Kakšno izobrazbo ima nova poslanka Koren Gombočeva?

Očitkov o ponarejenem srednješolskem spričevalu pa se brani verjetna nadomestna poslanka SDS Alenka Koren Gomboc.

Objavljeno
17. oktober 2012 23.18
praprotnik/Alenka Koren Gomboc
An. D., Ozadja
An. D., Ozadja

Ljubljana -  Večer in Dnevnik sta objavila navedbe iz anonimke o izobrazbi verjetne nove poslanke SDS Alenke Koren Gomboc.

Pred kratkim smo jo prejeli tudi v našem uredništvu, a naše dosedanje raziskovanje ni ne potrdilo ne ovrglo ključne trditve v pismu: da naj bi imela Koren Gombočeva ponarejeno srednješolsko spričevalo.

Rojena je bila leta 1975, v svojem življenjepisu iz leta 2011, ko je kandidirala na državnozborskih volitvah, pa navaja, da je uspešno končala srednjo kmetijsko šolo v Šentjurju.

Sodeč po podatkih iz brošure ob 100. obletnici ustanovitve Šolskega centra Šentjur, kjer se mladi danes izobražujejo na področju kmetijstva, je Koren Gombočeva lahko, če se je v poklicno šolo vpisala leta 1989, po dveh letih pridobila izobrazbo »kmečka gospodinja«.

Če se je vpisala leta 1990, je po treh letih lahko pridobila tudi izobrazbo »kmetovalka gospodinja«, saj so ta program prvič uvedli prav v tem šolskem letu.

Danes Koren Gombočeva navaja, da se je poklicno prekvalificirala, najprej v podjetju Abitura in nato še v izobraževalnem centru B2, ob različnih priložnostih pa je po nam dostopnih podatkih objavila naslednje poklicne kvalifikacije: »ekonomska tehnica«, »prodajalec, komercialni referent - prodajalec svetovalec« in »drugo« (na omrežju Netlog).

Poleg tega podatki v bazah Gvin in Ajpes kažejo, da je v letih 2006, 2007 in 2008 pridobila status samostojne podjetnice, in sicer najprej za »Uvoz-izvoz-trgovina«, nato kot »Avtovleka Gomboc« ter nazadnje kot »Oglaševanje, raziskava trga in organizacija prireditev«. Prvi dve pravni osebi na obstajata več.

Anonimni pisec še trdi, da so jo iz službe pri SKB v Slovenj Gradcu odpustili zaradi ponarejenega spričevala, »ker je njen mož policist, zadeva ni prišla do kazenske ovadbe in sodnega epiloga«.

Med temi domnevami je bilo mogoče neodvisno preveriti le to, da je mož Koren Gombočeve res policist. Gre za Milana Gomboca, ki je bil najmanj do decembra 2007 pripadnik posebne policijske enote pri slovenjgraški policiji.