Mitja Mavko, novi državni sekretar na MF

Med drugim je tudi namestnik guvernerja za Slovenijo v skupini Svetovne banke ter Evropske banke za obnovo in razvoj.

pon, 15.04.2013, 15:30
Zakon o državni upravi določa, da ima državni sekretar status funkcionarja. Imenuje in razrešuje ga vlada na predlog ministra, ki vodi ministrstvo. Državnemu sekretarju preneha funkcija z dnem prenehanja funkcije ministra. Minister za finance je predlagal Vladi Republike Slovenije, da se Mitjo Mavka imenuje za državnega sekretarja na Ministrstvu za finance.

Ljubljana -  Vlada je na predlog ministra za finance z današnji dnem imenovala Mitjo Mavka za državnega sekretarja na Ministrstvu za finance.

Kdo je Mitja Mavko

Mavko je tudi namestnik guvernerja za Slovenijo v skupini Svetovne banke, Evropske banke za obnovo in razvoj ter Medameriške razvojne banke; je predsednik uprave Centra za razvoj financ ter podpredsednik Nadzornega sveta sklada RS za nasledstvo.

Leta 2001 je diplomiral na Ekonomski fakulteti v Ljubljani, leta 2006 pa je na isti fakulteti tudi magistriral.

Od leta 2001 do 2008 je bil zaposlen v kabinetu ministra za finance, kjer je usklajeval mednarodne obveznosti ministra za finance s poudarkom na zadevah EU. Odgovoren je bil tudi za makroekonomske zadeve, vstop v ERM 2 in prevzem evropske valute Evro. Poleg tega je spremljal tudi ekonomsko politiko EU s poudarkom na pripravi vsakoletnega Programa stabilnosti / Konvergenčnega programa Slovenije.

Od leta 2008 do 2009 je bil zaposlen v sektorju za mednarodne finančne odnose ministrstva za finance, kjer je koordiniral EU zadeve iz pristojnosti finančnega ministrstva ter ekonomsko politiko EU s poudarkom na pripravi vsakoletnega Programa stabilnosti Slovenije.

Julija 2009 je postal vodja sektorja za mednarodne finančne odnose na MF. Med glavne delovne naloge in obveznosti spadajo odnosi z mednarodnimi finančnimi institucijami, koordinacija EU zadev v pristojnosti MF, koordinacija mednarodnega razvojnega sodelovanja v pristojnosti MF ter bilateralni in multilateralni mednarodni odnosi v pristojnosti MF, vključno z vprašanji sukcesije.

Govori angleški, nemški, španski in francoski jezik.

 

Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se

Komentarji

Prikaži: starejši prej
2 komentarja
Neznan

...ali pa tvoj um....

15. april 2013, ob 20:53:58
Diaz

Xe Xe Xe Xe, razviti kot albanska industrija ......... :-)

15. april 2013, ob 16:03:21
2 komentarja
Stran: <|1|>
Prikaži: starejši prej