Na seji le trije poslanci SDS, Mahnič začuden

Kot je poudaril poslanec SDS, s sklicem seje ni pozval k vojni, ampak je zgolj želel odpreti »kredibilna in resna vprašanja«.
Objavljeno
14. september 2017 19.28
Žan Mahnič SDS
Ma. F., STA
Ma. F., STA
Ljubljana - Seja odbora DZ za obrambo, ki jo je sklical predsednik odbora in poslanec SDS Žan Mahnič, zaradi odsotnosti večine članov ni bila sklepčna. Mahnič je medijem pojasnil, da so bili na seji le trije poslanci SDS. To je označil za aroganco in poudaril, da s sklicem seje ni pozval k vojni, ampak je zgolj želel odpreti »kredibilna in resna vprašanja«.

Sklic nujne seje odbora za obrambo je v tem tednu dvignil veliko prahu, saj je bila edina točka na dnevnem redu pripravljenost Slovenske vojske na možne konflikte ob implementaciji arbitražnega sporazuma s Hrvaško.

Na takšno vsebino so se koalicijske stranke burno odzvale. Ker so sklicu iz različnih razlogov nasprotovale, saj se jim je zdel bodisi nedopusten bodisi neprimeren, so napovedale, da bodo sejo obstruirale. Za to potezo so se odločili tudi v Levici, na seji pa danes ni bilo niti članov iz opozicijske NSi.

»Na seji smo bili le trije člani SDS,« je Mahnič pojasnil medijem v DZ in izrazil začudenje predvsem nad tem, da na seji ni bilo predstavnikov vlade. »Začuden sem nad aroganco izvršne veje oblasti nad zakonodajno. Mislim, da se je zgodilo prvič, da je vlada sprejela sklep, da predstavniki ne pridejo na sejo odbora. To se jim lahko kadar koli vrne,« je dejal.

Mahnič je namreč poleg članov odbora na sicer zaprto sejo povabil med drugim ministrico za obrambo Andrejo Katič, načelnika generalštaba Slovenske vojske generalmajorja Andreja Ostermana ter predstavnike obveščevalno-varnostne agencije in obveščevalno varnostne službe ministrstva za obrambo.