Meta Vesel Valentinčič o levo-desni polarizaciji v Desusu

Predsednica ljubljanskega odbora Desusa je med drugim komentirala Erjavčevo izjavo, da je Desus demokratična stranka.

Objavljeno
03. april 2013 19.59
LJUBLJANA 01.03. 2013 hotel Mons. Volilni kongres stranke DeSUS s sloganom DeSUS - odgovornost za bodočnost Slovenije. Karl Erjavec in Meta Vesel Valentinčič. Foto: ALEŠ ČERNIVEC/Delo
Ni. Č., Delo.si, STA
Ni. Č., Delo.si, STA

Ljubljana - V Ljubljanskem odboru Desusa se bodo jutri popoldne sestali na skupščini in se dogovorili, kako naprej, je za STA potrdila predsednica odbora Meta Vesel Valentinčič.

Minuli teden jo je svet Desusa namreč razrešil s funkcije predsednice sveta stranke, a kot pravi, iz stranke in mestnega sveta ne bo izstopila, saj namerava obljube volivcem »izpeljati do konca«.

Vesel Valentinčičeva je sicer že odločena, da na ravni državne politike v Desusu ne bo sodelovala, ni pa se še odločila o prihodnji aktivnosti na lokalni ravni v Ljubljani.

Z Erjavčevo izjavo, da je Desus demokratična stranka in da je bila Valentinčičeva demokratsko izvoljena in tudi razrešena, se sama ne strinja. »Dobila sem veliko odzivov članov stranke, ki se jim je zadeva zdela absolutno napačna, ki kritizirajo to, kar se je zgodilo, ter dejansko govorijo o avtokratskem vodenju oziroma pomanjkanju demokracije«.

Stranki v prihodnosti napoveduje »dokaj težke čase«, a ne le zaradi notranjih razkolov. Meni namreč, da je šlo tudi za »levo-desno polarizacijo« stranke. Za Erjavčevo strujo, ki je v stranki prevladala, »ne moremo reči, da so kakšni sredinski levičarji«, je poudarila in dodala, da je tista »bolj leva opcija v stranki trenutno bolj brez pravih predstavnikov«.