Janša tuje medije zasul z objavo o resoluciji EPP

Prvak SDS je tvital o sporočilu evropske stranke, v katerem je pozvala sodišče k poštenemu sojenju v njegovem primeru.

Objavljeno
14. november 2013 11.11
Ni. Č., Delo.si
Ni. Č., Delo.si
Ljubljana - Resolucija o Sloveniji, v kateri je Evropska ljudska stranka (ELS/EPP) predvsem izrazila zaskrbljenost zaradi obsodbe Janeza Janše in pozvala slovensko pravosodje k poštenem sojenju Janši na drugi stopnji, odmeva v Bruslju in doma.

Da bi odmevala še širše, je poskrbel prvak SDS sam. Za zdaj sicer kaže, da tuji mediji informacije (še) niso objavili.

S svojega twitter profila @JJansaSDS je namreč resolucijo EPP pošiljal na najmanj 19 naslovov tujih medijev. S tem pa neposredno tudi njihovim bralcem. Med njimi si je denimo izbral Bloomberg, Deutsche Welle, ameriško tiskovno agencijo AP, Euro News, BBC, France 24, Fox News ... Sporočilo se je odločil poslati tudi urednici bloga Stategic Europe Judy Dempsey, uredniku EurActiv.com Georgiju Gotovu, Juliji Timošenko in raznim evropskim inštitutom.

V sporočilu tvita je Janša dodal tudi hashtag #Slovenia, s pomočjo katere si uporabniki socialnega omrežja Twitter označujejo določeno temo ali si odgovarjajo.

Sporočilo je objavil tudi na Facebook profil s pripisom: »Danes je bil s sprejetjem resolucije narejen pomemben korak za normalizacijo razmer v Sloveniji. #neuspelatranzicija #EPP #Evropa #Slovenija.«

Kaj o resoluciji meni domača politična srenja in kaj slovenski evropski poslanci, preberite v prispevku Nenavadna in enostranska resolucija EPP in Burni odzivi na resolucijo EPP o Sloveniji.

Poročilo EPP o stanju v Sloveniji je med skrivnostnim poletnim obiskom Ljubljane pripravil nekdanji poljski premier Jerzy Buzek.