Kolarjevi prihaja na pomoč Dušan Keber

V kratkem bosta ministrico za zdravje zapustili obe državni sekretarki.

pon, 20.03.2017, 06:00

Ljubljana – Ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc bo v kratkem brez obeh namestnic – državnih sekretark. Poleg Sandre Tušar, ki odhaja s 1. aprilom, jo bo zapustila tudi Nina Pirnat.

»Odhajam iz osebnih razlogov,« je povedala Pirnatova. S 1. majem bo začela delati na Zavodu za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS). »Že lani sem razmišljala o odhodu, a je bila nato sprožena interpelacija ministrice in sem menila, da v takem trenutku ne morem oditi,« je dejala Pirnatova, ki je ministrico s svojim odhodom pisno seznanila prejšnji ponedeljek.

Kako bo lahko delovala ministrica, ki je ekonomistka, brez obeh strokovnjakinj za zdravstvo, je težko reči. Zdaj je tudi še skrivnost, kdo ju bo nadomestil. Na ministrstvo pa prihaja Dušan Keber, od 2000 do 2004 minister za zdravje, ne kot državni sekretar, pač pa kot svetovalec. »Ministrica me je pred tednom dni povabila, da sodelujem v zadnji fazi pri zakonu o zdravstvenem varstvu in zavarovanju. Sodeloval bom kot svetovalec po pogodbi,« je potrdil Keber. 

Povezane novice

Ministrico za zdravje zapušča desna roka
18. marec ob 06:00
Razlogi za odhod državne sekretarke Sandre Tušar  ...
Prijavi sovražni govor