Katja Šoba po novem v SDS

Nekdanja predsednica Študentske organizacije Slovenije je nova članica SDS. Pravi, da je izbrala najboljšo stranko.

Objavljeno
03. junij 2011 15.17
Ni. Č., Delo.si
Ni. Č., Delo.si
Ljubljana - »Vsak dan delam z najbolj ranljivimi skupinami naše družbe in poslušam zgodbe, kako ljudje zaradi grabežljivosti in lakomnosti posameznikov izgubljajo službe in se le stežka prebijajo iz meseca v mesec,« Šoba pojasnjuje svojo odločitev za vstop v največjo opozicijsko stranko.

»To so zgodbe, ki ti sežejo do srca in te prepričajo, da je potrebna sprememba na boljše, nato imaš samo dve možnosti ali konstantno kriviš sistem ali začneš aktivno participirati pri spremembah na boljše. Jaz sem se odločila za slednje in za to izbrala najboljšo politično stranko,« dodaja.

O krizi vrednot, razdvajanj in slabšem življenju

Ob oceni razmer v državi se je Šoba poslužila citata slikarja Riharda Jakopiča. »Preden se zgražaš nad družbo, se vprašaj, ali si kot človek storil svojo dolžnost.« Meni, da smo v krizi vrednot, da se načrtno uvaja razdvajanje, da ljudje živijo čedalje slabše in da se uvaja boj med generacijami.

»Verjamem, da si zaslužimo več, da si zaslužimo možnost, da naredimo pozitivne premike k boljši državi in družbi boljših vrednot, morale ter sprave,« je dejala.

O Katji Šoba

Kot predsednici Študentske organizacije Slovenije ji je uspelo k študentskim demonstracijam nagovoriti nekaj tisoč dijakov in študentov. Skupaj s Sindikati ji je uspelo zbrati 40.000 podpisov za referendum proti reformi študentskega dela.

Že od nekdaj ni skrivala, da jo politika zanima, snubile so jo različne politične stranke, večinoma desne provinience: »Ko bom čutila, da imam dovolj znanja, da ga bom lahko predala in uporabila v politiki, se bom odločila zanjo. Zaenkrat menim, da ga še nimam dovolj. Da bi se v politiko podala zaradi politike same, pa nima smisla.«