Magajna dvomi, da so diski res izginili

Slik, ki so mi jih kazali, na mojem računalniku ni bilo, trdi Magajna. Obenem napoveduje, da bo glasoval proti zaupnici vladi.

čet, 01.09.2011, 16:14; spremenjen: 17:09

Ljubljana - Policija je prekoračila odredbo preiskovalnega sodnika, saj je ta izdal odredbo, ki je dovoljevala le pregled ene datoteke, ki naj bi bila na računalniku poslanca Andreja Magajne, je na novinarski konferenci po poročanju STA poudaril odvetnik Franci Matoz. Še ta datoteka, torej sporna fotografija, pa po besedah odvetnika ni bila nikoli prenešena na računalnik, saj bi v tem primeru to moral dokazovati zapis na računalniku, ki bi ga forenziki tudi odkrili.

Ker sporna datoteka ni bila nikoli prenešena na računalnik, je nezakonito vse, kar je sledilo, tudi hišna preiskava, zatrjuje Matoz, ki je napovedal tudi ovadbo odgovornih oseb zaradi nevestnega dela.

Policija je tako po njegovih besedah ravnala nezakonito že s tem, ko je pregledovala datoteke na računalniku, poleg tega pa odvetniku in Magajni ni omogočila, da bi bila prisotna pri pregledu.

Rekonstrukcije vlade Magajna ne bo podprl

Magajna je poudaril, da diskov, ki so mu jih zasegli policisti in ki naj bi v času preiskave izginili, verjetno nikoli ne bo dobil nazaj, čeprav dvomi, da so dejansko izginili. Po njegovih besedah so morda ostali celo na istem mestu, kjer so bili. Kot je dejal, je diske nazadnje videl sredi januarja na policijskem centru na Šmartinski cesti.

Ko sta bila nato z Matozom poleti na pogovoru pri kriminalistih, je Magajna zatrdil, da slik, ki so jima jih predočili, ni bilo na njegovem računalniku. Poleg tega sta nakazala, da bosta na prvi obravnavi na sodišču zahtevala verifikacijo kopij z originali, je povedal.

Izpostavil pa je tudi možnost, da je zadeva povezana s skorajšnjem glasovanjem o zaupnici vladi, vendar pa policijska preiskava na njegovo stališče ni vplivala. »Sam lahko že danes povem, da, kot kaže, ne bom podprl rekonstrukcije vlade,« je napovedal Magajna in kot razlog navedel programska nestrinjanja z vladno koalicijo.

Policija zavrača očitke

Na generalni policijski upravi so že zavrnili »navedbe, da bi kakršnekoli 'politične teorije' vplivale na vodenje kriminalističnih preiskav sumov katerihkoli kaznivih dejanj, tudi tistih, ki so povezana s pornografskim gradivom otrok in mladoletnih oseb«. Dodajajo, da so v zadnjem obdobju očitki o političnosti del skoraj že vsake preiskave, v katerih so udeležene različne javne osebnosti.

S Policijske uprave Ljubljana pa so sporočili, da so bili vsi predmeti zaseženi ter vsi dokazi zavarovani in preiskovani v skladu z veljavno zakonodajo. »V konkretnem primeru sta bila pri zavarovanju dokazov, prisotna tako osumljeni kot tudi njegov zagovornik. Po približno pol ure postopka zavarovanja sta prostore policije prostovoljno zapustila in povedala, da se ne bosta več vrnila,« še navajajo.

Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se

Komentarji

Prikaži: starejši prej
2 komentarja
Neznan

Sedaj ko so združeni v enem osebku "zalarju" najbol trasparentnemu komunajzarju se pa kaj takega nemore dogajat (zakonito).

01. september 2011, ob 18:16:07
sofia

"Dodajajo, da so v zadnjem obdobju očitki o političnosti del skoraj že vsake preiskave, v katerih so udeležene različne javne osebnosti."
LOL
Ko pa policja trdi, da v primeru Magajna ne gre uporabo policije v politčne namene (na gnusen udbovski način), se temu še krave smejijo.

01. september 2011, ob 17:17:09
2 komentarja
Stran: <|1|>
Prikaži: starejši prej