KPK: Izjava Janše je zavajujoča

KPK: Vrhovno sodišče je razveljavilo odločitev upravnega sodišča zaradi postopkovnih dejavnikov in ne vsebinsko.

Objavljeno
12. junij 2014 12.36
Posodobljeno
12. junij 2014 13.02
Janez Janša sodišče Ljubljana 19.3.2014
Ni. Č., Delo.si
Ni. Č., Delo.si

Ljubljana - V Komisiji za preprečevanje korupcije (KPK) so se odzvali na sodbo vrhovnega sodišča, ki je ugodilo pritožbi prvaka SDS Janeza Janše, ki jo je vložil potem, ko je upravno sodišče zavrnilo njegovo tožbo zoper poročilo KPK.

»Vrhovno sodišče je v primerih poročil KPK o premoženjskem stanju Janše in Zorana Jankovića razveljavilo odločitev upravnega sodišča zaradi postopkovnih dejavnikov (pomanjkanje obrazložitve) in ne vsebinsko,« so sporočili v KPK.

Vrhovno sodišče se tako ni opredelilo do tega, ali je upravno sodišče razsodilo vsebinsko pravilno, ampak je zadevo vrnilo upravnemu sodišču v nov postopek, v katerem mora dopolniti svojo obrazložitev.

»Izjava Janše, da gre pri odločitvi Vrhovnega sodišča za klofuto KPK, je neutemeljena in zavajajoča, saj sodba Vrhovnega sodišča ne razveljavlja poročila KPK,« so zapisali v KPK. Janša, ki je včeraj v odzivu za Radio Ognjišče dejal, da» sodba neposredno problematizira način, preko katerega je KPK svoje ugotovitve sporočila v javnost.« Dodal je, da je »sodba velika klofuta KPK in vsem tistim, ki so na podlagi tega sprejemali odločitve. Posledice pa so nepopravljive. Zaradi tega sta padli dve vladi.«