Jožef Kavtičnik vodja poslanske skupine PS

Vodil bo skupino 11 poslancev Pozitivne Slovenije. V DZ bodo podpirali vse, kar bo sledilo njihovemu programu 2020.

Objavljeno
06. maj 2014 11.18
Posodobljeno
06. maj 2014 11.40
Ni. Č., Delo.si, An. B., notranja politika
Ni. Č., Delo.si, An. B., notranja politika

Ljubljana − »Pripravljeni smo na sodelovanje, smo odprti, delovali bomo za naš program 2020 in za to, da bo v Sloveniji bolje,« je bo izvolitvi dejal novi vodja poslanske skupine PS, ki jo je po kongresu zapustilo 16 poslancev, Jože Kavtičnik.

Zagotovil je, da novega mandatarja ne bodo predlagali, za predsednico vlade pa še naprej podpirajo premierko v odstopu Alenko Bratušek.

Kavtičnik odhoda poslancev iz PS ni komentiral, verjame pa, da si bosta poslanska skupina PS in poslanska skupina nepovezanih poslancev znali razdelili prostore v DZ. »Nismo skregani. S kolegi poslanci se normalno pogovarjamo,« je dejal Kavtičnik, ki meni, da bi v PS morali obdržati dosedanje prostore.

Na mestu vodje poslancev je Kavtičnik zamenjal dosedanjega Janija Möderndorferja, ki je včeraj postal vodja nepovezanih poslancev.

Popoldne vrh stranke o evropskih volitvah

V hotelu Mons se bo ob 18. uri na povabilo šefa PS Zorana Jankovića sestal vrh stranke − predstavniki oziroma vodje organov stranke, predsedniki lokalnih in regijskih odborov ter poslanci PS. Tema pogovora bodo evropske volitve.

Kot je znano, je nosilec liste PS na evropskih volitvah Jože Mencinger, stranka pa je po zmagi Jankovića za šefa PS umaknila prošnjo za vstop v evropsko politično skupino liberalcev ALDE. Se bodo priključili PES? Janković se je že večkrat javno zavzel za vstop v PES, a je organ stranke januarja letos sklenil, da se bodo pridružili ALDE.

Golubović k samostojnim poslancem

Danes je iz PS izstopil še poslanec Brane Golubović. Odločil se je, da bo šel med samostojne poslance, ki jih je zdaj v državnem zboru šest. Za novo poslansko skupino, ki je nastala iz prepolovljene PS, se ni odločil zato, ker, kot je dejal, potrebuje čas za premislek, kako naprej. »Zgodba, v katero sem verjel, je za mano,« je dejal.

Samostojnim poslancem Ivanu Simčiču, Ivanu Vogrinu in Borutu Ambrožiču so se po razpadu PS pridružili trije poslanci PS − Golubović, Dragan Bosnić in Matjaž Zanoškar.

Pozitivno Slovenijo tvori 11 poslancev, nekdanjih 13 pa jih z Bratuškovo oblikuje lastno stranko.