Na konferenci SD o delu vlade

Na konferenci bodo med drugim razpravljali o odnosu do vlade in posameznih projektov oziroma zakonov.

Objavljeno
12. julij 2012 10.53
Ma. Ja., Delo.si
Ma. Ja., Delo.si
Ljubljana − Na današnji konferenci SD bodo predvsem ocenili delovanje vlade v prvi polovici leta ter pregledali delo stranke in poslanske skupine. Pogovarjali se bodo tudi o smernicah za nadaljnje delovanje in razpravljali o odnosu do vlade in posameznih projektov oziroma zakonov, piše Slovenska tiskovna agencija.

Tako bodo po napovedih vodje poslanske skupine Janka Vebra govorili tudi o stališču stranke glede vnosa fiskalnega pravila v ustavo, kjer so poslanci SD precej različnih stališč.

Predvidoma bodo govorili tudi o možnostih interpelacij ali konstruktivne nezaupnice vladi in stališču do možnosti predčasnih volitev. Predsednik stranke Igor Lukšič je v zadnjih dneh namreč vlado pozval, naj prisluhne opozorilom in tudi sama pride do sklepa, da ne dela dobro in se rekonstruira. Če vlada tega do jeseni ne bo storila, so odprte vse možnosti, tudi radikalne, je pojasnil Lukšič. Zato bo, kot je napovedal, konferenca SD o vsem tem sprejela bolj jasne odločitve.

Na konferenci bodo predvidoma odprli tudi razpravo o potrebnih spremembah programa stranke, ki jih bo ta sicer sprejela šele prihodnje leto na programskem kongresu, dodaja STA. Konferenca je sicer najvišji organ stranke med dvema kongresoma.