Le Penova ne bo podprla nobenega kandidata

V drugem krogu predsedniških volitev vodja Nacionalne fronte ne bo podprla niti Sarkozyja, niti Hollandea.

tor, 01.05.2012, 15:30

Pariz - Kot navaja Sta voditeljica francoske skrajno desničarske stranke Nacionalna fronta Marine Le Pen je svojim privržencem danes sporočila, da v drugem krogu predsedniških volitev, ki bo potekal v nedeljo, ne bo podprla ne sredanjega predsednika Nicolasa Sarkozyja niti njegovega socialističnega protikandidata Francoisa Hollandea.

»Nobenemu od teh dveh kandidatov ne bom izkazala svojega zaupanja,« je Le Penova povedala množici svojih privržencev, ki so se danes zbrali v Parizu. Ob tem je sicer dejala, da se morajo podporniki njene stranke sami odločiti, koga bodo volili, a se je odločno zavzela za to, da glasovnice pustijo prazne, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

»Jaz sem svojo odločitev sprejela, vsak od vas, vsak od nas, pa bo sprejel svojo,« je povedala v uro dolgem govoru na zborovanju v Parizu. V govoru se je med drugim tudi pohvalila z zgodovinskim uspehom njene stranke v prvem krogu volitev 22. aprila, na katerem je prejela rekordnih 18 odstotkov glasov.

»Praznujemo naš izjemen rezultat na predsedniških volitvah. Postali smo težišče francoskega političnega življenja. Gibanja, ki smo ga sprožili, ni več mogoče ustaviti, naš uspeh je neizogiben, nič več ne bo, kot je bilo. Naš boj se šele začenja, še veliko moramo postoriti,« je zatrdila. Sarkozyja in Hollandea je Le Penova obtožila, da sta »izdala« francoske vrednote, ter ju označila za dve strani istega kovanca, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

»Preveč imam rada svojo državo. Preveč imam rada vas, da bi vas speljala na pot lažnega upanja,« je privržencem sporočila Le Penova, ki je v prvem krogu predsedniških volitev zasedla tretje mesto, njeni volivci pa imajo tako v drugem krogu ključno vlogo pri odločitvi o zmagovalcu.

Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se