mediji) trobilo te udbomafije.
------------
V drugih državah, ki so se izvile iz komunističnega totalitarizma, so predstavnikom ancient regima odvzeli privilegija. Kar je popolnoma normalno.

21. avgust 2012, ob 14:04:35
MENS SANA

MENS SANA

Sedaj zagotovo sledi osebni napad na komentatorja, in ne argumentiran odgovor na prezentirana dejstva! To je pač naša Zofka!

21. avgust 2012, ob 12:58:21
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Ha, ha, ha! Kako sta predvidljiva!

sofia

revček, podpiši se! Dokler se boš strahopetno skrival, tvoje besede nimajo teže. Poden od človeka drugega nagovarja s pravim imenom, svoje ime pa skriva. Rokovnjač. Zahrbtni pljuvač.......

21. avgust 2012, ob 13:39:05
-----
Neznan

Ti, udbotaliban, napiši že vendar nekaj podatkov o zanstveno raziskovalnem delu tega tvojega fukača.....
21. avgust 2012, ob 13:03:35

21. avgust 2012, ob 14:04:12
Neznan

DildO, ti se meni ne bi smilil tudi, če bi dobil partizansko osmico ter enosmerno karto.

Nimam pa nič proti, da se kužki zabavajo s tabo.

21. avgust 2012, ob 13:43:35
sofia

MENS SANA
revček, podpiši se! Dokler se boš strahopetno skrival, tvoje besede nimajo teže. Poden od človeka drugega nagovarja s pravim imenom, svoje ime pa skriva. Rokovnjač. Zahrbtni pljuvač.

Zanimivo je, kako citirašj neke tuje ekonomiste. Izpustiš pa bistveno, namreč da levaki hočete, da nam "pomaga" Evropa. Evropa je polna denarja, "črpajmo" denar iz Evrope!!! Bedniki brez sramu!
Evropa naj financira tvojo visoko udbovsko penzijo! Ja, seveda.

21. avgust 2012, ob 13:39:05
Neznan

jurček, le korajžno, še imaš upanje...

21. avgust 2012, ob 13:26:30
Neznan

Neznan
DildO, od kar si ti v igri ni povpraševanja po cuckih. Si več kot odličen nadomestek.
.-.

Dasdildo, po svoje se mi smiliš. Ta želja se ti ne bo uresničila.
Tvoja Bobek in MS sta mi pojamrala, da si se naveličal starih, smrdljivih cur, zato si le poišči mlajše: tonček balonček je tu, pa taerdeč tudi...

21. avgust 2012, ob 13:25:28
paparazzo

citat cigota:
.. »Slovenska država je namreč proti njihovi volji nastala tam, kjer so prej imeli svoj socialistični pašaluk, v katerem so brez nadzora skrbeli za svoje privilegije. V njem je 95 odstotkov oziroma 1.900.000 državljanov plačevalo privilegije preostalih pet odstotkov oziroma sto tisoč ljudi iz privilegirane kaste,« je izjavil premier Janša ..
_______________________
Janša pa ti se neverjeten .. bolj zahrbten in manipulatorski kot si ti, ni niti zadnji čefurski cigo v Butalah.
Kaj je s tabo - bolnik zahojeni?
Kaj hodiš le na odprti oddelek Polja .. pojdi tja in se zakleni za vedno na zaprtem oddelku ter jih na kolenih lepo prosi, da te zdravijo vsak dan z elektrošoki.

Vprašanje je le, če Krško premore toliko štroma, kot ga potrebuje tvoja praznina pod plešo.

21. avgust 2012, ob 13:14:01
Neznan

Sirijus je prespal 20 let....

21. avgust 2012, ob 13:13:51
Neznan

Enako kot naš Delov samooklicani pridigar MS, je tudi milanček rad rekel: vprašanje je izven konteksta, zato na to ne odgovarjem. Žal, ni še dobil ključka.

21. avgust 2012, ob 13:13:02
Neznan

DildO, od kar si ti v igri ni povpraševanja po cuckih. Si več kot odličen nadomestek.

21. avgust 2012, ob 13:06:59
Sirijus

"bobek (ovčji kakec)
si sposoben z argumenti dokazati, da se v mojem prvem komentarju motim?
Npr. dokaži, da Delo ni trobilo udbomafije, t.j. rdečih privilegirancev in Kučanove linije levakov.
Npr. dokaži, da v Sloveniji davkoplačevalci ne vzdržujejo okrog 26 000 privilegirancev.
Npr. dokaži, da sta Vezjak in Steinbuch neodvisna predstavnika "civilne družbe". LOL
21. avgust 2012, ob 11:33:35"

Ne more biti vse kar nasprotuje demogoškemu izražanju Njega udbomafija. Ljudje, ki razmišljajo s svojo glavo so res nagnjeni nekoliko v levo, vendar nisoi nikoli tako zablojeni, da bi brezpogojno sprejemali vsako ravnanje »levih« kot aksiom, kakor to počenjaš prav ti Sofija, tu na tem forumu. Če bi bilo res to kar trdiš, ti na tem forumu ne bi imela pristopa. Za razliko od tebe so nekateri, po tvoje udbomafijci (Mens sana, baldrick, bob rock….) sposobni kako krepko reči tudi »svojim«. Iz tvojih komentarjev pa nisem še nikoli zaznal, da si kakor koli kako rekla proti svojemu Vodji. Torej, kdo je »trobenta« ti ali kaki »levi« komentatorji. Ko ti je bilo nekaj na to temo rečeno s stani Markeša, si popenila in imela polna usta človekovih pravic in še česa. Markeš je bil vse samo človek na, pa ti je delo kljub temu dovolil da nadaljuješ tvoje »poslanstvo«. To prav gotovo »dokazuje« tvoj tezo, da je Delo rdeče trobilo.

O davkoplačevalcih, ki da hranijo 26.000 privilegireanih.

Glede tega ima SLO osamosvojitev neke temelje in obveze na podlagi njih. Naj ti navedem dva člena, ki se nanašajo na tako imenovane »privilegirane«. (Ustavni zakon za izvedbo temeljne ustavne listine o neodvisnosti in samostojnosti RS - UZiTUL)

17. člen
Delegatom v Zveznem zboru Skupščine SFRJ iz Republike Slovenije in delegatom Skupščine Republike Slovenije v Zboru republik in pokrajin Skupščine SFRJ, ki jim po 2. členu tega zakona preneha mandat, zagotavlja Republika Slovenija pravice po predpisih, ki veljajo za funkcionarje Republike Slovenije ali dosedanje SFRJ, če je za njih to ugodnejše.
Osebam, ki so bile na predlog organov Republike Slovenije izvoljene na funkcije ali imenovane na delovna mesta v organih dosedanje SFRJ, in ki jim preneha funkcija oziroma delovno razmerje v organih SFRJ, zagotavlja Republika Slovenija pravice po predpisih, ki veljajo za funkcionarje oziroma delavce v državnih organih Republike Slovenije ali dosedanje SFRJ, če je za njih to ugodnejše.
18. člen
Republika Slovenija zagotavlja varstvo pravic borcev, vojaških invalidov, članov družin padlih borcev in uživalcev vojaških pokojnin s stalnim prebivališčem v Republiki Sloveniji, ter borcev, vojaških invalidov in članov družin padlih borcev, narodnoosvobodilne vojne Jugoslavije v Deželi Furlaniji-Julijski krajini v Republiki Italiji in v Deželi Koroški v Republiki Avstriji, v obsegu in pod pogoji, ki so jih do uveljavitve tega zakona določali predpisi SFRJ.
Verjetno, da ti tvoje plašnice ne dovolijo razvozljati kaj pomeni 17. čl. Pa ti bom jaz na kratko pojasnil. To pomeni, da je vlaganje v pokojninsko blagajno, ki je bilo izdvajano iz plače v zvezni pokojninski sklad prevzela na sebe RS. Torej ti ljudje niso nikakršni privilegiranci, ki niso bili nikoli zaposleni in niso vplačevali v pokojninsko blagajno, kot nekatera »trobila« poskušajo sedaj prikazati. Vplačevali so v drugo blagajno, ki bi se morala na podlagi sukcesije podeliti. Naloga SLO politike je bila, da to naredi. Na podlagi UZiTUL so te pravice zagotovljene na ustavni ravni, ti »privilegiranci« pa so tako izenačeni z ostalimi delavci, ki so do 25.6.91 delali na tereitoriju SRS in vplačevali v SLO pokojninsko blagajno. Zato jim noben ZUJF ne more zmanjšati pokojnino selektivno, če hočeš diskriminatorno.

UZiTUL je v 18. čl. navedenim v tem členu zagotovil enake pravice, kot so jih imeli tudi v bodoče. Višina teh pravic seveda ni zacementirana. Lahko se tudi spreminja, vendar ne na način kot je to izvedeno z ZUJF. Spreminja se lahko samo v enakem razmerju, kot to velja za vse druge socialne prejemke.

Tvoj ljubljeni vodja in tvoja partija pa so se tu šli ideološki boj in poskušali izigrati ustavno zagotovljene pravice »privilegirancem«.

Naj ti samo en primer navedem. Človeku, ki ima 58 let delovne dobe v Sloveniji so »modri« na podlagi ZUJF-a zmanjšali pokojnino, samo zato, ker je imet tudi status izgnanca 1941-45 in je na spisku prejemnikov dodatka iz prpračuna, čeprav ne prejema nobenega dodatka k svoji pokojnini, ker te ga enostavno pri tolikšni pokojninski dobi ne potrebuje.

Sofija ti kar bruhaj in »trobi« naprej kot poparjena kokoš, saj imaš že zgolj zato, ker podpiraš JJ-a in SDS vedno »prav«.

21. avgust 2012, ob 13:06:51
MENS SANA

Opravičujem se elektrikarju, ker ga nisem omenil v svojem postu ob ob 12:58:21 uri! Sicer pa velja za njega enako!

21. avgust 2012, ob 13:04:12
Neznan

Ti, udbotaliban, napiši že vendar nekaj podatkov o zanstveno raziskovalnem delu tega tvojega fukača.
Povej, na katerih univerzah vse predava, naštej nekaj njegovih najbolj odmevnih del. Napiši že kdo je Chris Wherry.
Delo je napidsalo le tole, ti pa ga predstavi kot poznavalec področja:

Chris Wherry Kako ste prišli v Slovenijo?
Večino časa namenjam medijskemu treningu. Tečaj sem imel tudi v Münchnu. Poleg je potekal še pravniški seminar. Ena od udeleženk je bila iz Slovenije, danes je moja žena.
Kaj počnete danes?
Tukajšnje poslovneže učim angleščine, govorjenja in tega, kako opraviti predstavitev za večje občinstvo. Na RSI pripravljam oddajo Moje življenje, moja glasba.
Čaj ob petih?
Nisem velik ljubitelj čaja, zame je pomembneje, da se družina vsaj enkrat na dan zbere.
Slovensko ali britansko vreme?
Raje sem v Sloveniji, dokler temperatura ne zdrsne 15 stopinj pod ničlo.
Prosti čas, šport?
Imam majhno plovilo registrirano v Veliki Britaniji, tukaj je preveč birokratsko zapleteno. Vredno je največ tri tisoč evrov. Osemsto evrov bi me stalo, da bi ga registriral tukaj, tam sem plačal trideset.


Čakamo, gre za tvojo verodostojnost...

21. avgust 2012, ob 13:03:35
MENS SANA

Sedaj zagotovo sledi osebni napad na komentatorja, in ne argumentiran odgovor na prezentirana dejstva! To je pač naša Zofka!

21. avgust 2012, ob 12:58:21
MENS SANA

cita
Vaše kritizerstvo vsega in vsakogar ki si upa kritično razmišljati o aktualnem trenutku ki je evidentno slab, ki je slab zaradi svetovne recesije, ki je slab zaradi nerealiziranih reform v Pahorjevem mandatu, ki je slab zaradi katastrofalne ekonomske politike ki jo vodi vaš idol in njegova vlada, kaže že na patologijo! Cita bolni ste! Idolatrija do vašega mesije in njegove partije vam zastira realni pogled!

Tudi cita očitno ni zmožna debat ad rem! Ali se mogoče motim?

Pa poskusimo!

Chris Wherry:
»Slovenijo vodijo ljudje, ki jim ni veliko mar za ljudi« »Preveč političnih odločitev je sprejetih na podlagi interesov kapitala, to je v Sloveniji še posebej izrazito.«


Dr. Joseph Stiglitz ki je univerzitetni predavatelj na Univerzi Columbia in Nobelov nagrajenec za ekonomijo pravi:

Grčija in nekaj drugih držav (Slovenija) se spoprijema s krizo in trenutno so aktualne rešitve z že znanimi svežnji varčevalnih ukrepov in s prodajo državnega premoženja, zaradi česar pa bodo države, ki bodo v to privolile, le še revnejše in ranljivejše. Ta recept se ni obnesel niti v vzhodni Aziji niti v Latinski Ameriki in drugod; enaka usoda ga zdaj čaka v Evropi. Pravzaprav se je to že zgodilo na Irskem, v Latviji in Grčiji.

Danes to počne citina "sanjska" garnitura naša aktualna vlada!

Bog nam pomagaj!

21. avgust 2012, ob 12:56:06
Neznan

Neznan
Cita, dokaži, da ne sesaš pasjih falusov.

21. avgust 2012, ob 12:19:28
.-.

Ejej, dasdildo, to je tvoja specialnost iz garaže.
Težko je v Ljubljani najti psa, da ga ne bi obdeloval ti in tvoji...

21. avgust 2012, ob 12:55:03
Neznan

MENS SANA
"Strici iz ozadja" so imaginarni pojem! Uporabljajo ga "strici iz ospredja" kot opravičilo za svojo katastrofalno nesposobnost! S svojim diletantskim pristopom so večino ljudstva spravili pod prag revščine! Prizadeli so najbolj ranljive! Prizadeli so jih s svojimi enostranskimi ukrepi radikalnega zmanjševanja kupne moči in posledično manjšo prodajo, manjšo proizvodnjo, izgubo delovnih mest! Hkrati pa so svojim ministrom povečali plače za 2 razreda! Nimajo programa za oživitev gospodarstva, ideološke zdrahe kjer so suvereni,
pa gospodarstva ne morejo zagnati!

Problem niso » strici iz ozadja«! Aktualni »strici iz ospredja« so tisti ki Slovenijo peljejo v grško spiralo
.-.-.

Bebček udbotaliban hoče iz konktretnih ljudi, ki obvladujejo javne finance, bančništvo, sodstvoooo....narediti imeginarne klince, ki ne obstajajo.
Jasno da obstajajo in bojijo se jih vsi razen Janše.
Pahor se jasno, na glas izjasnil, de ne gre več, ker so pritiski te bande premočni.
Jasno, ti udbovec si eden tistih, ki počenjate te svinjarije zato jih braniš.
Fuj, enak si kot oče, si pač zakompleksan upokojen upravnik ene od zadrug..

21. avgust 2012, ob 12:53:07
Neznan

Cita, nisem jest tisti, ki sesa pasje faluse.

Zakaj ne zanikaš? Nimaš dokazov?

21. avgust 2012, ob 12:27:33
sofia

Komentarji dasota in bobeka so pa eksempli balkanskega primitivizma.
Me veseli, da se tako razkrivata.

21. avgust 2012, ob 12:19:30
Neznan

Cita, dokaži, da ne sesaš pasjih falusov.

21. avgust 2012, ob 12:19:28
sofia

MENS SANA
tipičen udbovec. Privilegiranec z udbovsko penzijo. V besedah pa joka o bogih revežih, večini ljudstva pod pragom revščine, kamor so ga spravili Janševi v 6 mesecih .... BRUH.
------------------
Sicer pa levaki z vsakim komentarjem izpostavljajo svojo bebavost. Moralni in intelektualni bankrot.

21. avgust 2012, ob 12:13:10
MENS SANA

"Strici iz ozadja" so imaginarni pojem! Uporabljajo ga "strici iz ospredja" kot opravičilo za svojo katastrofalno nesposobnost! S svojim diletantskim pristopom so večino ljudstva spravili pod prag revščine! Prizadeli so najbolj ranljive! Prizadeli so jih s svojimi enostranskimi ukrepi radikalnega zmanjševanja kupne moči in posledično manjšo prodajo, manjšo proizvodnjo, izgubo delovnih mest! Hkrati pa so svojim ministrom povečali plače za 2 razreda! Nimajo programa za oživitev gospodarstva, ideološke zdrahe kjer so suvereni,
pa gospodarstva ne morejo zagnati!

Problem niso » strici iz ozadja«! Aktualni »strici iz ospredja« so tisti ki Slovenijo peljejo v grško spiralo!

21. avgust 2012, ob 12:04:48
Neznan

Cita, tebe bi v vseh državah sveta ljudje obmetaval z dreki.

Razlika je le v medijski pokritosti.

21. avgust 2012, ob 11:46:02
Bob Rock

@sofia

...Npr. dokaži, da...

zofka, smo v 21. stoletju. Dokazuje se krivda ne nedolžnost...

(si že dobila banano?)

21. avgust 2012, ob 11:44:12
Neznan

Cita, prvo dokaži, da ne vlečeš pasje kurze pa ti bom podal dokaze za vsa vprašanja.

21. avgust 2012, ob 11:40:26
sofia

srbijanec v Sloveniji ne more iz svoje kože. KRASNO.
Tako ponuja na pladnju svojo sprevrženo mentaliteto. In dokazuje, da je vsaka beseda, ki sem jo kdaj napisala tule o levakih še kako resnična.
Ta folk je nasilen, morilski, lažniv, pohlepen ....

21. avgust 2012, ob 11:39:16
Neznan

Žal, rdečih stricev iz ozadja ni mogoče razkrinkati, ker jih ščiti policija, sodniki, tožilci, lobiji.
Niti Pahor, ki je "IN", ni uspel razkrinkati te bande komunistične, ker se je bal za svojo rit, pa je vedel kaj počenjajo in povedal kaj zahtevajo od njega.

21. avgust 2012, ob 11:38:08
sofia

bobek (ovčji kakec)
si sposoben z argumenti dokazati, da se v mojem prvem komentarju motim?
Npr. dokaži, da Delo ni trobilo udbomafije, t.j. rdečih privilegirancev in Kučanove linije levakov.
Npr. dokaži, da v Sloveniji davkoplačevalci ne vzdržujejo okrog 26 000 privilegirancev.
Npr. dokaži, da sta Vezjak in Steinbuch neodvisna predstavnika "civilne družbe". LOL

21. avgust 2012, ob 11:33:35
Neznan

Ali pa samo zato, ker udbomafija deluje proti slovenskih interesom.

++++++

Kokrat bo tebi še treba povedat, da so slovenski interesi kot si jih predstavljaš ti bili obsojeni kot absolutno zlo. Bita zahojen nazi ne pomeni bi Slovenec ampak pomeni popust na partizansko osmico in enosmerno karto za Sibirijo.

21. avgust 2012, ob 11:31:53
Neznan

1. Če državo res vodijo strici z ozadja, kaj je preprodajalec smrti storil, da se to spremeni. Tako danes kot v katastrofalnem mandatu 2004-08? Nič, nila, nada, zero.... Strice omenja le, ko naredi napako. Omenja jih kar naprej.

2. Tale članek iz Financ je komedija. Toliko nasprotij ala Slovenci preveč samozavestni v drugem stavku pa strah pred tujci. potem pa še začini z velikim bratom. Avtor članka bi lahko prebral kaj je spesnil preden je šel članek na redakcijo.

Je pa Milesu za čestitat. Povedal je tisto kar jest voslom tupim že 20 let.

"Najprej je treba spoznati in priznati, da Slovenija ni imela revolucije oziroma osvobodilnega gibanja, temveč boj za osamosvojitev in suverenost. To pa pomeni, da v nasprotju s preostalimi komunističnimi državami ni nikoli popolnoma zavrnila komunizma ali državnega socializma, podobno kot ni opustila delavskega samoupravljanja, kar pomeni, da sta navedeni obliki preživeli tako v načinu vodenja vlade kot v načinih upravljanja podjetij. "

Slovenija se ni odcepila zaradi želje po spremembi sistema temveč zaradi nacionalizma.


Ostale bedarije o stalinizmu, kovancu z Rozmanom in podobnimi jajci se je pa itak samo za smejat. No, cele Finance so smeh.

21. avgust 2012, ob 11:27:57
sofia

papiga
si ti tudi udbovec tako kot MENS SANA, z lepo udbovsko penzijo?
bobek
it pa očitno podpiraš udbomafijo iz bebavosti. Ali pa samo zato, ker udbomafija deluje proti slovenskih interesom.

21. avgust 2012, ob 11:26:46
nacional

@sufia
"To je ja popolnoma jasno in razvidno že iz naših RDEČIH medijev.
A ni zagnalo vika in krika, ker so malo priškrnili rente RDEČE privilegirane kaste?"

Sofia, PRAV MAŠ!!!

"Strici iz ozadja, rdeči udbovski centri moči v ozadju, rdeči mediji" so ta glavni krivci.
Govori se da so oni uvedli RDEČO luč na semaforju.(pa tudi lubenica da je njihovo delo)

21. avgust 2012, ob 11:25:27
Neznan

Pred dvema letoma, ko sem opisoval delovanje ministrstva za finance pod vodstvom Franceta Križaniča, sem uporabil primerjavo s talibani. Afganistanski talibani so bili znani po uničevanju spomenikov, po demontaži tovarn in električnih in telefonskih drogov in njihovi prodaji za staro železo ter po sovraštvu do ženske emancipacije. Šlo je za dejanja, porojena iz lastne intelektualne inferiornosti ter ideološkega fundamentalizma, ki je uničeval njihovo lastno materialno podstat. Povsem podobno bi lahko opisali delovanje Lukšičevih in Jankovićevih poslancev glede zapisa fiskalnega pravila v ustavo.

Poslanci SD in Pozitivne Slovenije nasprotujejo zapisu fiskalnega pravila v ustavo, češ da povsem zadostuje izvedbeni zakon. Načeloma to seveda drži. V normalnih državah. Kot je denimo Francija. Toda ne nujno v Sloveniji. Kajti že Pahorjeva vlada je imela fiskalno pravilo jasno zapisano v vladnih uredbah. Vendar je nato te uredbe, preden jih je prekršila, sproti spreminjala.

Toda bolj kot ta vsebinski argument je v konkretnem primeru pomemben formalni vidik. Gre za to, da se slovenska politična elita poenoti glede enega izmed ključnih dejavnikov sedanjega trenutka in da s tem jasen signal tujini, predvsem pa finančnim trgom, da se Slovenija najtrdneje zavezuje k dolgoročni javnofinančni vzdržnosti. Gre za izkaz formalne politične enotnosti v državi, ki je – zaradi preteklih grehov in posledične nervoznosti finančnih trgov – na robu finančnega prepada.

In v tako pomembnem trenutku po seji parlamentarne delovne skupine, ki naj bi poenotila politična stališča glede zapisa fiskalnega pravila v ustavo, neka Maša Kociper, mladinka iz Pozitivne Slovenije, ki je vstopila v stotisočkrat preveliko zgodbo za njene intelektualne sposobnosti, izjavi naslednje: “Politično zapenjanje, da bo fiskalno pravilo znižalo obrestne mere ali karkoli rešilo, je metanje peska v oči,” in doda, da je javna podoba, da se Slovenija ne more poenotiti glede tega, škodljiva. “Trgom dajemo občutek, da se ne strinjamo glede vsebine, kar pa ne drži.”

Ta izjava ne kaže samo očitne intelektualne inferiornosti omenjene poslanke, ki ne prepozna očitne kontradiktornosti v lastni izjavi (prepričan sem, da mi tega bralcem ni treba posebej razlagati), pač pa kaže očitno pobalinskost in talibanizem poslanske skupine PS, ki iz čiste zlobe in zaradi golega političnega prestiža dela vse, da bi za vsako ceno nasprotovala aktualni vladi in s tem finančne trge še bolj znervirala in povečala breme za slovenske javne finance.

Na podobni ravni je tudi izjava predsednika SD Igorja Lukšiča, da “so v stranki po nedavni odločitvi francoskega ustavnega sodišča, da za ratifikacijo fiskalnega pakta, ki uvaja fiskalno pravilo, ni potrebna sprememba ustave, zdaj še bolj utrjeni v prepričanju, da fiskalnega pravila ne zapišemo v ustavo.”

V SD in PS so se odločili vztrajati v nedržavotvornem, pobalinskem in talibanskem odnosu do enega izmed ključnih vprašanj sedanjega časa, ki lahko ključno vpliva na ekonomsko suverenost te države. Če bo ta talibanski odnos poslancev opozicije še bolj znerviral finančne trge, Slovenija ne bo mogla na srednji rok refinancirati svojih finančnih obveznosti do tujine, kaj šele zbrati denarja za sanacijo bank. S tem bo Slovenija morala zaprositi za pomoč EU, kar bo avtonomnost in suverenost njene ekonomske politike močno omejilo. S tem pa tudi možnost zagotavljanja ustrezne socialne varnosti prebivalcem Slovenije, za kar naj bi se stranki SD in PS primarno zavzemali.

To je talibanizem na ravni tistega iz lanskega leta, ko je Janševa SDS tik pred predčasnimi volitvami, na katerih je prevzela vodenje vlade, z vzemi sredstvi minirala uvedbo pokojninske reforme, ki bi prav njej le pol leta kasneje olajšala vodenje zaostrenih javnih financ.

Resnično smo prekleti, da imamo takšne talibanske politike.

Jože. P. Damijan

21. avgust 2012, ob 11:17:26
papiga

Manjka mu le še lira in novodobni Neron je tu. Verjetno se je že zgodilo v Lepeni, le vem ne. V bistvu ne dvomim. Teren je zrel za himne samemu sebi, če mu jih drugi ne pojejo.

21. avgust 2012, ob 11:05:03
papiga

Mislim to enostavno ni normalno. V 7 mesecih ni bi la gospodarstvu namenjena niti minuta ne Janševega, ne vldnega ne parlamentarnega časa? In ta zblojenec brez vesti, kar bolnik že, ker to ni normalno, bluzi o "pajacih v uniformah" in UDBI in socialnih privilegirancih, z obdolžnico za korupcijo na hrbtu ta gnoj poučuje nikoli obodlžene in obsojene ljudi, in jih s pozicije predsdnika vlade države, ki so jo osvobodili, žali. Mislim, jaz večjega gnusa od človeka ne poznam, in kot je omenil Boris Vizjak, ne ne bomo pustili, da se gre drugič na led, taki osli ne bodo niti sindikati, ker je evidentno da Janša rešitev nima. NE ZNA in verjetno mu tudi ni cilj. Jasno ve, da je to zadnjič, ko je na oblasti, jasno mu je tudi, da bo kot poraženec moral prepustiti tudi SDS, domnevam, da bo pobegnil,da se izogne rfaznoraznim sojenjem pri nas in v tujini zato nam za kazen, ker ga nismo volili in ker ga odkrito sovraži 85 % Slovencev, proba narediti maksimalno škodo,ki jo lahko. Zato le varčevanje, zategovanje, jemanje, enostavno bolnik proba, kako daleč lahko gre, kako dolgo bodo ljudje to dopuščali. In Nič mu ni nerodno, da se zlaže v vsakem drugem stavku, da siskače v usta, recimo ljudi prisilno pošilja v pokoj ///ZUJF / zdaj pa pospešeno pripavlja Pahorjev pokojninski zakon, ki ga propagira Vizjak in grozi s podaljšanjem delovne dobe? Mislim, in to v istem intervuju. Žalostno je, da predsednik vlade spet in znova napada Predsednika republike in ga obtožuje ilegalne deajvnosti. Ne pojasni kaj to je, ampak v maniri Nerona nekaj navrže, drugi pa naj razmišljajo, kaj bi to bilo. Gnida od člvoeka si Janša in res, do tebe sem brez vsakega spoštovanja. Si sramota funkciji predsednika vlade.

21. avgust 2012, ob 11:02:14
MENS SANA

+To je talibanizem na ravni tistega iz lanskega leta, ko je Janševa SDS tik pred predčasnimi volitvami, na katerih je prevzela vodenje vlade, z vzemi sredstvi minirala uvedbo pokojninske reforme, ki bi prav njej le pol leta kasneje olajšala vodenje zaostrenih javnih financ.

Resnično smo prekleti, da imamo takšne talibanske politike.

Jože. P. Damijan

21. avgust 2012, ob 10:55:52
Bob Rock

@sofia

...Da so razmere pri nas podobne kot v Romuniji, pa vidijo tudi tujci.
http://www.finance.si/kaj_vse_je_slo_v_sloveniji_narobe_1_498126 ...

nenavadno je, da tej isti tujci ne vidijo tako preproste resnice, kot je tale:

http://www.indexmundi.com/g/g.aspx?c=si&v=94

(pejt raje po dve banani)

21. avgust 2012, ob 10:55:04
Bob Rock

@sofia

ooo čita, si dobila danes svojo banano?

21. avgust 2012, ob 10:53:33
Bob Rock

@mirko1

...Če so vsi odgovori pritrdilni,...

kaj pa, če niso?

21. avgust 2012, ob 10:52:10
sofia

"Bolj kritična je bila civilna družba. Boris Vezjak, predavatelj na filozofski fakulteti v Mariboru."
LOL
Kakšni so kriteriji za uvrstitev v "civilno družbo"? Vezjak predstavnik "civilne družbe" Katere?
Vezjak je najboj fanatičen levičarski ekstremist. Razvidno tudi iz zgornjega komentarja.
Da so razmere pri nas podobne kot v Romuniji, pa vidijo tudi tujci.
http://www.finance.si/kaj_vse_je_slo_v_sloveniji_narobe_1_498126
Pri nas nam še naprej vladajo rdeči udbovski centri moči v ozadju.
To je ja popolnoma jasno in razvidno že iz naših rdečih medijev. To je ja razvidno že iz dejstva, da novinar Dela za mnenje povpraša predstavnika "civilne družbe" Vezjaka. LOL
Vezjaka, ki objavlja v ekstremistični Mladini lažne intervjuje! LOL Poklicna etika pa taka!
http://www.pozareport.si/images/news/05e4549d73639ab7dbbc0f9d38582299.jpg

Delo sprašuje za mnenje tudi Steinbacha, ki izusti tole modrost:

" če »strici iz ozadja« res obstajajo in se ukvarjajo z nezakonitimi posegi v gospodarstvo, finance ali katero drugo javno področje, proti njim sprožijo ustrezne postopke, ki jih omogoča pravosodni aparat." LOL
LOL
Primernejše ime kot "strici iz ozadja" je udbomafija. Ali je kdo tako naiven, da misli, da kokoši od PS počnejo, kar počnejo, po lastni pameti? Ali pa da se je Janković povzpel po lastni sposobnosti? LOL
Ali pa da so novinarji Dela in dugih medijev v Sloveniji (z zelo redkimi izjemami) "neodvisni"?! LOL
To so trobila udbomafije. Udbomafije, ki brani svoje privilegije in svojo prevlado v Sloveniji.
A ni bilo jasno od vsega začetka, da bo Delo enoglasno podprlo kandidata udbomafije Turka?
A ni zagnalo vika in krika, ker so malo priškrnili rente rdeče privilegirane kaste?

21. avgust 2012, ob 10:50:33
Francisco

mirko1 ne želi si, da boš ob čistem vinu moral urejat papirje tako kot v socializmu. Manj bo teh tvojih iz čistega vina slabše bodo storitve na upravnih enotah in v javnih službah. A ti navijaš za take čase.

21. avgust 2012, ob 10:41:45
Neznan

Kdo predstavlja tako imenovano "civilno družbo" ?

+++++++++

To so vsi tisti, ki poznajo tvojo mamo in menijo, da je ta vlada nesposobna. Se pravi 80% Slovencev.

21. avgust 2012, ob 10:40:33
Neznan

LOL, kombinacija turškega nabijanja na kole in metanja dojenčkov v rove, to je za ruralce in njihovega vodjo socialistični pašaluk.

Ne razumem novinarjev kako ne padejo v glasen krohot to tale pokveka začne opletat s takimi skovankami. Jest bi šel na kolena in se do solz nasmejal našemu prvemu ministru.

BTW, za pravi efekt bi lahko vkomponiral revolucijo. Se pravi revolucionarni socialistični pašaluk. LOL, ker trol je tale puklasti preprodajalec smrti.

21. avgust 2012, ob 10:39:12
mirko1

Kdo predstavlja tako imenovano "civilno družbo" ? Je ta civilna družba skoncentrirana v večjih mestih, predvsem v Ljubljani ? Je ta civilna družba tisti sloj ljudi ki so zaposleni predvsem v javni upravi in njihova delovna mesta so večinoma v pisarnah ? Ima ta civilna družba predvsem izobrazbe iz družboslovja ? Če so vsi odgovori pritrdilni, potem je vsem jasno zakaj so kritični, da se začne enkrat v tej državi nalivat narodu čistega vina in da se ve kdo pije in kdo plača.

21. avgust 2012, ob 10:34:24
Sirijus

Kje bodo rezali stroške takrat, ko nebo več kaj kje vzeti.
S takim menadžmentom je 90% podjetij, ki so nastala v gnilem socializmu, propadlo. Rezali so stroške, delovno silo preusmerjali denar na lasne račune in prav takrat, ko se je "osel" naučil živeti brez hrane, je crknil. Podjetje je šlo v stečaj. Nobene ideje, kako bi zagnali proizvodnjo, prodajo in dosegli nov priliv denarja v državno blagajno. Že šest mesecev vladajo pa nimajo nobene ideje kako povečati prilive v državno blagajno, zgolj z rezanjem odlivov bo naša "oslarija" crknila.

Važno, da je "svetilnik" našel krivce za to: strice iz ozadja in opozicijo.

In medtem mirno plove naša "ladja" proti svetilniku v bližino Coste concordije, kapitan pa nima pojma, kako bi držal krmilo, zgolj kolne in pljuva po posadki in potnikih.

21. avgust 2012, ob 10:06:46
Francisco

Pa kaj blebeta ta rušilni nesposobnež?

21. avgust 2012, ob 09:12:59
goostl

100+10+1
najboljši protikrizni ukrep so menda (po JJ) predčasne volitve. go, janša, go!

21. avgust 2012, ob 09:05:02
vest

Neznan

Kdaj se bo narod streznil in spoznal, da jih kontinuiteta nateguje

Točno tako samo da je del te kontinuitete prav Janša s svojo manipulacijo in nesposobnostjo hoče na vsak način ohranit privilegije, ki jih ima.

21. avgust 2012, ob 08:53:42
Neznan

tito - partija!

21. avgust 2012, ob 08:49:31
darmar

Kdaj se bo narod streznil in spoznal, da jih kontinuiteta nateguje, da bi obdržala socialni položaj in bonitete. Tezo o domobrancih ponavljajo do onemoglosti (čeprav jih že pol stoletja ni več), ker jih edino sovražnik drži pri življenju. Že v Jugi so bili sovražniki vse naokoli in ta teza se ponavlja in ponavlja.
Največji sovražniki smo sami sebi in pijansko oprijemanje ideološkega plota floskul, ponavljanja "hlapci, hlapci..." so privlekli na dan ravno tisti, ki čez FDV producirajo hlapce in z marionetami nadzorujejo javno mnenje.

21. avgust 2012, ob 08:33:12
grešnikozel

Do kdaj bomo dovoljevali, da nas neki uzurpatorski politik še naprej žali in maltrelira? 10 podpisov? Takoj jih dobi vsaj pol milijona. JJ, poglej malo čez ograjo svoje nečimrnosti in takoj boš ugotovil, da te ljudstvo (več) ne mara; ne samo to: sovraži te.

21. avgust 2012, ob 08:23:11
nacional

»Slovenska država je namreč proti njihovi volji nastala tam, kjer so prej imeli svoj socialistični pašaluk, v katerem so brez nadzora skrbeli za svoje privilegije."
RES JE.
Prej bi lahko dvignil 1 000 000 evrov kredita, zdaj pa samo 442 000.........


"V njem je 95 odstotkov oziroma 1.900.000 državljanov plačevalo privilegije preostalih pet odstotkov oziroma sto tisoč ljudi iz privilegirane kaste,«
RES JE.
Narobe je samo časovna opredelitev. Ta trditev velja za danes!!!!

21. avgust 2012, ob 07:59:20
Bob Rock

...Slovenska država je namreč proti njihovi volji nastala tam, kjer so prej imeli svoj socialistični pašaluk, v katerem so brez nadzora skrbeli za svoje privilegije....

in to je naš ministrski predsednik... žalostno, kako nizko smo padli.. kako nizko smo padli...

21. avgust 2012, ob 07:49:55
Neznan

..Jankoviću. Je pa tako kot, če ga ne bi dal...

21. avgust 2012, ob 07:09:07
SpacePig

"..Kdor ni zadovoljen s trenutno vlado, lahko brez težav zbere deset podpisov in predlaga drugo..."
.
Mojega že ima. Kje ga lahko oddam?

21. avgust 2012, ob 06:52:53
stanislavko

Zakaj bi se mu nekateri oglašali,ko pa izvirajo vsi iz istega rdečega gnezda !!!

21. avgust 2012, ob 06:39:48
138 komentarjev
Stran: <|1|>
Prikaži: starejši prej