Magajna nad policiste, ti obtožbe zavračajo

Policisti še niso našli fotografije razgaljenega dekleta, pravi poslanec Andrej Magajna, ki zoper njih napoveduje ovadbo.

Objavljeno
30. maj 2011 20.04
E. S., Delo.si
E. S., Delo.si
Ljubljana - Nepovezani poslanec Andrej Magajna, pri katerem so policisti novembra lani opravili hišno preiskavo, v kateri so zasegli tri računalnike, pojasnjuje, da so kriminalisti res našli šest drugih fotografij, na katerih so mladoletna dekleta.

Po oceni Magajne pa ne gre za »nič grozljivega«, saj so na slikah morda srednješolke, ki stojijo v morju in so pomanjkljivo oblečene. Poslanec pravi še, da fotografije niso njegove, jih ne pozna in se zato tudi ničesar ne boji.

Poslanec je povedal še, da so mu doslej vrnili le trdi disk in en prenosni računalnik. Ob tem je poudaril, da so mu policisti pozimi dejali, da si bodo najdeno ogledali skupaj in da ga bodo tudi poklicali na ogled, kar pa se nato ni zgodilo. Odvetnik Magajne Franci Matoz zato ocenjuje, da so na policiji storili postopkovno napako. Sicer namerava Matoz tudi ovaditi tiste, ki so omenjeni primer preiskovali, poroča STA.

Magajna sicer pravi, da si še bolj želi, da se najde tiste, ki stojijo za preiskavo. Med drugim razmišlja tudi o predlogu za ustanovitev parlamentarne preiskovalne komisije.

Policija: Predkazenski postopek se bo kmalu zaključil

A najprej bo počakal na zaključek predkazenskega postopka, kar pa se po napovedih policije utegne zgoditi kmalu. Kot so na Policijski upravi Ljubljana zapisali v današnjem sporočilu za javnost, se predkazenski postopek namreč zaključuje, policija pa bo o svojih ugotovitvah kmalu obvestila tožilstvo.

Policija napoved vložitve ovadb razume kot grožnjo s krivo ovadbo, saj po njihovih besedah kriminaliste pri svojem delu vodi izključno stroka in veljavna zakonodaja. Postopek je potekal v sklopu dolgotrajne preiskave, ki je potekala v sodelovanju s tujimi varnostnimi organi, ter zakonito, strokovno in profesionalno, so zatrdili.