Javna agencija za javno naročanje se ukinja

Agencijo bodo zaprli konec meseca, njene naloge in zaposlene pa bo prevzelo ministrstvo za finance.

Objavljeno
15. junij 2012 10.22
Posodobljeno
15. junij 2012 21.31
Pi. K., Delo.si
Pi. K., Delo.si
Ljubljana - DZ je sprejel zakon o prenehanju Javne agencije za javno naročanje. Leta 2010 ustanovljena agencija bo prenehala delovati 30. junija, dan pozneje bo njene naloge in zaposlene prevzelo ministrstvo za finance, poroča Slovenska tiskovna agencija.

Ukinitev agencije za javno naročanje sodi v okvir racionalizacije in reorganizacije javne uprave, je dopoldne ob predstavitvi predloga pojasnil minister za finance Janez Šušteršič. Vlada si je namreč zadala cilj boljšega upravljanja z javnimi sredstvi.

Javna agencija za javno naročanje je začela delovati v začetku leta 2011, ko je prevzela naloge takratnega ministrstva za javno upravo na tem področju. Lani je oddala skoraj sto velikih javnih naročil, od tega 14 skupnih v skupni vrednosti več kot 170 milijonov evrov. Letni obseg prihrankov je Šušteršič ocenil v višini sedem do devet milijonov evrov.

S 1. julijem se bodo naloge agencije skupaj z zaposlenimi prenesle na direktorat za javna naročila, ki deluje pod okriljem ministrstva za finance, delo na tem področju pa se bo nadaljevalo tako, kot je potekalo doslej, je zagotovili minister.