Minister Samo Omerzel prvič pred člani sveta DL

Danes se bo sestal svet DL, stranke, ki jo od vstopa v vlado Alenke Bratušek pretresajo notranji spori.

Objavljeno
15. april 2013 21.09
iza/DL
T. S., notranja politika
T. S., notranja politika

Ljubljana – Sestanek je sicer namenjen predstavitvi programov ministrov Državljanske liste (DL). Večina članov sveta se bo tudi prvič srečala z ministrom za infrastrukturo in prostor Samom Omerzelom.

Za kandidata za ministra za infrastrukturo in prostor ga je izbral predsednik stranke Gregor Virant, v DL pa je Samo Omerzel vstopil le dan prej, preden je bila njegova kandidatura uradno vložena v DZ. Ministri – poleg Omerzela sta to Gregor Virant in Senko Pličanič – bodo danes predstavili svoje programe, ne pa tudi ekip, ker vseh sodelavcev še niso izbrali.

Državljansko listo sicer od odločitve o vstopu v vlado Alenke Bratušek pretresajo notranji spori. Prejšnji teden je iz nje izstopil dotedanji član sveta in predsednik odbora za infrastrukturo Fidel Krupić, uradno zato, ker je DL postala »klasična stranka«, v kateri se ne vidi več.

Neuradno pa je slišati, da je ključni vzrok nezadovoljstva to, da Krupić ni med kandidati za novega direktorja Teša. V DL so z informacijami skopi; povedali so le, da se bodo s Krupićevim odhodom danes seznanili, da novih izstopov ne pričakujejo in da to tudi ni tema današnje seje sveta.

Ker se je z vseh položajev v stranki pred dobrim mesecem umaknil Janez Šušteršič, bo moral svet kot najvišji organ med kongresoma potrditi tudi novega podpredsednika DL, ki ga sicer predlaga predsednik stranke Virant. Ali se bo to zgodilo že danes, še ni znano.