MOL: Gantarjeve navedbe o Jankoviću so laž

Minister je dejal, da mu je župan zaradi poročila o Lekarnah Ljubljana grozil po telefonu. Župan pričakuje javno opravičilo.

Objavljeno
23. maj 2012 16.55
K. V., Delo.si
K. V., Delo.si
Ljubljana - 

Gantar je sicer na današnji novinarski konferenci povedal, da je ministrstvo za zdravje prejelo pismo odvetniške pisarne, v katerem ta pričakuje prekinitev postopka upravnega nadzora nad Lekarno Ljubljana, omenja pa tudi možnost tožbe. »To mi je omenil tudi sam župan Janković. Po telefonu sva govorila,« je dejal Gantar.

Ob tem je dejal, da komisija, ki je opravljala nadzor, stoji za svojimi ugotovitvami, zato se na ministrstvu groženj s tožbo ne bojijo.

Ugotovitve upravnega nadzora v Lekarni Ljubljana so po Gantarjevih ocenah resne, a ne dajejo posebnih možnosti za reagiranje, saj gre večinoma za kršitve kodeksa.

Upravni nadzor, ki ga je komisija ministrstva za zdravje opravila v Lekarni Ljubljana, je namreč pokazal neskladnost bilančnih podatkov iz letnih poročil za leta 2007-2010. Poleg tega je nadzor pokazal, da ciljno vodenje Lekarne Ljubljana ni skladno z namenom zakona o lekarniški dejavnosti in zakona o zavodih, da se obvezno strokovno in neodvisno izobraževanje oz. izpopolnjevanje strokovnih lekarniških delavcev ne izvaja v skladu s predpisi, komisija pa je ugotovila tudi opustitev dolžnega ravnanja ob svetovanju.