Kopač Mrakova: Cerar ni zahteval mojega odstopa

Premier pričakuje izpolnitev njenih zavez na področju socialne politike, ki jih je dala poslancem ob junijski interpelaciji.

Objavljeno
28. oktober 2016 10.56
Anja Kopač Mrak
Š. P., STA
Š. P., STA

Ljubljana − Ministrica za delo Anja Kopač Mrak po pogovoru s premierom Mirom Cerarjem zagotavlja, da njenega odstopa ni zahteval, pričakuje pa izpolnitev njenih zavez na področju socialne politike. Sodba vrhovnega sodišča glede velenjskih dečkov tako ne spreminja Cerarjevega mnenja glede ministrice in njenega dela, je po srečanju povedal prvak SD Dejan Židan.

Ministrica je po srečanju s premierom ponovila oceno, da je že druga interpelacija proti njej zloraba družinske tragedije za politične namene in tudi njen odstop v tem primeru ne bi ničesar spremenil. Zadovoljna je, kot pravi, da je glede tega podobnega mnenja tudi Cerar, ki je sicer po sodbi vrhovnega sodišča glede velenjskih dečkov zadevo označil za izredno resno. Ali pri svojem delu torej uživa njegovo polno zaupanje, pa bo povedal premier sam, je dejala Kopač Mrakova.

Od nje sicer Cerar pričakuje izpolnitev zavez, ki jih je dala poslancem ob junijski interpelaciji, ter zavez iz koalicijske pogodbe. To pričakuje tudi Židan. A je v izjavi novinarjem po skupnem srečanju pri predsedniku vlade poudaril, da s premierom pričakujeta uresničitev obljub vseh ministrov, ne le ministrice za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.