Ministrica upa, da se gradnja urgence ne bo ustavila

Kolar Celarčevo žalosti, »da se v Sloveniji poslužujemo vseh mogočih in nemogočih pritožb, da se zavira projekte.«

Objavljeno
07. oktober 2015 17.46
Nova urgenca. Ljubljana,17.03.2014
Ma. F., Delo.si, STA
Ma. F., Delo.si, STA

Ljubljana - Po vloženem zahtevku za revizijo izbire nadzornika gradnje nove ljubljanske urgence na ministrstvu za zdravje zagotavljajo, da gradnja zaenkrat teče normalno ter da bodo naredili vse, da se dela ne bodo ustavila. Njihova prizadevanja podpirajo tudi v UKC Ljubljana.

Tudi ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc »verjame in upa«, da se gradnja ne bo ustavila. Predvsem pa jo žalosti, »da se v Sloveniji poslužujemo vseh mogočih in nemogočih pritožb, da se zavira projekte, potem ko se maksimalno trudimo, da zagotovimo finančna sredstva, najdemo nadzornike, izvajalce.« Kot je dejala v današnji izjavi za medije po sestanku s sindikati, je treba končno končati »kalvarijo«, povezano z novo urgenco, v korist vseh bolnikov, ki potrebujejo nujno pomoč.

Direktor direktorata za zdravstveno ekonomiko Tomaž Glažar pa je zagotovil, da gradnja reče normalno, po njegovih pričakovanjih bo tako tudi v prihodnje. Revizijski zahtevek je namreč po njegovih besedah nekorekten. Na ministrstvu bodo tako naredili vse, da se dela ne bodo ustavila ter se bo ta faza gradnje urgence končala v predvidenem roku. Kot pravi Glažar, zaenkrat ne kaže, da bi jih lahko bilo strah ustavitve gradnje, zato že razmišljajo o naslednji fazi projekta.

Oglasili so se tudi v UKC Ljubljana, kjer podpirajo prizadevanja ministrstva za zdravje, da zaradi revizijskega zahtevka ne pride do zaustavitve gradnje druge faze diagnostično-terapevtskega servisa.

Kot so zapisali v sporočilu za javnost, urgenca UKC Ljubljana že več let dela praktično sredi gradbišča, zaradi česar bi ji morebitna ustavitev gradnje diagnostično-terapevtskega servisa oziroma nove urgence dodatno otežila že tako oteženo delo.

Tudi zato v UKC Ljubljana pričakujejo, da bodo udeleženi naredili vse, kar je v njihovi moči, da se bo dela nadaljevalo in se jih končalo v predvidenih rokih. Pričakujejo tudi, da bodo v letu 2016 začeli tudi s tretjo in četrto fazo izgradnje urgentnega bloka.