Mojca Kucler Dolinar od jutri ni več načelnica

Kucler Dolinarjeva je lokalno izpostavo državne oblasti v Ljubljani vodila dva tedna. 

Objavljeno
17. oktober 2013 21.52
Pi. K., Delo.si, STA
Pi. K., Delo.si, STA

Ljubljana – Načelnica upravne enote Ljubljana Mojca Kucler Dolinar jutri končuje vodenje lokalne izpostave državne oblasti. Kucler Dolinarjevo, tudi mestno svetnico NSi, so na ministrstvu za notranje zadeve razrešili 2. oktobra, torej na dan, ko je nastopila funkcijo. Upravno enoto bo začasno vodil vršilec dolžnosti.

Njegovo ime javnosti še ni znano, saj na ministrstvu, kot pravijo, še nimajo soglasja za objavo imena. Predvidoma bo to eden od sedanjih uradnikov upravne enote.

Postopki za izvedbo javnega natečaja za načelnika ljubljanske upravne enote so na notranjem ministrstvu začeli v ponedeljek, razpis pa zaenkrat še ni bil objavljen.

Minister za notranje zadeve Gregor Virant Kucler Dolinarjevo razrešil, ker naj bi njeno imenovanje zbujajo dvome v odprtost in transparentnost postopka.

Kucler Dolinarjeva je prepričana, da je bil postopek imenovanja izveden transparentno in zaradi možnosti zlonamernih presoj še dodatno skrbno ter v skladu s predpisi.

Kucler Dolinarjevo je marca letos imenoval takratni minister za infrastrukturo in prostor, ki je opravljal tekoče posle Zvonko Černač.

Poleg nje je Černač takrat imenoval še sedem načelnikov upravnih enot, med njimi tudi nekdanjega generalnega sekretarja vlade Janeza Janše Boža Predaliča za načelnika grosupeljske upravne enote. Predaliča je Virant prav tako razrešil takoj po nastopu funkcije.