Janša pušča priprta vrata za odhod

Scenariji razpleta politične krize: Janša dopušča možnost, da njegova vlada ne bo končala mandata.

čet, 23.08.2012, 06:00

Dvetretjinske podpore poslancev za spremembo ustave po mesecu dni pogajanj tako ni. Če bi Slovenija fiskalno pravilo uredila z navadnim zakonom, bi to – tako Janša – naši partnerji vzeli kot slabo šalo. Janša svari pred posledicami zavlačevanja vpisa pravilo v ustavo: »Strateški interes je, da znižamo mejo zadolženosti. Prihaja čas, ko se bo treba z razmerami soočiti. Partnerji v socialnem dialogu za to ali lahko tudi kakšno drugo vlado ne bodo ne Branimir Štrukelj, ne Dušan Semolič, ne predstavniki delodajalcev, ne parlamentarne stranke, temveč predstavniki Mednarodnega denarnega sklada, Evropske centralne banke in evropske komisije.«

Zaradi padca ocen v reforme

Po drastičnem padcu bonitetnih ocen je vlada spremenila nekatere prioritete. V kratkem bosta v zakonodajnem postopku reforma trga dela in reforma pokojninskega sistema. Opoziciji so včeraj ponudili, da reformne zakone usklajujejo skupaj, kar je ta sprejela. Možnost dogovora z njo še vedno obstaja tudi pri vprašanju holdinga in sanacije bank.

Finančni minister Janez Šušteršič (DL) je bil razočaran, ker politika ni dosegla soglasja. Mednarodni javnosti bo zelo težko razložiti, zakaj vse politične sile podpirajo javnofinančno vzdržnost, a tega niso pripravljene zapisati v ustavo, je dejal. »To je formalistična pozicija, ki ne more prepričati nikogar in kaže na to, da situacije, v kateri je država, morda še ne razumejo vsi.«

Predsednik PS Zoran Janković pa je bil po srečanju predsednikov kratek: »Fiskalno pravilo je make-up, ki ga vlada potrebuje za prikrivanje svoje nesposobnosti in nerešenih problemov na področju produktivnosti in zaposlovanja.«

 

Mario Belovič, notranja politika

Ljubljana – Predsednik vlade Janez Janša je povedal, da je glasovanje o zaupnici še vedno na mizi, ostaja pa nejasno, kdaj bi se to lahko zgodilo. Janša pravi, da morda pri odločanju o pokojninski reformi ali katerem od drugih ključnih projektov vlade.

Ko je Janez Janša spomladi napovedal, da bo na glasovanje o zlatem pravilu vezal zaupnico, je temu odkrito nasprotoval »koalicijski trojček« DL, SLS in Desus. »Očitno potrebne dvetretjinske večine za vpis v ustavo ni, zato s tem ni smiselno riniti na glasovanje, ker od tega nihče nič nima. Bolje, da se torej išče zakonske rešitve, kot predlaga opozicija,« je tudi včeraj pred koalicijskim vrhom dejal predsednik DL Gregor Virant, ki je med najzaslužnejšimi za nekajtedenski poletni odmor, v katerem so se politične strasti ohladile. Predsednik Desusa Karl Erjavec, ki je v preteklih tednih že prvič zagrozil z izstopom Desusa iz vlade, je bil glede političnega ozračja v državi previdnejši. »Vprašanje je, ali ima premier še željo in voljo, da se spopade s tistimi ukrepi, ki jih moramo sprejeti, če želimo iziti iz krize, a se glede na nedavno retoriko bojim, da te želje morda ni več,« je bil pesimističen Erjavec.

Samo NSi je Janševe grožnje ocenil za legitimne. »Imam namreč občutek, da nekateri slovenski voz potiskamo naprej, drugi pa na njem le sedijo in nam govorijo, kako in kaj je treba delati. Morda pa je tudi za nas bolje, da se usedemo na ta voz in modrujemo. Če vsemu, za kar se trudiš in narediš, opozicija nasprotuje, potem ne vidim druge možnosti, kot da jim damo možnost, da sami poskusijo vladati,« je pred štiri ure trajajočim koalicijskim srečanjem izjavil podpredsednik stranke Matej Tonin.

Pleskovič, Mramor, Voljč ...

Janez Janša je zvečer napovedal, da bo njegova vlada delala dalje, hkrati pa je pustil priprta vrata za odhod z Gregorčičeve; zaupnice namreč ni dokončno umaknil z dnevnega reda. To pomeni, da bi se, če bi se v prihodnjih mesecih zaradi zaostrenih razmer Slovenija znašla v slepi ulici, koalicija pa bi začela razpadati, vlada lahko umaknila tako, da bi v parlamentu zahtevala glasovanje o zaupnici. To je Janša nakazal z izjavo, da se bo »ta ali katera druga vlada« morda pogajala z drugačnimi socialnimi partnerji – evropsko komisijo, Evropsko centralno banko in Mednarodnim denarnim skladom.

V primeru padca Janševe vlade pa bi bil bolj kot predčasne volitve verjeten scenarij, da bi stranke poskušale najti tehničnega mandatarja brez političnih ambicij. Včeraj je tako že zakrožila informacija, da naj bi vodenje vlade na predlog Zbora za republiko prevzel ekonomist Boris Pleskovič, kar pa je predsednik zbora Lovro Šturm demantiral in zatrdil, da Janšo in njegovo vlado podpirajo. Poleg že znanih imen – Dušan Mramor, Marko Voljč, Mojmir Mrak – so včeraj kot morebitnega tehničnega mandatarja omenjali celo Janeza Janšo. »To se mi zdi neumestna ideja. Ne vidim razlike med predsednikom vlade Janezom Janšo, ko gre za politično vlado, in predsednikom vlade Janezom Janšo, ki bi vodil tehnično vlado. Če bi se to zgodilo, bi jo morala voditi tretja oseba,« je takšno možnost zavrnil predsednik Desusa Karl Erjavec.

Rekonstrukcija preložena

Za nekaj mesecev je očitno preložena tudi delna rekonstrukcije vlade. V tem primeru, bi moral predsednik vlade koalicijskim partnerjem jasno razložiti, zakaj menja določenega ministra, je včeraj opozoril zunanji minister Erjavec. »Rekonstrukcija tudi pomeni, da izgubimo nekaj tednov, ko bi se morali ukvarjati s kadrovskimi zadevami,« je argumentiral prvak Desusa. Ministrske zamenjave je (za zdaj) zavrnil tudi Tonin, ki pa je hkrati tudi napovedal, da bo vlada v prihodnje delovala »s še višjimi obrati« in da se bo od ministrov v prihodnje zahtevalo konkretnejše rezultate.

Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se

Komentarji

Prikaži: starejši prej
47 komentarjev
sofia

Neverjetno, kaki idioti ste levaki!
A Janković bi vas rešil? Noro. Janković, največji levičar in najuspešnejši "menedžer", ki pa ne plačuje podizvajalcev!

Stanislav Kovač:
Analiza idej o slovenskem gradbenem New Dealu kaže dvoje. Prvič, zaradi bega kapitala iz Slovenije je tak projekt z ekonomskega vidika znanstvena fantastika. Ni nikogar, ki bi hotel v Slovenijo vložiti nove milijarde evrov, razen seveda marsovcev, če ti sploh obstajajo. In drugič, koncept New Deala je zgrešen tudi z razvojnega vidika, saj kot rešitev ponuja buldožersko miselnost z začetka prejšnjega stoletja, s katero Slovenija ne more nikomur konkurirati na svetovnih izvoznih trgih, kjer je naša edina prihodnost. Jasno je, da vlaganj v R & R ne more zagovarjati politik Janković, ki ne uporablja niti sodobnih tehnologij Appla ali Googla. Temu primerno so zastarele tudi njegove newdealovske buldožerske ideje, ki Sloveniji ne bodo vrnile nasmeha na obraz, ampak ga bodo z obraza za vedno izbrisale.

30. avgust 2012, ob 12:10:12
Kobra

Feniks001=>28. avgust 2012, ob 18:19:15
Za SLO bi bilo bolje da so J.J.zaprli vrata....pred prihodom v parlament'kaj šele da so ga'okronali'za premiera....

Ne pozabite J.J. se je sam okronal za premierja oz. je izsilil da se ga je okronalo.

Zdrahe je delal, zdrahe dela in zdrahe bo delal dokler ga ne bo ljudstvo vrglo na cesto.!!!

29. avgust 2012, ob 22:06:10
Feniks001

Za SLO bi bilo bolje da so J.J.zaprli vrata....pred prihodom v parlament'kaj šele da so ga'okronali'za premiera....

28. avgust 2012, ob 18:19:15
ksenak2

Taki biznisarji in amoralneži zdaj upravljajo z državo. Kdorkoli jih lahko izsiljuje in drži za jajca!

Prodali bodo vodo (se že dogaja), prostor (nuklearka) se že dogaja, spustili v državo vseh sort mafijo (so že not), prodali, kar je ostalo. Skratka- nobenega okupatorja ne potrebujemo, da nas uniči, okrade in okupira. To nam počne ta konkretna današnja vlada, ki jo vodijo kompromitirani ljudje.

26. avgust 2012, ob 20:06:32
ksenak2

V knjigi, ki jo imam na mizi, so tudi strhljivi podatki iz finske dokumentacije o rabotah slovenske vlade pri nakupu Patrij, ki bremenijo najvišji vrh države z Janšo na čelu. Npr- pogajal se je s Finci Bavčarjev brat kot uradni zastopnik naročnika IN 18.8.2006 IZPOGAJAL IZPLAČILO PREDUJMA NA PROVIZIJE - finci so s tem datumom izplačilo odobrili, Slovenija pa je pogajalsko skupinu uradno imenovala šele 6. 10. 2006! Že to je dovolj, da Janša leti!

To je bila popolna farsa, pa še nemarno pripravljena (v pogajanjih z Rusi za plinovod imajo več iskušenj, pa še svoje ljudi v sorodniški liniji direkt pri viru informacij)

26. avgust 2012, ob 20:06:10
ksenak2

objavljeno v Dnevniku - pisma bralcev
http://www.dnevnik.si/debate/pisma_bralc
ev/1042548019
in v Delu na prvi strani - potem pa je nenadoma izginilo nekam v drobovju novic:
http://www.delo.si/tuditi/tvojsvet/poziv-slovenski-javnosti-za-slovenijo-gre.html

Poziv slovenski javnosti
Za Slovenijo gre

Pripadniki Teritorialne obrambe
Dolenjske iz leta 1991 in prestopniki iz JLA

Janez Butara, upokojeni polk. SV
Remzo Skenderović, univ.dipl.prav.pom.pov.B-de
Rudolf Krošl,u.stotnik.
Janez Muhvič, u.major
Brezovšek Ernest, u.polk.
Franc Medle, u.major
Boris Pogačar, dr. med.,kirurg,stotnik san.službe
Rafko Križman,prof.
Mitja Teropšič, upokojeni pk SV
Stane Jarm, u.praporščak
Jože Butara, u.p.polk.
Šuklje Anton, u.p.polk.
Miha Molan, višji inšp.policije
Ribič Jože, OZVVS

Novo mesto, 21.08.2012

Politična in ekonomska kriza ter kriza vrednot nas je, skupino državljanov, spodbudila, da se ponovno medsebojno povežemo in izrazimo svoje nestrinjanje s stanjem v državi. Vsi spodaj podpisani nimamo nikakršnega interesa politično se udejstvovati, imamo pa namen slovensko javnost spodbuditi k novi ustvarjalnosti in upiranju sedanjemu političnemu stanju v državi. Vsi spodaj podpisani smo v prejšnji državi in v samostojni državi Sloveniji ter k njeni osamosvojitvi prispevali pomemben delež. Ni nam šlo in tudi zdaj nam ne gre za oblast tako, kot je sedanji oblasti, ki je, skupaj z ostalimi, v dvajsetih letih samostojnosti pripeljala državo v stanje, v kakršnem smo. In tega je potrebno spremeniti. Bojimo se, da tega obstoječa oblast ni sposobna, da je premalo povezovalna, da nasprotuje vsem drugače mislečim, kar ne pelje državo iz krize. Za tako državo si nismo prizadevali. Ne pristajamo na filozofijo življenja, ki se nam ponuja in ne pristajamo na manipulacije z ljudmi, na nespoštovanje ustave, ponarejanje zgodovine, siromašenje ljudi, hitre, neutemeljene posege v vojsko, policijo, zdravstvo, kulturo, šolstvo, šport, v enostransko usmerjene resnice, na stanje izrednosti, nujnosti, na demontažo pravne države. Hiša demokracije-parlament je postala prizorišče infantilnih razprav, kjer poslanci glasujejo čredno v posmeh volivcem in demokraciji, javne razprave v nekaterih odborih pa so pod mejo še sprejemljivega okusa.

Pozivamo vso slovensko javnost, da se upre praksi, po kateri se veliko odločitev sprejema in odloča izven sistema in mimo oči javnosti in se s tem ustvarja škoda vsem nam državljanom in prebivalcem Slovenije. Pozivamo vsakega posameznika, ki mu ni vseeno za Slovenijo, vsa društva, organe in organizacije k resnemu in odločnemu reševanju vseh družbenih vprašanj. Posebej pozivamo na nestrankarsko obnašanje, ker so nas posamezniki, ki ščitijo svoje interese prek strank pripeljali v takšno situacijo. Ni vsemu kriva svetovna kriza, kar potrjujejo prakse nekaterih drugih držav, ki so se pravočasno prestrukturirale. Tranzicijska zakonodaja je omogočila in legalizirala ropanje državne lastnine. Očitno je, da nekaterim ni samo do Slovenije. Nam pa je. Zato pozivamo, da zaostrimo vprašanje odgovornosti do nosilcev javnih funkcij, da jim s striktno kontrolo, oglašanjem in opozarjanjem na vse odklone, manipulacije in odločanja mimo sistema, onemogočimo nadaljnje sesutje države. Slabše ne more biti, zato nas ne sme biti strah upreti se vsem tistim, ki svojega dela ne opravljajo v skladu s predpisi in v dobro nas vseh. Ne dovolimo, da manjšina upravlja tako, kot upravlja in zapravlja več, kot si zasluži.

Spodaj podpisani posebej pozivamo slovenske intelektualce, da se vsak na svojem področju odzove, da ponudijo rešitve za izhod iz krize, ker jih je treba opomniti, da je prišel čas, ko se je treba opredeljevati in je zato njihova odgovornost tem večja. Za Slovenijo gre. Prišel je čas, ko je nujna večja prisotnost slovenskih intelektualcev v razreševanju družbenih vprašanj. Svoj del odgovornosti za nadaljnjo usodo morajo prevzeti tudi oni, ker jih praktično ni čutiti.

Vsi spodaj podpisani smo leta 1991 prevzeli svoj del odgovornosti pri osamosvajanju Slovenije in ker to ni tista Slovenija, ki smo jo pričakovali in želeli in se naša pričakovanja niso uresničila, bomo po potrebi, najmanj pa vsak mesec, opozarjali slovensko javnost na posamezne probleme v državi, oziroma bomo vsako aktualno oblast z vso ostrino opozarjali na možne rešitve. Zato pozivamo vso slovensko javnost, da nas v teh prizadevanjih podpre.

Kot vodilne častnike TO, ki smo z orožjem branili plebiscitarno odločitev Slovencev nas žali tudi nepripravljenost države, da tudi po objavi orožarske trilogije Šurca in Zgage nima toliko poguma in vesti, da razkrinka vojne dobičkarje in nas opere sramote tudi v mednarodnem okolju. Bojimo se, da je ta afera dejansko postavila prag vrednot nove družbene ureditve.

Žalijo nas tudi izjave priletnega politika, da smo mi pripadniki TO nasledniki domobranske vojske iz obdobja 2. svetovne vojne. Nam je izdajstvo in kolaboracija z okupatorjem tuja in takšna sprevržena podtikanja res nismo pričakovali od člana prvega predsedstva.

Žali nas tudi skrajna servilnost dela slovenske politike, ki si podaja kljuke na vratih raznih veleposlaništev kjer jim dajejo napotke kaj smemo in kaj ne. Če se ne morejo znebiti recidiva Dunaja in Beograda, naj se raje ukvarjajo s čim drugim, politiko pa naj čim prej zapustijo, imamo dovolj mladih, sposobnih in ponosnih ljudi.

V izogib nadaljnje moralne, kulturne in ekonomske erozije naše mlade države in družbe,
predlagamo naslednje ukrepe, če ne bo pričakovanega odziva bomo pred javnost prišli z novimi predlogi. Predlagamo:

• Odstop obstoječe vlade in oblikovanje tehnične vlade

• tehnična vlada naj takoj sprejme program ukrepov za zagon gospodarstva in novo zaposlovanje

• razveljavitev ZUJF in sprejetje novega, s katerim bi vsi državljani za dobo 1 leta prispevali 10 % od vsakokratnega zaslužka. Zbrana sredstva nameniti izključno za zagon gospodarstva.

• Davčna uprava naj poskrbi za takojšnje plačilo 100-tih največjih davčnih zavezancev in objavo njihovih imen ( gre za 270 mio EUR)

• Banka Slovenije naj objavi seznam 100-tih največjih dolžnikov v vsaki banki s predlogom uprav in nadzornih svetov, kako mislijo zadevo urediti s predlogom ukrepov zoper tiste, ki so odgovorni za slabe plasmaje

• Državni zbor naj sprejme zakon, s katerim bi zamrznili premoženje vseh tistih, ki imajo vrednost premoženja več kot 2 mio EUR, vse dotlej, dokler se ne ugotovi izvor tega premoženja

• Takojšno prenehanje funkcij politikov, ki ne spoštujejo odločitev Ustavnega sodišča.
Funkcionarji, ki so osumljeni korupcijskih dejanj ali so v kazenskem postopku bi morali odstopiti s svojih položajev.

• Takojšno prenehanje vračanja premoženja tujcem vključno z Rimo katoliško cerkvijo.

• Državni zbor naj sprejema predpise le po rednem postopku

• Državni zbor naj se razpusti, pred tem pa naj sprejme zakon, da na naslednjih volitvah ne more kandidirati nihče, ki je bil več kot 10 let v politiki

• Organom pregona določiti kot prioritetno nalogo pregon organiziranega in vseh oblik težkega kriminala

Nam gre samo za Slovenijo in ljudi v njej.

Pripadniki Teritorialne obrambe
Dolenjske iz leta 1991 in prestopniki iz JLA

Janez Butara, upokojeni polk. SV
Remzo Skenderović, univ.dipl.prav.pom.pov.B-de
Rudolf Krošl,u.stotnik.
Janez Muhvič, u.major
Brezovšek Ernest, u.polk.
Franc Medle, u.major
Boris Pogačar, dr. med.,kirurg,stotnik san.službe
Rafko Križman,prof.
Mitja Teropšič, upokojeni pk SV
Stane Jarm, u.praporščak
Jože Butara, u.p.polk.
Šuklje Anton, u.p.polk.
Miha Molan, višji inšp.policije
Ribič Jože, OZVVS

Novo mesto, 21.08.2012

26. avgust 2012, ob 20:05:28
paparazzo

o
o
o
o
o
o
o
o
o
Janša dobi priložnost za promocijo Slovenije z uvodnim govorom na odprtju olimpijskih iger.
In začne:
"Ooooooooooooo .."
Publika ga debelo gleda, on pa spet:
"Oooooooooooo ..."
Publiko preplavi začuden šepet, on pa spet:
"Oooooooooooo ..."
Pristopi nekdo iz komiteja in mu šepne v uho:
"Berite spodaj - tisto na vrhu so olimpijski krogi!"
o
o
o
o
o
o
o
o
o
o

24. avgust 2012, ob 16:59:42
freeair

Kviskoteka - Skrita oseba:
Osebe se predstavijo:
1. oseba: Jaz sem JJ predsednik vlade RS
2. oseba: Jaz sem JJ predsednik vlade RS
3. oseba: Jaz sem JJ predsednik vlade RS
Ugani katera oseba je prava?

24. avgust 2012, ob 16:38:35
Neznan

Tole:
Zelo hude obtožbe. Zoran Janković naj bi kot župan mestne občine zlorabljal pooblastila, finančno izčrpaval mestni proračun v svojo korist, ponarejal poslovne listine in oškodoval upnike Electe

Davčna uprava je na Specializirano državno tožilstvo, generalno policijsko upravo (upravo kriminalistične policije) in Nacionalni preiskovalni urad poslala zaupno davčno dokumentacijo, iz katere izhaja, da Durs ljubljanskega župana in prvaka Pozitivne Slovenije Zorana Jankovića sumi storitve "treh kaznivih dejanj." Gre za kaznivo dejanje zlorabe položaja, kaznivo dejanje ponareditve poslovne listine in kaznivo dejanje oškodovanja upnikov.
To so davčni inšpektorji ugotovili pri davčnem nadzoru več pravnih in fizičnih oseb, ki so povezane z družino Janković, predvsem pa z Zoranom Jankovićem ter njegovima sinovoma Damijanom in Juretom.
Kot je razvidno iz priložene dokumentacije naj bi Zoran Janković kot župan Mestne občine Ljubljana zlorabljal pooblastila, finančno izčrpaval mestno občino in občini povzročal finančno škodo, hkrati pa pridobival premoženjsko korist za podjetja, ki so v "neposredni ali posredni" lasti in upravljanju njegovih ožjih sorodnikov ali njega samega.
Asignacijske pogodbe, na podlagi katerih je denarni tok šel od mestne občine na družbo Grep (Stožice), in potem direktno v znani Jankovićevi podjetji KLM Naložbe ter Electo Inženiring, pa davčna uprava šteje kot ponarejanje poslovnih listin in oškodovanje upnikov.
Del pridobljene zaupne dokumentacije, sicer označene kot davčna tajnost, ki jo je davčna uprava 19. aprila letos posredovala na državno tožilstvo, policijo in NPU, objavljamo danes, večji del pa jutri zjutraj.

24. avgust 2012, ob 16:17:48
paparazzo

Komentar je kršil Pogoje komentiranja na spletnem portalu Delo, zato je bil izbrisan.

24. avgust 2012, ob 14:50:54
sofia

"Levaki igrajo zelo tvegano igro: Janši hočejo onemogočiti uspeh, preprečiti, da bi uresničil reforme."
Preberi celoten moj post in potem odgovori.
KAJ bodo storili levaki, če jim Janša prepusti vlado?
Še nihče ni odgovoril na to vprašanje.

24. avgust 2012, ob 14:41:57
Neznan

To ne vem, pa tudi precej vseeno mi je.

Vem le, da je tvoj obstoj napaka.

24. avgust 2012, ob 13:42:52
TERIER

sofia

Levaki igrajo zelo tvegano igro: Janši hočejo onemogočiti uspeh, preprečiti, da bi uresničil reforme.

********************************************************************

a ja?????? Beži. Spomin Zofke je zelo kratek. Kaj pa Pahčijeve reforme, ki bi bile še mogoče pravi čas? A ni ravno Jajček teh reform zajebnil???

24. avgust 2012, ob 13:37:49
sofia

daso
ti si pa jagoda na torti levičarstva.
Delo je ponosno nate.

24. avgust 2012, ob 13:08:11
Neznan

Makarovičeva od kar obstaja govori, da je jajčko en navaden pritlikav puklast primitivni preprodajalec smrti. Tistih nekaj odščipnenih € ni spremenilo čisto nič.

24. avgust 2012, ob 13:00:04
sofia

vest
en boljših opisov jajcota in secer od Makarovičeve

„Vsaki represivni oblasti, ne glede na to, ali se je na oblast prigoljufala, tako kot Janševa, gredo intelektualci, umetniki ali vrhunski športniki na živce. Ker je on sam, Janša, navaden primitivec, ki se tega zaveda. Primitiven, zloben, pritlikav duh, ki si v tej svoji zlobnosti daje duška, da se poskuša usrati na glavo sposobnejšim od sebe.“

HA HA HA
Intelektualni in moralni bankrot slovenskih levakov.
--------------
Svetlana sika kot strupena kača zato, ker ji je vlada odškrnila nekaj € od rente, ki ji jo plačujejo davkoplačevalci.
Namesto da bi bila davkoplačevalcem hvaležna, ker ji omogočajo lagodno življenje ....
Svetlana Makarović je celo življenje delala (pa še otrok ni imela ), in si ni mogla sama zaslužiti za spodobno starost ? Zakaj jo morajo davkoplačevalci vzdrževati? Verjetno zato, ker je vse honorarje sproti zafrečkala ....

24. avgust 2012, ob 11:59:01
sofia

Levaki igrajo zelo tvegano igro: Janši hočejo onemogočiti uspeh, preprečiti, da bi uresničil reforme.
Obenem mu ne nameravajo dovoliti, da bi odstopil. (Usoda države levakov itak ne zanima - oni vidijo samo svoje lastne interese ....)
Na podlagi neuspeha vlade bi se levaki ponovno zmagoslavno vrnili na oblast .... vendar ne še zdaj, zdaj še niso pripravljeni ...
KAJ naj storijo levaki, če Janša odstopi? "Tehnična vlada"? To ni za levake, to jim ne diši.
Janković? LOL
Lukšić? LOL
Izsiljene nove volitve? Kdo od poslancev bo podprl nove volitve? Nove volitve: malo morgen.
Levaki se tudi bojijo resne krize, take krize, ki bi pripeljala v Slovenijo razne evropske komisije, da pregledajo poslovanje te male državice .... Levaki se bojijo, da bi Evropa odkrila gnilobo, ki so jo sami povzročili ...

24. avgust 2012, ob 11:46:38
vest

Zofka, zofka kaj je ate je strah sedaj je že Virant pajac. Kmalu boostal samo še on. Kakšna beda si.

24. avgust 2012, ob 11:29:02
vest

en boljših opisov jajcota in secer od Makarovičeve

„Vsaki represivni oblasti, ne glede na to, ali se je na oblast prigoljufala, tako kot Janševa, gredo intelektualci, umetniki ali vrhunski športniki na živce. Ker je on sam, Janša, navaden primitivec, ki se tega zaveda. Primitiven, zloben, pritlikav duh, ki si v tej svoji zlobnosti daje duška, da se poskuša usrati na glavo sposobnejšim od sebe.“

Hahahhhhhhhhhhaaa

24. avgust 2012, ob 11:27:22
sofia

"Bolje, da se torej išče zakonske rešitve, kot predlaga opozicija,« je tudi včeraj pred koalicijskim vrhom dejal predsednik DL Gregor Virant"
Virant je pajac. Boji se za svoj položaj. LOL
Če vlada ne more usesničevati programa, ker jo opozicija s podporo vseh glavnih medijev ruši, nima smisla, da se trudi.
Naj nas s fanfarami rdečih medijev popeljejo v bankot raje levaki.

24. avgust 2012, ob 11:25:52
Neznan

Slovenski-Balkanec
'Neznacek', tokrat si pravilno zadel! Vsral sem se tebi na glavo!
.-.
..in za balkanskega slovenceljna je to normalno, kulturno...

24. avgust 2012, ob 11:06:45
Slovenski-Balkanec

'Neznacek', tokrat si pravilno zadel! Vsral sem se tebi na glavo!

24. avgust 2012, ob 02:49:45
Neznan

Slovenski-Balkanec,
zopet si se usral...

23. avgust 2012, ob 22:19:10
Slovenski-Balkanec

'Julka', Vasa komentarja, tukaj spodaj, zadevata v crno! Odlicno in zelo strokovno povedano in navedeno!

Naj Vam Vsemogocni da se veliko zdravih in produktivnih let, da boste lahko se nadalje pomali objektivno in poucno obvescati in prosvetljevati ter zdruziti v kohezivno in uravnotezeno druzbo nas majhen ter od zunaj in od znotraj ogrozen narod slovenski.

23. avgust 2012, ob 19:30:26
Slovenski-Balkanec

Clovek bi lahko rekel, da je taksno obnasanje PV-RSi, toraj pretnje z zahtevo o t.i. zaupnici, ipd., ene vrste politicno izsiljevanje. Seveda, saj vendar govorimo o politiki, o politiki Jansevega Ivana ztk Janez ali JJ. Pred volitvami izsiljevanje proti koaliciji z opozicijske strani, sedaj pa seveda izsiljevanje opozicije s koalicijske strani! To je - politika, JJ-va politika!

Kakorkoli ze naj si bo, nezaupnica bi bila zanj blagoslovljen izhod v sili, iz situacije, v kateri sta se on in njegova pucevska vlada znasla! Obcutim doloceno razumevanje, toda, tako pac to gre - v politiki!

Sedaj ni cas za objokavanje in stokanje! Sedaj je cas za ukrepanje, pametno in efektivno ukrepanje, ali pa zares umik, za vedno!

Opravicujem se, ker mi pogoji, vkljucno izstopni protokol, ne dovoljujejo uporabljati sumnike svojevrstne nasi, in do nedavnega od ameri-anglo-saksonskih besed, izrekov in nazivov veliko manj onesnazene in manj zastrupljene, slovansko-slovenske materinscine, nase slovenscine.

23. avgust 2012, ob 19:01:50
ups

Nobena brca ga ne bo zrinila iz slovenskega prostora! Nobena! Še nekaj kredita mu naj odobrijo, potem pa se naj pobere v Avstralijo, da ga ne vidimo in ne občutimo nikoli več!

23. avgust 2012, ob 17:09:08
Bolek

Peter Klepec je napisal:
Apropos ustava: razlika ali v ustavo ali zakon je po mojem nekje pri 2%. Toliko boste morali placati vec za obresti. Pri 1 mrd je to na leto 20 milijonov, na deset 200 itd. Eden je bleknil, da to sploh ni veliko. Ampak, ce si brez denarja, je 1 milijon ze ogromno.
+++++++++++++++

Dopolnil bi za tiste, ki ne razumejo, kaj to pomeni. Trenutno so renditi za Slovenijo okoli 8% in to pomeni:

Ce si izposodimo 1 miljardo na 10 let, moramo placati 80 miljonov evrov letno obresti, ali 800 miljonov obresti v 10 letih in se glavnico vrniti.

To pomeni, za eno miljardo kredita moramo vrniti 1,8 miljarde evrov!!!

23. avgust 2012, ob 15:27:56
goostl

ah ne, vest, to bi bila vseeno prevelika farsa. kot če bi bil berlusconi v italiji postavljen na čelo tehnične vlade. verjamem pa, da bi bilo velikemu demokratu to všeč.

23. avgust 2012, ob 14:12:53
SpacePig

Komentar je kršil Pogoje komentiranja na spletnem portalu Delo, zato je bil izbrisan.

23. avgust 2012, ob 14:11:25
vest

goostl

poglej prvo alinejo o scenariju.
V finacah pišejo da je že vse dogovorjeno z Merklovo in MDF.

23. avgust 2012, ob 14:10:43
goostl

pripravljenost za dogovore izgleda tako, da se morajo vsi strinjati s tvojim predlogom, ali pa se ne greš več in za posledice bodo odgovorni drugi. aja, k medsebojnemu zaupanju prispevaš tako, da javno svinjaš po sogovornikih v največji možni meri.
tole je videti bolj kot da se človek NOČE dogovorit o ničemer in le išče krivca.

23. avgust 2012, ob 13:51:37
vest

No pa še scenarij kako nas bodo katolibani prodali:
- Ne sprejet nobenega kompromisa vse z namenom da osane status quo
- Zaradi tega zahtevani donos SLO obveynic zraste v nebo, Bonitetne ocene se sesujejo
- Država nima vec likvidnostnih sredstev katolibani pošljejo v državni zbor zahtevo za znižanje pokojnin,plac in transferjev za recmo 40%. Parlment seveda tega ne sprejme.
- Katolibanska vlada objavi bankrot
- EU in MDF prezvameta dejansko oblas in glavnemu Katolibu podarijo mesto predsednika tehnicne vlade

KONEC zgodbe in Slovenije

Seveda bodo jajčevci skakali od veselja

23. avgust 2012, ob 12:56:59
baldrick        

želi si vloge žrtve.

23. avgust 2012, ob 12:14:51
julka

Če pa mislijo resno z uravnoteženimi javnimi financami lahko enostavno sprejmejo zakon s kazenskimi posledicami za vse vpletene in določilom da vladne politične stranke, ki ga kršijo, naslednjih 8 let ne more sodelovati na volitvah. Kar bi bilo bolj učinkovito kot zapis "pravila" v ustavo. Zaradi neizvršljivega pravila v ustavi nam ne bo nihče bolj zaupal in na dajal poceni kredite.
Poskusite iti na banko po kredit, katerega ne morete zavarovat s svojim premoženjem.
Seveda je pri državi povsem druga zgodba. Država se zadolži na račun davkoplačevalcev, prihodke pa dviguje z višanjem davkov in zmanjševanjem izdatkov za javno porabo (zdravstvo,šolstvo,kultura,...) ko je še kje kaj vzet za plačilo obveznosti, ko pa maneverskega prosora zmanjka je zgodba z najemanjem ugodnih kreditiv zaključena ne glede kaj smo zapisali v ustavo. Tam piše marsikaj, in si jo je lahko razlagati na več načinov kar dokazujejo različna stališča ustavnih sodnikov.
Javna poraba bi morala bazirati na 85 % prihodkov države, s tem da imajo prioriteto zdravstvo, šolstvo, sociala, UČINKOVITA policija in seveda UČINKOVITA PRAVNA DRŽAVA

23. avgust 2012, ob 11:57:16
Neznan

Baje je bila pri nas že "državljanska" vojna

+++++++++++++++

No no!!!! Bila je okupacija, bil je upor/odpor in bila je izdaja/kolaboracija.

Nikar izdajalce predstavljat kot enakovredno stran odporu, ker to pač ni. Svetu je kristalno jasno kdo je zlo le našim nekaj sto tisoč "ljudem" se še vedno kolca po zaprisegi Dolfetu.

23. avgust 2012, ob 11:53:38
Neznan

Priprta vrata?


Hahaha, puklasti ima manj kot 20% podporo in še vedno razmišlja o tem kako zvoziti mandat. Spizdi!

23. avgust 2012, ob 11:50:28
Neznan

Peter, si eden izmed "redkih" bedakov, ki mu "priprta" vrata ...... Enkrat mu jih odpri, pa boš videl pri čem si. Janša je res sposoben le skregati ljudi med seboj in to tiste, ki še zdaleč niti niso bili "prisotni". Tudi to je neke vrste "sposobnost", ki pa ti lahko zadrgne "špago" okoli vratu. Baje je bila pri nas že "državljanska" vojna in naj se ne igra z zgodovino tako kot novodobni diplomirani zgodovinar Dežman. Le kdo mu je dal oz. podpisal diplomo temu Dežmanu?. In še nekaj - ne pišimo le o levici in denici. Začnimo pisati kaj je dobrega za ljudi in kaj ne?. Napisal sem namenoma za ljudi in nisem povdaril le Slovence. Mi nikoli ne bomo lačni, tudi ob taki suši ne. Smo pa že blizu "kanibalizma", le da bomo nekateri preživeli.

23. avgust 2012, ob 11:47:25
Akuna Matata

re:Iščimo raje novega mandatarja, ki bo imej neka sveže pameti v glavi.

Pred kratkim me je neki slovenski industrijalec vprasal, ce se velja tista "napravite mi to dezelo nemsko", s cisto majhnimi popravki bi bil kar zadovoljen.

23. avgust 2012, ob 11:34:57
Akuna Matata

re: Dokler bo Janša na oblasti in glavni v opoziciji, toliko časa bo uničeval Slovenijo in toliko časa bodo padale bonitetne ocene.

Denar in bonitetne ocene dajejo tisti, ki na levicarje in ostale bivse gledajo zelo nezaupljivo. Jansa je sploh edini partner s katerim se se pogovarjajo. Poskusite postaviti na vlado alternativo, pa boste videli kaj se vam bo zgodilo.

23. avgust 2012, ob 11:30:01
Akuna Matata

re:...ker je nesposoben

Kdo je sposoben in po katerih kriterijih? Ce gledas od zunaj na noter: nobeden, vsi so peki! Ce gledas od znotraj: nobenega ni, ki bi bil boljsi, saj ze izbirate 20 let, pa se noben deus ex machina se ni prikazal. Glede na to, da ste religijo spravili na nulo, so tudi moznosti, da se Marija prikaze, zelo skromne.

Apropos ustava: razlika ali v ustavo ali zakon je po mojem nekje pri 2%. Toliko boste morali placati vec za obresti. Pri 1 mrd je to na leto 20 milijonov, na deset 200 itd. Eden je bleknil, da to sploh ni veliko. Ampak, ce si brez denarja, je 1 milijon ze ogromno.

23. avgust 2012, ob 11:23:14
Hermes1

Dajmo si končno priznati. Dokler bo Janša na oblasti in glavni v opoziciji, toliko časa bo uničeval Slovenijo in toliko časa bodo padale bonitetne ocene.
Ne moremo priti iz politične, moralne in finančn ekrize, dokler bo vojni dobičkar, ponarejevalec in plagiator na oblasti.

23. avgust 2012, ob 11:21:27
atoris

Zanimiva igra pokra. Zaupnice zanesljivo NE BO! Karl kot ponavadi prozorno blefira, Gregor pa je spreten delilec in mešalec kart. Uboga revčka Rado in Milka pa nimata takih kart, da bi igro nadaljevala.

23. avgust 2012, ob 09:30:20
julka

Nedvomno pripravlja umik v Kalimerovem stilu.
Sedanja situacija ima razloge ki so stari vsaj 10 let ali več.
Veliko državljanov razume, da tako ne bo šlo in da so potrebne reforme. Prav tako razumejo, da tisti, ki so s svojo politično kratkovidnostjo pripeljali Slovenijo v to situacijo te ne morejo rešit.
Eden od poglavitnih vzokov je Virantova plačna reforma, ki je bila sprejeta v zadnjem mesecu mandata predprejšnje vlade, nerazumno slabo vodenje državnih bank, ... Drugi razlogi pa so med drugim, neracionalna javna poraba, neučinkovita javna in državna uprava. (skoraj milijardni davčni dolg nedvomno priča o učinkovitosti davčne uprave).
Mislim, da je večina državlanov pripravljena na odrekanje s pogojem da to velja za vse in da se najprej izkoristijo tako imenovane notranje rezerve.

23. avgust 2012, ob 08:54:33
Neznan

Čestitam za Dan civilizacije.

23. avgust 2012, ob 08:18:40
mir

njemu je jasno, kje je, samo njegovim slepcem pa še ne. streznili se bodo šele, ko bo on že udobno v avstraliji. mali tonin me pa spominja na janšo v mladih letih - vse za NJEGA IN PARTIJO.

23. avgust 2012, ob 08:06:31
skam

Ne vem zakaj je prevzel vlado ,kjer je nesposoben.Sposoben je samo,da Slovence razdvoji.

23. avgust 2012, ob 08:03:37
predator

Pušča priprta vrata ??

Dokazal je, da je navaden SLABIČ in nesposobnež, ki se potika po parlamentarnih hodnikih kot kak mrlič iz omare. NIč od njega ni bilo in tudi nikoli nebo. PIKA....Iščimo raje novega mandatarja, ki bo imej neka sveže pameti v glavi.

23. avgust 2012, ob 07:38:29
47 komentarjev
Stran: <|1|>
Prikaži: starejši prej