Najmočnejša politika ne vesta, od kod jima denar

Janković ni prijavil 2,4 milijona evrov, Janši se je premoženje nepojasnjeno povečalo za 210.000 evrov.

sre, 09.01.2013, 06:00

Ljubljana – Komisija za preprečevanje korupcije (KPK) je ugotovila, da sta Janez Janša, predsednik vlade in SDS, ter Zoran Janković, predsednik največje opozicijske stranke Pozitivna Slovenija in ljubljanski župan, kršila protikorupcijsko zakonodajo. Koalicijski partner Gregor Virant je odločen: odstop obeh je nujen! A po njunih prvih odzivih sodeč, tega ni mogoče pričakovati.

Tako pri Janši kot pri Jankoviću je KPK našla del premoženja s spornim izvorom, ki ga tudi sama nista znala pojasniti; Janković je večino poslov opravljal prek transakcijskih računov, Janša pa je posloval z gotovino. Janković je kršil zakonske obveznosti poročanja o premoženjskem stanju glede razpolaganja z gotovino, vrednostnimi papirji in o spremembah oziroma povečanju finančnih sredstev na bančnih računih v vrednosti več kot 2,4 milijona evrov. Del finančnih prilivov, 208.000 evrov, pa je v štirih mesecih leta 2011 prispel na njegov osebni bančni račun iz verižnih transakcij, ki imajo svoj začetek v podjetju, ki posluje z Mestno občino Ljubljana.

Janši pa se je premoženje nesorazmerno in nepojasnjeno povečalo za najmanj 210.000 evrov. Poleg tega je komisija ugotovila, da se je pri nepremičninskih poslih okoristil za približno 100.000 evrov, pri čemer je bil posel po ugotovitvah komisije obremenjen z izrazitimi korupcijskimi tveganji in sumi zlorabe položaja.

Virant: Odstop obeh!

Ugotovitve KPK so tako obremenjujoče, da bi morala Janez Janša in Zoran Jankovič odstopiti z javnih funkcij, je bil včeraj odločen predsednik državnega zbora in koalicijske stranke DL Gregor Virant. Na vprašanje, kaj bo to pomenilo za koalicijo, pa je dejal, da »bo gotovo imelo neke politične posledice«, a da sta zdaj na potezi Janša in Janković, »drugi se bomo odločali po tem, ko se bosta odločila onadva«. Virantovim kritikam sta se pridružila tudi predsednika koalicijskih SLS Radovan Žerjav in Desusa Karl Erjavec.

Predsedniki koalicijskih partneric so se o nadaljnjih korakih včeraj zvečer pogovarjali za zaprtimi vrati. Po štiriurnem sestanku je pred mikrofone stopil le Virant, a je bil glede razpleta politične situacije in razčiščevanja med partnerji redkobeseden. »Premier nima meni kaj pojasnjevati, on je lahko svoje pojasnil KPK,« je dejal prvak DL, usode vlade pa ni hotel napovedovati. Pač pa je Janša v Odmevih dejal, da bo svoji SDS ponudil odstop s položaja predsednika stranke, in če ga bo sprejela, bo odstopil tudi kot premier.

Prostora za interpretacije ni več

»Komisija, ki dela in živi v tej državi, ne dvomi, da se bo v prihodnjih dneh in tednih začela bitka za interpretacijo, verjetno bomo tudi priče diskreditacije poročila, postopka in mogoče celo posameznih ali vseh članov komisije. Z nekaterimi tovrstnimi težavami pravne in dejanske narave smo se srečevali že v samem nadzornem postopku in na to tudi opozorili,« je nadaljnji razplet dogodkov nakazal predsednik KPK Goran Klemenčič, a opozoril: »When numbers talk, bullshit walks. To bi v slabem slovenskem prevodu pomenilo, da ko začnejo govoriti dejstva, številke na bančnih računih in preverjene informacije, prostora za politično demagogijo ne bi smelo več biti – celo v Republiki Sloveniji in celo v današnjem času ne.«

A Slovenija ima žal takšen protikorupcijski okvir, da konkretnih sankcij za tovrstne kršitve tako rekoč ni, dodaja Klemenčič. »Posledice so lahko le dvojne: ali nas vse skupaj zaprejo, ker smo neutemeljeno očrnili najvišje predstavnike države, ali pa se sprejmejo odgovornost in ustrezni ukrepi. V nasprotnem primeru nima nobenega smisla več, da komisija še obstaja.«

»Če bi bilo vse to res, sploh ne bi smel biti na funkciji,« se je odzval Janša, Janković pa je v sporočilu za javnost povedal, da očitek komisije v celoti zavrača, »saj gre za stare zadeve, ki so bile javnosti že velikokrat pojasnjene«. Po njegovem KPK ni odkrila korupcije, ampak le možnost korupcijskega tveganja, »kar pa odločno zavračam«.

Klemenčič napoveduje, da bodo zadeve predali pristojnim organom; nekaj od tega so že storili. Sicer pa je KPK odločitev sprejela soglasno. Pri predsednikih drugih strank, Karlu Erjavcu (Desus), Ljudmili Novak (NSi), Borutu Pahorju (prej SD), Gregorju Virantu (DL) in Radovanu Žerjavu (SLS), kršitev ni ugotovila.

Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se

Komentarji

Prikaži: starejši prej
44 komentarjev
Lenny

broj jedan

"na koncu bosta še najboljša kolega2
saj sta že sedaj.
popolnoma identično sta se odzvala na poročolo, Nekoliko bolje je odreagiral zoki, ki se je vsaj zamrznil.
A je to premalo, ker je mlinski kamen na vratu svoji stranki.
Janša po drugi strani pa le joka in se, kot po navadi pritožuje na vse možne inštance.
V tujini pa sklepajo stave, če je na čelu Slovenije res paranoidni shizofrenik....

14. februar 2013, ob 16:03:59
broj jedan

na koncu bosta še najboljša kolega

14. februar 2013, ob 15:07:44
Kobra

Sofija, kako pa deluje tvoja črno-bela MAFIJA.?

€,$,.. Zoran Janković v zakonskem roku ni prijavil lastništva dela nepremičnin, ki jih je imel v lasti že leta 2006, in lastništva 980 delnic Luke Koper, sploh pa ni prijavil lastništva in poslovanja z vrednostnimi papirji KRKE, razpolaganja z gotovino, položeno na transakcijski račun pri bankah v višini 29.500 EUR, in razpolaganja oziroma pridobitve denarnih sredstev velikih zneskov, ki po ugotovitvah komisije izhajajo iz nakazil različnih pravnih oseb kot poplačilo dolga.
FertikJe________________zaupnica_v_lastni_stranki___F_a_r_s_a________________Vunta:==>
.
€,$,.. Janez Janša v zakonskem roku ni prijavil nakupa trisobnega stanovanja v Ljubljani, prodaje kmetijskih zemljišč v skupni izmeri 15.437m2, nakupa osebnega avtomobila znamke Volvo XC 70 za 46.000 EUR in najema hipotekarnega kredita v višini 135.000 EUR, sploh pa ni prijavil poroštva stranki SDS pri najemu kredita v višini 500.000 EUR, poroštva fizični osebi/družinskemu članu pri najemu posojila v višini 125.000 EUR in pologa gotovine na transakcijski račun pri banki v višini 33.000 EUR.
Kje je denar od OROŽJA ?
Kje je denar od PATRIJE ?

FertikJe________________zaupnica_v_lastni_stranki___F_a_r_s_a________________Vunta:==>

Slovenski levi in desni skorumpirani politiki, tajkuni in sodniki so se povezali,.............

FertikJe________________________________na_sodišče_________________________________________+Kangler+
FertikJe____________________zaupnica_v_lastni_stranki___F_a_r_s_a_________________JanŠa:==>
FertikJe____________________zaupnica_v_lastni_stranki___F_a_r_s_a______________Jankovič:==>
FertikJe___________________kje_so_PODPISI_?_____________________________________Gorenak:==>
FertikJe_______________na_sodišče___________________Bavčar:==>
FertikJe_______________na_sodišče____________________Hilda:==>
FertikJe_______________na_sodišče____________________Zidar:==>
FertikJe________ne_vmešavaj_se_v_politiko_____________Rode:==>
FertikJe_______________na_sodišče__________________Popovič:==>
FertikJe_______________na_sodišče____________________Rutar:==>
FertikJe_______________na_sodišče_____________________Šrot:==>
FertikJe_______________na_sodišče_________________Kastelic:==>
FertikJe_______________na_sodišče____________________Kralj:==>
FertikJe_______________na_sodišče___________________Drolec:==>

FertikJe_______________na_sodišče________________________od_A_do_Ž:==>

09. januar 2013, ob 23:29:31
Kobra

"Jup" Poglej seznam spodaj.!

€,$,.. Zoran Janković v zakonskem roku ni prijavil lastništva dela nepremičnin, ki jih je imel v lasti že leta 2006, in lastništva 980 delnic Luke Koper, sploh pa ni prijavil lastništva in poslovanja z vrednostnimi papirji KRKE, razpolaganja z gotovino, položeno na transakcijski račun pri bankah v višini 29.500 EUR, in razpolaganja oziroma pridobitve denarnih sredstev velikih zneskov, ki po ugotovitvah komisije izhajajo iz nakazil različnih pravnih oseb kot poplačilo dolga.
FertikJe________________zaupnica_v_lastni_stranki___F_a_r_s_a________________Vunta:==>
.
€,$,.. Janez Janša v zakonskem roku ni prijavil nakupa trisobnega stanovanja v Ljubljani, prodaje kmetijskih zemljišč v skupni izmeri 15.437m2, nakupa osebnega avtomobila znamke Volvo XC 70 za 46.000 EUR in najema hipotekarnega kredita v višini 135.000 EUR, sploh pa ni prijavil poroštva stranki SDS pri najemu kredita v višini 500.000 EUR, poroštva fizični osebi/družinskemu članu pri najemu posojila v višini 125.000 EUR in pologa gotovine na transakcijski račun pri banki v višini 33.000 EUR.
Kje je denar od OROŽJA ?
Kje je denar od PATRIJE ?

FertikJe________________zaupnica_v_lastni_stranki___F_a_r_s_a________________Vunta:==>

Slovenski levi in desni skorumpirani politiki, tajkuni in sodniki so se povezali,.............

FertikJe________________________________na_sodišče_________________________________________+Kangler+
FertikJe____________________zaupnica_v_lastni_stranki___F_a_r_s_a_________________JanŠa:==>
FertikJe____________________zaupnica_v_lastni_stranki___F_a_r_s_a______________Jankovič:==>
FertikJe___________________kje_so_PODPISI_?_____________________________________Gorenak:==>
FertikJe_______________na_sodišče___________________Bavčar:==>
FertikJe_______________na_sodišče____________________Hilda:==>
FertikJe_______________na_sodišče____________________Zidar:==>
FertikJe________ne_vmešavaj_se_v_politiko_____________Rode:==>
FertikJe_______________na_sodišče__________________Popovič:==>
FertikJe_______________na_sodišče____________________Rutar:==>
FertikJe_______________na_sodišče_____________________Šrot:==>
FertikJe_______________na_sodišče_________________Kastelic:==>
FertikJe_______________na_sodišče____________________Kralj:==>
FertikJe_______________na_sodišče___________________Drolec:==>

FertikJe_______________na_sodišče________________________od_A_do_Ž:==>

09. januar 2013, ob 23:27:34
jup

Ne vidim logike niti vsebine zakaj je Jankovič na slovenski medijski sceni tista nevralgična točka korupcije okrog katere se vse vrti pa zgolj v tem a ki ni pravočasno priglasil uradu premoženje v vrednosti 2,4 milijona evrov.
Kakšna groteska je v tem da pa ni skoraj nobene medijske histerije pa okrog Bavčarja ki oškodoval NLB oziroma državo z 800 milijonov evrov,pa Mariborska škofija ravno toliko,pa Šrot 400 milijonov evrov ,Zidar 350 milijonov evrov Pa g.Tovšakova 40 milijonov evrov še pa še.

Mediji pa res lahko iz muhe naredijo slona .Smo videli pri Golobiču.
Kar prav je da vas majer za zvestobo nagrajuje s zmanjšanjem naročnine ,še več naj vam pobere pa boste še vseeno trobili v njegov rog.

09. januar 2013, ob 22:49:19
ABCiii

Glavno, da Klemenčičeva žena Nina Zidar Klemenčič ve, da je denar za njene odvetniške storitve Janši, Janšev denar. Ljudje, spreglejte vendar že enkrat Dolino Šentflorjansko!

09. januar 2013, ob 22:19:06
jup

Takih biznismenov ki v Sloveniji niso prijavili vsega premoženja je najmanj deset tisoče . Pa z večjo vrednostjo In vidninejšimi utajami davkov. Ker je protikorupcijska komisija poskrbela za čimvečjo publiciteto na televizije in učinke na javnost namesto da bi predali zadeve računskemu sodišču in zahtevali ovadbe na tožilstvu .Torej se ni protikorupcijska komisija spravila nad dva najbolj vidna politika zaradi skrbi za državno blagajno ali moralo ampak ima za to dejanje tudi politični motiv,navodila. Koga želijo strici iz Amerike in RKC odstreliti. Verjetno Jankoviča. Že po Retoriki in vsotah ki so jih izbrali za javnost kaže na to.
Cia vidi daleč ,veliko dlje kot Janša ali Jankovič .Imajo računalnike ki simulirajo človeške odločitve.
Po moje ,ker Janša sedi čedalje manj trdno v svojem sedlu je prej treba pospraviti Jankoviča
kot najbolj nezaželenega možnega kandidata. Janšo bodo kasneje že rehabilitirali. Ima preveč
zaslug za RKCin zda in je še vedno uporaben

09. januar 2013, ob 18:25:03
Diaz

P.S., sofia - ti, ki vse veš : ali bi mi hotela ali mi ne bi želela odgovoriti na "tisto" vprašanje tu spodaj ? .........

blaginja ......... :-)

09. januar 2013, ob 18:04:15
Diaz

sofia : >> Slovenija je zavozila tranzicijo, ker ni izvedla lustracije. <<

se strinjam, - ZATO pa imamo, danes v tej ZLOveniji vse te Desnosučne in pa Levosučne banane ! ......... :-(

09. januar 2013, ob 18:01:16
sofia

Zdaj se domnevno afera Patria bliža koncu.
Janša bo oproščen.
Zato se udbomafiji mudi, da Janšo odstrani z vlade še pred oprostilno sodbo.
Zato je Klemenčič dobil nalogo, da skupaj s Praprotnikom proizvedeta novo afero, ki naj bi odnesla Janšo.
Tako deluje rdeča mafija.
Slovenija je zavozila tranzicijo, ker ni izvedla lustracije.
Tako ima rdeča mafija danes svoje ljudi (kadrovska politika je bila za komuniste vedno najpomembnejša ....)
vsepovsod; na sodišču, tožilstvu, ljubljanski, mariborski in primorski univerzi, kulturi, športu, raznih uradih varuhov, odvetniških pisarnah, KPK, medijih .....
Slovenija je zadnja rdeča komunistična utrdba v Evropi.

09. januar 2013, ob 17:35:57
Diaz

Najmočnejša politika ne vesta, od kod jima denar.

( pošiljala bogata teta iz Amerike po pošti.press ))))))))))))))))))))))))))))))))))))

09. januar 2013, ob 17:17:57
Kobra

Najmočnejša politika ne vesta, od kod jima denar.
Seveda ne vesta, toliko sta nakradla da sta zgubila pregled nad prikrivanjem.

€,$,.. Zoran Janković v zakonskem roku ni prijavil lastništva dela nepremičnin, ki jih je imel v lasti že leta 2006, in lastništva 980 delnic Luke Koper, sploh pa ni prijavil lastništva in poslovanja z vrednostnimi papirji KRKE, razpolaganja z gotovino, položeno na transakcijski račun pri bankah v višini 29.500 EUR, in razpolaganja oziroma pridobitve denarnih sredstev velikih zneskov, ki po ugotovitvah komisije izhajajo iz nakazil različnih pravnih oseb kot poplačilo dolga.
FertikJe_____________________________________________________________________Vunta:==>
.
€,$,.. Janez Janša v zakonskem roku ni prijavil nakupa trisobnega stanovanja v Ljubljani, prodaje kmetijskih zemljišč v skupni izmeri 15.437m2, nakupa osebnega avtomobila znamke Volvo XC 70 za 46.000 EUR in najema hipotekarnega kredita v višini 135.000 EUR, sploh pa ni prijavil poroštva stranki SDS pri najemu kredita v višini 500.000 EUR, poroštva fizični osebi/družinskemu članu pri najemu posojila v višini 125.000 EUR in pologa gotovine na transakcijski račun pri banki v višini 33.000 EUR.
FertikJe_____________________________________________________________________Vunta:==>

Slovenski levi in desni skorumpirani politiki, tajkuni in sodniki so se povezali,.............

FertikJe___________________________________________________________________________________+Kangler+
FertikJe________________________€,$,.. €,$,.. €,$,..__________________________________JanŠa:==>
FertikJe________________________€,$,.. €,$,.. €,$,._______________________________Jankovič:==>
FertikJe________________________..PODPISI..,._______________________________Gorenak:==>
FertikJe_______________Bavčar
FertikJe_______________Hilda
FertikJe_______________Zidar
FertikJe_______________Rode
FertikJe_______________Popovič
FertikJe_______________Rutar
FertikJe_______________Šrot
FertikJe_______________Kastelic
FertikJe_______________Kralj
FertikJe_______________Drolec

FertikJe___________________za_vse______________________od_A_do_Ž_

09. januar 2013, ob 17:10:19
Neznan

Neprimerno je osamosvojitelje spraševat zakaj se jim je ob osamosvojitvi znatno povečalo premoženje!

Se lahko zamajejo temelji osamosvojitve!

09. januar 2013, ob 16:21:22
Diaz

čuj, sofia, popravi me, če sem napačno "registriral" :

JJ je včeraj na odmevih povedal, da je leta 92 za tisto posest v Trenti izplačal neke silne denarje ...

ergo, od kje mu leta 92 tisti silni denarji ?? ......... :-o

09. januar 2013, ob 16:04:12
sofia

To, kar počnejo Janši, je huje kot bi si človek lahko zamislil v najbolj nori domišljiji.
Zdaj se šele pred našimi očmi razkriva, kako rdeča hobotnica drži v svojih lovkah vse v Sloveniji.
Škrinjarca napiše tekst o poročili KPK in ne navede ničesar iz Janševega "zagovora" na Odmevih.
Navaja pa dolgo "napoved", kaj se bo zgodilo po poročiu KPK.
Klemenčič in njegov pajdaš Praprotnik (ki ne bi smel nikoli sedeti v neki komisiji, ki raziskuje Janšo, ker vsi poznamo njegovo večletno sovraštvo do Janše ....) dobro vesta, kakšno strokovno skropucalo (da o morali ne govorimo) sta oddala v javnost. Izkazala sta se kot orodje udbomafije.
Udbomafija se je namreč odločila žrtvovati Jankovića (to se da že dalj časa slutiti), zato da bi odstavila Janšo.
Vse skupaj je uprizorjeno in tempiano samo v cilju odstranitve Janše.
Kako bedno.

09. januar 2013, ob 15:49:16
wladymyr

Gospod Zoki ni politik, ampak od nekdanjega premierja Antona Ropa nastavljeni najšibkejši člen "leve" politike in komaj kaj manj kot parolar.

09. januar 2013, ob 15:23:34
deželan

novi_butalec

Uradni list RS, št. 2/2004 z dne 15. 1. 2004, 36. člen Podatki o premoženjskem stanju funkcionarja obsegajo podatke o njegovem celotnem premoženju in dohodkih, in sicer:

Malo me bega, kajti ta pravila so bila že postavljena !

09. januar 2013, ob 15:09:08
novi_butalec

pragmatik

novi_butalec
Ne bo čisto tako. Če prebereš poročilo KPK (jaz sem ga) so Janšo in Jankovića povabili na razgovor, da vse pojasnita, v tistih točkah, kjer pa so bila pojasnila nezadostna, so jima ponudili vsaj leto dni časa, da pojasnilo oddata pisno, pa tega nista storila. Poleg tega je JJ dobil osnutek poročila iz Telekoma, tako da njegove razlage, da je žrtev Praprotnika in da njegovih pojasnil niso upoštevali, niso točne. Ko je Janša lepil dokumente proti Turku mu tudi ni dal možnost, da se brani, ampak ga je pljuval dokler je mogel. Navadni državljani moramo plačevati preko TRR, da nas kontrolirajo in da prijavimo davek, JJ pa na veliko posluje z gotovino, "pozabi" prijaviti poroštvo za kredit SDS (500000 evrov), ki bi ga moral ("slučajno" se je le to znašlo na njegovi mizi), avto, ki je vreden 40000 evrov, pa je leto dni kasneje prijavil v vrednosti 17000! Janša je trdil, da dveletni zamik pri prijavljanju njegovega premoženja sovpada s spreminjanjem korupcijske zakonodaje, čeprav je včeraj v Odmevih članica komisije dr. Selinškova zatrdila, da se zakonodaja ni spreminjala. ITD

Vladni ukrepi, odločitve ustavnega sodišča itd- vse je zvodeni, ko pridejo na dan ugotovitve, kakšni nemoralni ljudje nas vodijo. Že to, kar je Janša včeraj priznal v Odmevih, je dovolj, da odstopi. Isto velja za Jankovića, da me ne boš obkladal z levičarjem
09. januar 2013, ob 09:30:08

++++++++++++++++++++++++++++

Ne, nimate prav.

Janša je včeraj potrdil, da je bil na pogovoru na PKK in da je DOSTAVIL DODATNO DOKUMENTACIJO. Očitno po mnenju PKK ni bila zadostna, vendar bi morala to dodatno utemeljiti in iti v drugi krog. Ravno tako je Janša izjavil, da PKK NI PROBLEMATIZIRALA NJEGOVIH POJASNIL. Z njegovega stališča je bila torej zadeva sanirana.

To, da je Janša dobil poročilo OD TELEKOMA pa je skrajno lovska. Le kaj pa bi takšno poročilo lahko delalo na Telekomu??? Halo??? Poročilo dobi en Telekom, ki z zadevo nima nič, ne dobi ga pa glavni preiskovanec??? Tole je gotovo stvar za eno resno preiskavo.

Dalje: Seliškarjeva je v odmevih povedala, da se je zakonodaja spremenila 2010. Torej: ali so bili podatki iz leta 2007 prijavljeni pravilno po zakonodaji iz leta 2009? Če da, potem je ta del poročila neosnovan. Še vedno pa je razlika, ali je prijavil prepozno in je sicer premoženje bp (kar je prekršek) ali pa je zadaj korupcija, kar pa je kaznivo dejanje.

Je pa še nekaj: na katere nepravilnosti so ga v PKK opozorili? Na vse? Napaka z Volvom se mi zdi tako banalna, da ne verjamem, da bi je povprečno butast človek ne saniral, temveč da bi vztrajal na njej. Skratka: če se malo poglobiš, se ne moreš znebiti vtisa, da gre za naslednji korak v vojni levice z vsemi sredstvi, da se zruši Janša. Zoki je kolateralna žrtev, ker itak vsi vemo, kako posluje. Če njemu ne bi ničesar našli, bi bilo to poročilo povsem neverodostojno.

Janšo pa je s stališča levice treba zrušit. S privatizacijo bi namreč izgubili trajno molzno kravo - državno lastnino in vir nepreglednih kreditov, zaradi katerih moramo ves čas sanirat banke.

09. januar 2013, ob 14:54:16
deželan

Lenny
Očitno niso prebral mojega posta, ker si medtem sam pisal.
Če ne odstopita sama, bi ju bilo treba pač odpoklicati, sicer bo sojenje takšno, kot so bila vsa do sedaj.
----------------------------------------------------------

Še vedno zagovarjam najprej sodišče. Sam sem naredi napako daleč nazaj , ko je bil uveden DDV in pri izdaji enega računa nisem navedel datum opravljene storitve, ker je bil račun izdan isti dan kot je bila opravljena storitev. Bi rekel, da sem se zmotil. Po pregledu davčne, so to ugotovili in me seveda prijavili sodišču, tam so ugotovili napako bolje rečeno prekršek in plačal sem kazen, kljub temu, da je v bil davek pravilno obračunan in pravočasno poravnan. Je pa res da sem storil napako, ki je ne bom nikoli več. Kazen je vzgojna !

Samo upamo lahko , da bodo tako ravnali tudi tokrat...kazen je vzgojna !

09. januar 2013, ob 14:51:08
Neznan

Cudno je to, da je prislo na njegov racun prispelo toliko denarja, visina premozemja pa se ni spreminjala. Ali kdo to verjame?
+++++++++++++++++++

Po tej logiki, bi tudi tisti z minimalcem ob vsaki plači povečali svoje premoženje. Pa ga ne, ker sproti zapravijo za življenje.

Zoki živi na veliki nogi. Stroški so tako veliki, da se kljub visokim prilivom njegovo premoženje ne spreminja. Kot pravi se celo zmanjšuje.

09. januar 2013, ob 14:33:25
VIDRA

Gospa Klara Škrinjar, gospod Zoran Potič!

V tem članku in naslovu se malce lažeta, ali kako? Kolikor jaz razumem in zasledujem izjavam, se vsaj za enega od "obtožencev" točno ve za izvor denarja, saj so plačila prihajala na TRR. Kolikor sem uspela razbrati, vsaj eden od "obtožencev" posluje zgolj preko enega TRR, zakaj torej omenjate TRR v množini?

09. januar 2013, ob 14:26:30
Lenny

Očitno niso prebral mojega posta, ker si medtem sam pisal.
Če ne odstopita sama, bi ju bilo treba pač odpoklicati, sicer bo sojenje takšno, kot so bila vsa do sedaj.
Janša se bo še naprej norčeval iz sodišča, ki bo itak njegovo, Zokija bodo pa poslali v Sibirijo..
Najpametnejša poteza bi bila odstop...in prva res higienična v kopici svinjarij.

09. januar 2013, ob 14:15:42
unclesam

No pa naredimo si en test, no tako vsak sam pri sebi.

1.Torej vsak doo, sp, vsaka branjevka, vsak mehanik, ki vam zamenja žarnico, vsak slehernik, ki noče, da se vidijo njegovi dejanski prihodki, kaj naredi ?
Od stranke (vas) zahteva-te:
a.) plačilo na vaš TRR
b.) plačilo na rokce oz. v gotovini

2.) Vsi ki ste bili kdaj podkupljeni, vsi ki ste kdaj koga podkupili, vsi ki bi radi kdaj koga podkupili, vsi vi ki bi radi kdaj prejeli podkupnino, vsi vi ki razmišljate, da bi kdaj dali oz. prejeli nelegalni denar, bi:
a.) nakazali denar na TRR oz bi zahtevali da vam ga nakažejo
b.) poslovali z gotovino

Vsi ki ste odgovorili z a. dajte še malo razmislit o svojih postopkih in kam vas to pripelje.

Drugače pa imamo tu dve osebi: ena ima težave z preveč gotovine, druga pa težave z TRR in sledljivim denarjem. Odločite se pa sami.

Pa lep dan.

09. januar 2013, ob 14:13:54
deželan

Pozivi obema, naj odstopita so popolnoma normalni , tako kot izrazi ogorčenja.

Kot normalna družba pa le moremo biti pozorni in ravnati primerno, ne pa v stilu nacizma ali komunizma - obsodba brez sodišča, upajmo da se kaj takega ne ponovi nikoli več.

09. januar 2013, ob 13:56:01
Lenny

Ubogo neznano bitjece...
Seveda sem konsistentna, vsaj toliko kot si ti zblojen.
Se pravi-zelo.
Če oba ostaneta na svojih mestih po takšnem poročilu in jih koalicija sama ali pa parlament na pozovejo k odstopu, je seveda jasno, kaj bi policija in sodišče ugotovilo-zero1
in na koncu bi taisa Klemenčičeva bistra, da komisijo lahko zaprejo bila še najbolj verjetn.
ma prav smilite se mi vi, praznoglavi suženjsko vdani sledilci Mesije...misliti s svojo glavo, je seveda za vas neznana operacija, ob vsem kimanju in ponavljanju floskul.

PS Jankovič je pa seveda zajamčeno kriv, kaj ne?
OBA MORATA NEMUDOMA ODIT!.

09. januar 2013, ob 13:54:53
darmar

Lenny odpira usta kot riba, vedno enako, konsistentno. Ali je to verovanje ali prepričanje? Kaj če bi pustili policiji in tožilstvu, da opravijo svoje, kajti KPK lahko poda samo oceno, mnenje, ne pa sodbe.

09. januar 2013, ob 13:31:51
Kobra

+ Zoran Janković v zakonskem roku ni prijavil lastništva dela nepremičnin, ki jih je imel v lasti že leta 2006, in lastništva 980 delnic Luke Koper, sploh pa ni prijavil lastništva in poslovanja z vrednostnimi papirji KRKE, razpolaganja z gotovino, položeno na transakcijski račun pri bankah v višini 29.500 EUR, in razpolaganja oziroma pridobitve denarnih sredstev velikih zneskov, ki po ugotovitvah komisije izhajajo iz nakazil različnih pravnih oseb kot poplačilo dolga.
FertikJe_____________________________________________________________________Vunta:==>
.
+ Janez Janša v zakonskem roku ni prijavil nakupa trisobnega stanovanja v Ljubljani, prodaje kmetijskih zemljišč v skupni izmeri 15.437m2, nakupa osebnega avtomobila znamke Volvo XC 70 za 46.000 EUR in najema hipotekarnega kredita v višini 135.000 EUR, sploh pa ni prijavil poroštva stranki SDS pri najemu kredita v višini 500.000 EUR, poroštva fizični osebi/družinskemu članu pri najemu posojila v višini 125.000 EUR in pologa gotovine na transakcijski račun pri banki v višini 33.000 EUR.
FertikJe_____________________________________________________________________Vunta:==>

Slovenski levi in desni skorumpirani politiki, tajkuni in sodniki so se povezali,.............

FertikJe___________________________________________________________________________________+Kangler+
FertikJe________________________________Y____________________________________JanŠa:==>
FertikJe________________________________Y__________________________________Jankovič:==>
FertikJe________________________________Y__________________________________Gorenak:==>
FertikJe_______________Bavčar
FertikJe_______________Hilda
FertikJe_______________Zidar
FertikJe_______________Rode
FertikJe_______________Popovič
FertikJe_______________Rutar
FertikJe_______________Šrot
FertikJe_______________Kastelic
FertikJe_______________Kralj
FertikJe_______________Drolec

FertikJe___________________za_vse______________________od_A_do_Ž_

09. januar 2013, ob 13:23:15
Foglof Tunek

Novinar: "Gospod Janša, kako lahko pojasnite teh 210,000 evrov viška?"
Janša: "Ostro zavračam namigovanja, da sem pridobil za 210,000 evrov premoženja. Bilo je mnogo, mnogo več!"

Tunek iz haloz-press

09. januar 2013, ob 12:13:39
Foglof Tunek

Novinar: "G. Janša, ste že odšli po zaupnico v svojo stranko?"
Janša: "Seveda, dobil sem 104,5 % glasov. Ne bom odstopil!"

Tunek iz halz-press

09. januar 2013, ob 12:10:56
Bolek

Izjava Jankovica "glede očitkov, da o spremembi višine premoženja nisem redno poročal, pa vztrajam pri tem, da poročanje ni bilo potrebno, ker se višina mojega premoženja ni spreminjala."
++++++++++++++++

Komisija pa je ugotovila, da so na njegov racun prihajali naslednji zneski (zaokrozeni):

Leta 2007 164.000 evrov
Leta 2008 630.000 evrov
Leta 2009 364.000 evrov
Leta 2010 360.000 evrov
Leta 2011 270.000 evrov

Cudno je to, da je prislo na njegov racun prispelo toliko denarja, visina premozemja pa se ni spreminjala. Ali kdo to verjame?

09. januar 2013, ob 11:00:57
kontraš

foglof tumek

Podobnega mnenja se tudi jaz s pripombo, da bi Janša najprej moral odstopiti kor predsednik vlade in šele potem vprašati stranko, če ga še hočejo, tako je pa to še ena izmed njegovih "fint", saj ve, da ima v stranki polno podporo, kajti vedo, če gre Janša, gre tudi stranka.

09. januar 2013, ob 10:32:02
pragmatik

novi_butalec
Ne bo čisto tako. Če prebereš poročilo KPK (jaz sem ga) so Janšo in Jankovića povabili na razgovor, da vse pojasnita, v tistih točkah, kjer pa so bila pojasnila nezadostna, so jima ponudili vsaj leto dni časa, da pojasnilo oddata pisno, pa tega nista storila. Poleg tega je JJ dobil osnutek poročila iz Telekoma, tako da njegove razlage, da je žrtev Praprotnika in da njegovih pojasnil niso upoštevali, niso točne. Ko je Janša lepil dokumente proti Turku mu tudi ni dal možnost, da se brani, ampak ga je pljuval dokler je mogel. Navadni državljani moramo plačevati preko TRR, da nas kontrolirajo in da prijavimo davek, JJ pa na veliko posluje z gotovino, "pozabi" prijaviti poroštvo za kredit SDS (500000 evrov), ki bi ga moral ("slučajno" se je le to znašlo na njegovi mizi), avto, ki je vreden 40000 evrov, pa je leto dni kasneje prijavil v vrednosti 17000! Janša je trdil, da dveletni zamik pri prijavljanju njegovega premoženja sovpada s spreminjanjem korupcijske zakonodaje, čeprav je včeraj v Odmevih članica komisije dr. Selinškova zatrdila, da se zakonodaja ni spreminjala. ITD

Vladni ukrepi, odločitve ustavnega sodišča itd- vse je zvodeni, ko pridejo na dan ugotovitve, kakšni nemoralni ljudje nas vodijo. Že to, kar je Janša včeraj priznal v Odmevih, je dovolj, da odstopi. Isto velja za Jankovića, da me ne boš obkladal z levičarjem

09. januar 2013, ob 09:30:08
vest

Je pač tako, da ne moreš zaupati nikomur, ne politikom, pa tudi protikorupcijski komisiji ne.
hahaaaaa ti si res Nad_butalec.

Pa Titek je bil menežer a nede?

09. januar 2013, ob 09:30:00
novi_butalec

Poglejmo širšemu kontektstu v oči:
1) vlado so skušali že večkrat zrušiti: z majanjem Desus in DL, z afero izgubljeni podpisi, s stavkami, nazadnje z demonstracijami in grožnjami z referendumi
2) vlada je vse to preživela in se celo okrepila. Ustavno sodišče je omejilo referendumomanijo, demostracije so se izrodile in se same osmešile z ultralevičarskimi zahtevami, ki so nerealne in jih ljudje večinoma zavračajo. Včerajšnja "vstaja znanja" je bila že čista karikatura, zbralo se je 20 poklicnih jurišnikov...
3) vlada je uspela s sprejemom nekaj ključnih ukrepov, ki močno omejujejo politiko nacionalnega interesa in omogočajo gospodarsko ozdravitev Slovenije
4) levica si že dolgo želi tehnično vlado. Ker se ve, kdo je v Sloveniji lahko tehnik oziroma strokovnjak - ta naziv je omogočen samo levici - je tudi jasno, zakaj si levica želi to vlado.

Po drugi strani pa je Janša včeraj imel nekaj pojasnil, ki jih je menda dostavil tudi Klemenčiču, ta pa jih ni upošteval. Nujno je, da se vsa ta zadeva razčisti. Je pač tako, da ne moreš zaupati nikomur, ne politikom, pa tudi protikorupcijski komisiji ne.

09. januar 2013, ob 09:06:58
leto2013

Lažeš, kradeš...
http://za-misli.si/kolumne/rok-kralj/721-lazes-krades

09. januar 2013, ob 08:56:23
pragmatik

Janša je na dveh zadnjih volitvah le te izgubil, trenutno pa vlado podpira manj kot 20% državljanov. Že to dvoje je dovolj, da bi se vsak politik, ki kaj da nase, vprašal po razlogih in zamislil ali se mu splača še bolj izpostaviti. KPK je v svojem poročilu (ki sem ga prebral) lepo opisala denarne prihodke in odhodke obeh udeležencev in oba tudi pozvala, da podata ustno pojasnilo. Še več: obema je naknadno celo omogočila, da dodatna pojasnila podata v pisni obliki, predvsem v tistih točkah, ki na ustnem zagovoru niso bile v zadostni meri pojasnjene, zato janševa razlaga, da te možnosti ni imel, ni točna in to še enkrat več potrjuje, da imamo vsaj dve pravni državi- eno po njegovih merilih in drugo za vse druge državljane. Na TV Odmevih (8.1.2013) je tretja članica KPK (DR. Selinškova) rekla, da se zakonodaja KPK v vsem tem času ni spreminjala, Janša pa je povedal, da je ravno spreminjanje zakonodaje rezultiralo v dveletnem zamiku njegovega prijavljenega premoženja. Nadalje: podpis poroštva za kredit stranki SDS (500000 evrov), ki bi ga moral prijaviti KPK, pa ga ni, se je po njegovih besedah znašel na njegovi mizi "slučajno", prav tako je vrednost avtomobila (ki stane 40000 evrov) spet leto dni kasneje "napačno" prijavil kot 17000, v isti sapi pa je povedal, da je bil g. Praprotnik zaposlen na Dnevniku in da kaj drugega kot diskreditacije niti ni mogel pričakovati od njega. Prodano posestvo v Trenti za 100000 evrov več, kot so bila prodajana posestva v istem časovnem obdobju, na isti lokaciji in iste velikosti (po oceni GURSa) se mu prav tako ne zdi problematično. V poročilu je tudi mnogo primerov, ko JJ plačuje z gotovino različnih vrednosti (nekaj tisoč evrov), prav tako so na njegov TRR večkrat bile nakazane gotovinske vsote od neznane osebe (on seveda pravi, da od brata ali očeta), v isti sapi pa nenehno kritizira nakazila Jureta jankovića na račun Zorana Jankovića (ali obratno) in to opredeljuje kot korupcija. JJ se sklicuje na minule prihodke (ki niso bili zajeti v poročilu v obdobju 2004-2012), ne pojasni pa gotovinskega poslovanja za plačevanje počitnic, sodnih taks, stroškov vzdrževanja premoženja, kar navadni državljani počnemo preko bančnih nakazil, saj dvomim, da ima kdo od nas doma na zalogi tisoče evrov gotovine, s katerimi prosto razpolaga. In tako naprej. Janša je dober taktik in je verjetno mislil, da če deluje po malem (par tisoč tu, par tisoč tam), to ne bo sumljivo in da bo tako prikril sled denarnih tokov, s prstom pa je ves čas kazal na Jankovića, kjer so bile te vsote mnogo višje in zato lažje izslednljive, za poročanje medijev bolj mamljive in tudi bolj sumljive. Kot dober taktik je vedel, da ne more na veliko zapravljati gotovine, ampak se je uštel, ker si je KPK vzela čas in zelo natančno preiskala vse denarne tokove in ugotovila neskladje kar za 200000 evrov- par tisoč tu, par tisoč tam in nabrala se je velika vsota denarja.

Ne glede na to, kako se bo zgodba razpletla, ljudje upravičeno pričakujemo, da oba politika odstopita. Vsak od nas, ki pošteno dela in služi, ne more z gotovino plačati niti 1000 evrov, kaj šele par tisoč ali več, zato so ugotovitve KPK dobrodošle, saj so navadnim ljudem (upam!) odprel oči glede tega, kakšni politiki nas vodijo, policija in tožilstvo bosta pa terjala kazensko odgovornost obeh.

09. januar 2013, ob 08:43:56
Neznan

Zanimivo je, da vsi drugi "lažejo" in da vsi drugi ne znajo brati, le Janez je brezmadežno spočeta "figura". In tista izjava, da bo odstopil, če bo dokazano in da se bo posvetil sinčku je .......... Kako pa se bo lahko posvetil sinčku, če bo "odkorakav" na Dob, tako kot vsak običajen državljan, ki poneveri 1000 EUR.
In ta Novakova je, dobesedno kur...., če si upa izjaviti, da je kriv šele takrat, ko mu je dokazano.

09. januar 2013, ob 08:27:10
Foglof Tunek

Janša je spet pokazal, da je mojster v demagoškem obvladovanju ljudi. "Če bi bilo to res, kar je zapisala komisija, bi moral takoj odstopiti", tako nekako je dejal na Odmevih. On je pošten, nepošten je Praprotnik, ki o njem piše grdo že dolga leta. Desničarji, mu boste zaploskali? Je bil pa postavljen prvič pred zid in je nekaj napak moral priznati. Že te so dovolj, da spodoben politik v demokratični državi odstopi. To kaže, da je v klinču. V tem položaju ga bo svet stranke na današnjem sestanku soglasno podprl in napadel komisijo, pa še "odpadnika" Viranta, ob tem pa povedal, da ima Jankovič desetkrat večje grehe. Že videno, že slišano.

Tunek iz haloz-press

09. januar 2013, ob 08:13:48
baldrick        

Presenečen? Nikakor ne. Vse to že itak vemo, le da je sedaj uradno, prej pa je bilo priložnostno udarna tema različnih medijskih hiš, kjer nikoli ne veš, kdo stoji za novico. Neodvisnemu raziskovalnemu novinarstvu pač že nekaj časa ne morem več verjeti.
Zgodilo se ne bo nič. Klemenčič bo postal priložnostni zombi, Praprotnik pa itak "vemo", kam sodi...

Oba razbojnika, tisti ki veliko jemlje in vrača le špetir in katastrofalne dolgove in pa drugi, ki veliko jemlje pa celo nekaj ustvari, bi morala že davno oditi. Ampak sedaj bosta zaveznika, saj si z odstopom skopljeta lastno jamo - ne samo politično, ampak predvsem kazensko.

09. januar 2013, ob 08:08:09
slonič

Smešna trditev Janše,da je v 3o letih službovanja pridobil take vsote denarja.Kakšno delo pa je janša opravljal?
Vse in nič.od kurirja do "novinarja" od vodje komunistične mladine do partijske funkcije.In to mu je prineslo
takšen denar,da je kupoval stanovanja,posestva i.dr. Veliko je ljudi ki so na višjih položajih pa si takšnega
denarja niso prihranili.Takšni ljudje dejansko nimajo na čelu države kaj izkati,ker s tem zapravljajo gled države.
Edini izhod iz te šlamastike je njegov takojšen odstop.

09. januar 2013, ob 07:57:04
Lenny

Komisija nima kaj dokazovati, njena naloga je da preišče in ugotovi prihodke in odhodke, neprijavljeno premoženje in pozove akterje, da vse pojasnijo.
Ostalo je delo policijske preiskave.
je pa jasno, da Klemenčičevi niso idioti, da bi se izpostavili zgolj z domnevami.
Saj imajo vendar opravka z dvema najmočnejšima politikoma v državi.
Z zelo dolgima rokama, pa ne le v smislu "pridobivanja" premoženja ampak tudi ukrepanja zoper nasprotnike.
Ergo-vse je res, ali pa vsaj velik del, sicer bi že delček tega zadoščal za odstop.
Golobič sedaj gotovo zavija z očmi....

09. januar 2013, ob 07:50:07
zmali

Klemenčičev bombastični in malo da ne teatralen nastop nas ob podrobnejšem prebiranju poročila razočara v celoti! Od komisije je bilo najmanj upravičeno pričakovati,da je v času,ki ga je porabila za to poročilo ugotovljeno in dokazano marsikaj. Bistva pa enostavno komisija ni ugotovila,še manj pa dokazala,in sicer,da ne Janša in ne Jankovič v nekem konkretnem primeru koruptivno ravnala. Torej direktno koruptivno dejanje ji nima ni nikjer dokazano. Vprašljiva je tudi interpretacija komisije dokumentov,ki jih je imela na razpolago,saj se le ta v bistvu omeji na subjektivno razumevanje članov komisije posameznih dokumentov in temu je interpretacija primerna,verjetno pa v veliki meri nestrokovna.Poročilo vsebuje preveč hipotez,možnih konstruktov in ravnanj,premalo pa strokovno utemeljenih dejstev! Zato je poročilo dvorezno ter omogoča in odpira prostor politikantskih iger,ki so pa že itak našle domovinsko pravico v slovenskem prostoru!

09. januar 2013, ob 07:42:39
mare62

"Komisija laže", se je odzval Janša = "Če bi bilo vse to res, sploh ne bi smel biti na funkciji."

Pa seveda slavni Jurček, ki se je zaradi dolgov preselil v neopremljeno skladišče in je tako skorajda klošar, še pred tem dovolil rubež stanovanjske opreme v "svoji" hiši, medtem pa očetu prenakazal >2 milijona.

Vsi čisti, vsi nedolžni!

09. januar 2013, ob 07:30:30
Lenny

Zanimivo je brati jokajoče desne , ki ne dopuščajo niti najmanjše možnosti, da bi Janša lagal ali še huje, da bi se ukvarjal s krajami (orožja) in korupcijo.
Ganljiva je brezmejna vdanost, ki jo nekritično izkazujejo in napadajotiste, ki so prinesli sporočilo...
Druga polovica z jankovičevo korupcijo nima težav.
Bo pač odstopil nas večina piše.
Ker kot tak ni primeren za vodjo opozicije.
Dovolj je že to, da je kriminalec premier, res ne rabimo še enega v vrhu.
Torej-odstop obeh in naj se nehata delati norce iz ljudi...

09. januar 2013, ob 07:26:32
44 komentarjev
Stran: <|1|>
Prikaži: starejši prej