Maja Makovec Brenčič bo v dresu SMC izzvala Boruta Pahorja

Po svetu stranke SMC uradno: šolska ministrica vstopa v predvolilno kampanjo.

Objavljeno
07. september 2017 22.29
Maja Makovec Brenčič, ministrica za šolstvo Republike Slovenije, v Ljubljani, 4. aprila 2017. [Maja Makovec Brenčič,ministri,vlada,šolstvo,šport]
Zoran Potič
Zoran Potič
Ljubljana – Šolska ministrica Maja Makovec Brenčič vstopa v predsedniško kampanjo, so nocoj odločili na svetu stranke SMC. Kandidatka se bo uradno predstavila prihodnji teden, v kampanjo pa se bo podala kot kandidatka stranke, saj jo bo predlagalo vsaj deset poslancev SMC.

Maja Makovec Brenčič se podaja v predsedniško tekmo kot druga izbira največje slovenske politične stranke, potem ko je pobudo SMC, da bi zastopal njene barve, zavrnil podpredsednik stranke in predsednik državnega zbora Milan Brglez.

V SMC menijo, da Maja Makovec Brenčič kot svež obraz v slovenski politiki lahko preseneti, kakšen je njen domet, pa se bo pokazalo v predvolilni kampanji in po prvih soočenjih. V SMC pričakujejo, da bi lahko z njo nagovarjali sredinske volivce, ki si želijo na položaju predsednika republike, ki bi tej funkciji dal več vsebine in dostojanstva.

Kandidatka SMC se bo javnosti uradno predstavila prihodnji teden, do takrat pa bo morala pojasniti, kaj pomeni njena kandidatura za politično funkcijo, ki jo trenutno opravlja.

Črn madež nad kandidaturo Maje Makovec Brenčič so dodatki za stalno pripravljenost na ljubljanski ekonomski fakulteti. Kot je znano, je bila ministrica ena izmed mnogih profesorjev, ki jim je fakulteta z dodatki dvigovala plačo, in ko se je pokazalo, da je bilo to nezakonito, je vrnila celoten znesek dodatkov.