Möderndorfer: Jakiča poznam, odstopil bo, ko bo za to nastopil čas

Obrambni minister bo vložil kazensko ovadbo zaradi odtekanja informacij pri preiskavi v zadevi Stožice.

Objavljeno
16. december 2013 13.27
Jakič
An. B., notranja politika, M. Č., Ni. Č., Delo.si
An. B., notranja politika, M. Č., Ni. Č., Delo.si

Ljubljana - »Zato, ker se je pred mojo hišo prej pojavila novinarska ekipa kot predstavniki Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) - za kar niso krivi novinarji, da ne bo nesporazuma, ampak odtekanje informacij - sva z odvetnikom zaradi odtekanja informacij vložila kazensko ovadbo zoper neznano osebo,« je pojasnil in izrazil upanje, da bodo storilca tudi našli, saj da je krog zelo majhen; gre za policijo, tožilstvo in sodišče.

Minister za obrambo Roman Jakič - kot nekdanji direktor Zavoda Tivoli - vztraja, da ni kriv, in po srečanju s poslanci in poslankami stranke PS ostaja minister.

»Poznam ga že dolgo in vem, da bo odstopil, ko bo - če sploh bo- za to nastopil pravi čas,« je dopoldne po sestanku z ministrom dejal vodja poslancev PS Jani Möderndorfer.

Minister jim je danes predstavil svoje stališče o preiskavah suma nepravilnosti pri gradnji Stožic oziroma spornih poslih med podjetjema Grep in Zavod Tivoli ter Mestno občino Ljubljana (MOL) pri projektu Stožice, saj so minuli teden preiskovalci NPU obiskali tudi njegov dom.

Kaj natanko je poslancem PS danes dejal, ni znano, saj sestanka ob odhodu ni komentiral.

Je pa v odgovoru na poslansko vprašanje poudaril, da bi bilo nenavadno, če bi policija uporabljala posebne preiskovalne metode zoper njega v času, odkar je minister. Po njegovih besedah policija namreč preiskuje domnevno kaznivo dejanje, ki naj bi se zgodilo v času, ko je bil še direktor Zavoda Tivoli. Znova je poudaril, da je kot direktor Zavoda Tivoli vselej ravnal zakonito in kot dober gospodar.

Jakič je minuli teden dejal, da bo odstopil, ko bo NPU iz obtožb pripravil pravnomočni obtožni predlog. »Pravnomočna obtožnica bi pomenila moj odstop. Tudi na sodišče ne bom hodil kot minister, a prepričan sem, da sem ravnal zakonito in transparentno,« je tedaj povedal.