Janša v Lepeni napovedal naporno jesen

Milan Zver je prepričan, da v SDS poznajo pravo pot za rešitev iz krize.

Objavljeno
28. julij 2012 13.15
Posodobljeno
28. julij 2012 13.37
SDS Lepena
Blaž Račič, Jesenice
Blaž Račič, Jesenice

Lepena - Osrednji govornik na 18. letnem srečanju SDS v Lepeni, ki so se ga udeležili številni vodni člani stranke s predsednikom stranke in predsednikom vlade Janezom Janšo na čelu, je bil kandidat SDS na jesenskih volitvah za predsednika države dr. Milan Zver.

Prepričan je, da v SDS poznajo pravo pot za rešitev iz krize in izpostavil, da bodo z varčevanjem ustvarjali nova delovna mesta, z reformami in brez zadolževanja pa poiskali pot iz krize. Jesen bo ponudila boj za pravo pot, na kateri bodo Slovenijo rešili pred propadom, je dodal Zver.

Ni sloge in pripravljenosti za sodelovanje v Sloveniji, je pred zbranim članstvom ocenil Janez Janša in dodal, da SDS ni odgovorna za stanje iz katerega rešujejo Slovenijo. Šele s političnim soglasjem za spremembo ustave bo Slovenija kredibilen partner tudi navzven, jeseni, ki bo po Janševih besedah naporna, pa se bomo »odločali ali bomo Slovenci sami določali svojo usodo ali pa bodo vsaj del usode določali drugi«.

Kljub javnomnomnenjskim meritvam, ki v zadnjem obdobju zaznavajo padec podpore SDS, je Janša še ocenil, da stranka raste.