Liberalizem za obrambo demokracije

Liberalna akademija je danes začela z razpravo: Kdo bo oblikoval alternativo slabi vladi?

čet, 20.09.2012, 21:16

Ljubljana – Liberalna akademija (LA) je danes začela z razpravo o možnostih povezovanja zunajparlamentarnih strank za oblikovanje 3. političnega bloka z liberalnim predznakom. Člani LA menijo, da se je vladajoča koalicija z neoliberalnim ekonomskim konceptom v obdobju krize in vztrajanjem pri varčevanju odrekla demokraciji, medtem ko bi lahko imela levica nekaj rešitev.

Niko Toš na osnovi analiz javnega mnenja meni, da rešitev levice ni v razgradnji in konfliktih, ampak v vzpostavljanju pogojev za sodelovanje na principu solidarne odgovornosti. Po njegovem vladi v pol leta ni uspelo vzpostaviti legitimnosti.

Predstavniki zunajparlamentarnih strank LDS, Zares, TRS in DSD so imeli različne poglede na sodelovanje. Pavel Gantar (Zares) meni, da je sodelovanje na vsebinski ravni možno, Matjaža Hanžka (TRS) zanima programsko sodelovanje, Sonja Kralj Brvar (LDS) je menila, da je treba razmisliti o sodelovanju, za Franca Žnidaršiča (DSD) pa je najpomembnejši cilj zamenjava obstoječe vlade, zato se je treba povezati tudi za ceno, če ugasnejo.

Tribune se je udeležila tudi podpredsednica Pozitivne Slovenije Maša Kociper, ki je spomnila, da so preprečili dvetretjinsko zmago SDS in Janeza Janše, zdaj pa bi potrebovali tudi nekaj podpore liberalnega bloka v obrambi demokracije.

Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se

Komentarji

Prikaži: starejši prej
3 komentarji
stanislavko

Ko čujem za Golobiča,Gantarja,Žnidaršiča,Hanžeka me vse mine in me nekam pritisne.....Vam še ni dovolj,da vas je narod -- volilci več ne marajo ??? Čimprej se pogresnite pod zemljo k voluharjem !!!

21. september 2012, ob 07:23:21
sofia

Levičarstvo je passe. Sploh pa naše.
Koga danes zanima nek Golobič ali Gantar?!

" Člani LA menijo, da se je vladajoča koalicija z neoliberalnim ekonomskim konceptom v obdobju krize in vztrajanjem pri varčevanju odrekla demokraciji, medtem ko bi lahko imela levica nekaj rešitev. "
Brezvezen čvek.
Levica, ki nas je zafurala, naj bi imela "rešitve"? Lol
Kociper: zdaj bi potrebovali (namreč pingvini) tudi nekaj podpore liberalnega bloka v obrambi demokracije

Jao, Maša Kociper, ti nam boš reševala "demokracijo"?! .

21. september 2012, ob 00:10:15
Diaz

Levosučne banane da bodo alternativa Desnosučnim bananam ?? ...

HA HA HA HA, only in Bananistan ! ... :-)

21. september 2012, ob 00:03:28
3 komentarji
Stran: <|1|>
Prikaži: starejši prej