Janša: Upam, da se bo vladalo bolje, kot se je sestavljalo

Seznama ministrskih kandidatov Janša na drugem dnevu vrha EU ni želel komentirati, ker da ga ne pozna.

Objavljeno
15. marec 2013 09.49
Posodobljeno
15. marec 2013 09.49
Š. P., Delo.si; STA
Š. P., Delo.si; STA
Bruselj - Premier, ki opravlja tekoče posle, Janez Janša upa, da se bo vladalo bolje, kot se je sestavljalo novo vlado, poroča Slovenska tiskovna agencija. Seznama ministrskih kandidatov pa ni želel komentirati, ker da ga ne pozna. "Vsakomur je treba dati priložnost," je še dodal ob prihodu na drugi dan vrha EU v Bruslju.

"To ni bilo na evrovrhu včeraj. Seznama ne poznam, tako da bi zelo težko komentiral. Tudi vsakomur je treba dati priložnost. Upam pa, da se bo vladalo bolje, kot se je sestavljalo," je Janša odgovoril na vprašanje, kako komentira seznam ministrske ekipe Alenke Bratušek.

Bratuškova je v državni zbor v četrtek zvečer vložila predlog liste kandidatov za ministre v vladi. Na listi je 13 kandidatov, med njimi tudi kandidatka brez resorja. V novi vladi bo pet resorjev vodila PS, po tri SD in DL, dva pa DeSUS.

Seznam kandidatov za ministre enajste slovenske vlade

Kandidat za ministra za finance je direktor Upravljavskega centra za finančno upravljanje NLB Uroš Čufer. Kandidat za ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo je poslanec PS Stanko Stepišnik, za ministra za obrambo pa kandidira poslanec PS Roman Jakič. Za vodenje ministrstva za kulturo kandidira vodja oddelka za kulturo na Mestni občini Ljubljana Uroš Grilc, kandidatka za ministrico brez listnice, zadolženo za vodenje urada za Slovence v zamejstvu in po svetu, pa je poslanka PS Tina Komel.

Anja Kopač Mrak je kandidatka SD za ministrico za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Jernej Pikalo za ministra za izobraževanje, znanost in šport, Dejan Židan pa za ministra za kmetijstvo in okolje.

Kandidat za zunanjega ministra je Karl Erjavec, za ministra za zdravje pa Tomaž Gantar. Senko Pličanič iz kvote DL, ki je bil v vladi Janeza Janše minister za pravosodje in javno upravo, je tudi tokrat kandidat za pravosodnega ministra. Predsednik DL Gregor Virant bi vodil ministrstvo za notranje zadeve in javno upravo, član sveta DL Igor Maher pa je kandidat za ministra za infrastrukturo in prostor.