Monika Malešič: Kaj so Pahor, Türk in Zver sploh naredili?

Predsedniška kandidatka kritična do ostalih kandidatov, ki da nimajo izkušenj v gospodarstvu.

Objavljeno
25. julij 2012 14.09
Posodobljeno
25. julij 2012 14.30
Pi. K., Delo.si
Pi. K., Delo.si

Ljubljana - Predsedniška kandidatka Monika Malešič je na današnji novinarski konferenci dejala, da niso časi za opravljanje protokolarnih in častnih funkcij, temveč časi, ko moramo zavihati rokave in spodbuditi gospodarstvo. Kandidirala bo s podpisi državljanov, s programom Iz ljudi za ljudi, kako jih bo zbrala jo ne skrbi. Bolj jo skrbi, »koliko ji bosta nagajali leva in desna opcija«. Na podporo stranke SLS, aktera kandidatka je bila na lanskih parlamentarnih volitvah, ne računa. 

Če bo SLS kandidiral s svojim kandidatom, bo po njenih besedah zato, da ji bo »drobil glasove«.

Malešičevo je h kandidaturi za predsednico republike spodbudilo dejstvo, »da je Slovenija v globoki gospodarski in politični krizi«. Meni namreč, da lahko kot podjetnica z izkušnjami v gospodarstvu in v državni upravi pomaga slovensko gospodarstvo premakniti naprej, poroča Slovenska tiskovna agencija.

Spomnila je na majsko srečanje voditeljev najvplivnejših držav, kjer so se voditelji, po njenih besedah strinjali, da sta prednostni nalogi gospodarska rast in nova delovna mesta. Zaradi tega se sprašuje, kakšno vlogo je po tem sklepu odigral naš predsednik Türk in še, kako lahko nekdo, »ki nima izkušenj v gospodarstvu, a se zaveda, da državo vzdržuje gospodarstvo, sploh vodi našo državo«.

Predsednik republike bi moral po njenem mnenju spodbuditi voditelje držav in pomagati premieru pridobiti čim več investitorjev. Sedaj pa se »ukvarjamo z oblastjo in ne s tem, kako bomo ljudem zagotovili kruh«.

Prepričana je, da ona že sedaj pospešuje razvoj gospodarstva, pri čemer je predstavila tri pisma o nameri investicije tujih partnerjev v Sloveniji, podpisana s strani njenega podjetja. Sama je, kot pravi, povedala, kako se namerava lotiti dviga gospodarstva. Sprašuje pa se, kaj so naredili Türk, Pahor in Zver. Dodala je, da si ona, ki »sama služi svoj kruh«, ne more privoščiti vsakodnevne kampanje, saj da je ne financira država.

Malešičeva bo v primeru izvolitve predlagala spremembo zakona o predsedniku republike, s katerimi bo črtala »nepotrebne privilegije zakonskih partnerjev predsednika države« in določil, ki predsedniku zagotavljajo privilegije po končanem mandat, še dodaja STA