Makovec Brenčičeva in Katičeva v sredo pred pristojna odbora

DZ bo ministrski kandidatki potrjeval predvidoma na izredni seji 13. maja.

Objavljeno
04. maj 2015 15.08
Ma. F., Delo.si, STA
Ma. F., Delo.si, STA

Ljubljana − Kandidatka za ministrico za izobraževanje, znanost in šport Maja Makovec Brenčič ter kandidatka za obrambno ministrico Andreja Katič bosta pred pristojnima parlamentarnima odboroma zaslišani v sredo. Če bosta člane odborov prepričali, ju bo državni zbor potrjeval predvidoma prihodnjo sredo.

Seja odbora za izobraževanje, znanost, šport in mladino, ki bo zaslišal Makovec Brenčičevo, je sklicana za sredo ob 12. uri, Katičeva pa se bo odboru za obrambo predstavila v sredo ob 16. uri.

V skladu s poslovnikom DZ predsednik delovnega telesa takoj, najpozneje pa v 48 urah po predstavitvi kandidata za ministra, pošlje predsedniku državnega zbora in predsedniku vlade mnenje, ki ga je delovno telo sprejelo o predlaganem kandidatu.

Predsednik vlade lahko najkasneje v treh dneh po prejemu mnenja delovnega telesa umakne predlog kandidature za ministra. V takem primeru lahko hkrati predloži novo kandidaturo za ministra. Predstavitev na novo predloženih kandidatov se opravi najkasneje v treh dneh po vložitvi novega predloga kandidature.