Kolar Celarčeva interpelacijo označila za neutemeljeno

Interpelacijo proti Kolar Celarčevi so v začetku septembra vložili poslanci SDS, podporo pa je napovedala tudi NSi.

Objavljeno
29. september 2016 17.10
Milojka Kolar Celarc,ministrica za zdravstvo,Ljubljana Slovenija 08.10.2015 [Zdravstvo,ministrrica,portret]
Ma. F., STA
Ma. F., STA

Ljubljana − Vlada se je danes seznanila z odgovori ministrice za zdravje Milojke Kolar Celarc na interpelacijo o njenem delu. Kot so sporočili, njeni odgovori dokazujejo, da očitki temeljijo na govoricah, nepreverjenih trditvah, znanih mnenjih interesnih skupin in populističnih ocenah. Ministrica je poudarila, da je interpelacija v celoti neutemeljena.

Kot so zapisali v sporočilu za javnost po seji vlade, je ministrica povedala, »da podpisniki interpelacije v celotnem besedilu niso predstavili niti enega argumenta, s katerim bi utemeljili, da krši prisego, ki jo je dala ob imenovanju«. Njeni odgovori dokazujejo, da so vse točke v interpelaciji neutemeljene, sama pa je prepričana, da je z argumentiranimi odgovori dokazala, da očitki ne držijo, zato jih v celoti in odločno zavrača, še piše v sporočilu.

Vlagatelji so interpelacijo strukturirali v osmih točkah, v katerih so skupni imenovalec pomanjkanja denarja v zdravstvu, pomanjkanja kadra oziroma zdravnikov, čakalne dobe in zakonodajna ureditev. »Sami vlagatelji interpelacije sicer ugotavljajo, da od leta 1992 v zdravstvenem sistemu ni bilo nobene prave prenove ali nadgradnje, in s tem pritrjujejo, da je sedanja vlada prevzela zdravstveni resor, ki je na nekaterih področjih potreben nadgradnje in odprave napak iz preteklosti in da so sedanje razmere odraz zatečenega stanja,« poudarjajo v vladi.

Kolar Celarčeva je na današnji seji vlade z argumenti zavrnila očitke tudi na druge posamične očitke v interpelaciji, kot npr. urgentni centri, urgentni center Ptuj, Univerzitetni klinični center Maribor, politično kadrovanje itd., so še zapisali.

Vlada je odgovor ministrice na interpelacijo podprla.