Evropski poslanci najraje doma ali na Hrvaškem

Tako kot veliko slovenskih dopustnikov bodo tudi naši evropski poslanci vsaj nekaj dni preživeli na hrvaški obali.

Objavljeno
08. avgust 2016 21.38
K. B., S. H.
K. B., S. H.
Ljubljana – Na parlamentarne počitnice so poleg državnega zbora in slovenske vlade sredi julija odšli tudi evropski poslanci. Naši ne odstopajo od slovenskega povprečja – dopust večinoma preživljajo doma z družino ali ob hrvaški obali.

Od sredine julija do prvega septembra državni zbor in njegova delovna telesa zaradi parlamentarnih počitnic praviloma ne zasedajo, dopustovati pa je ta teden začela tudi slovenska vlada. Medtem ko bodo predsednik države Borut Pahor, ministri in preostali slovenski politični vrh med počitnicami večinoma ob hrvaški obali ali v slovenskih hribih, se tudi evropski poslanci ne bodo odpravili v nič bolj eksotične kraje.

Priljubljena je sosednja obala

Tako kot veliko slovenskih dopustnikov bodo tudi naši evropski poslanci vsaj nekaj dni preživeli na hrvaški obali. Lojze Peterle bo s prijatelji in družino počitnikoval na Pagu, za nekaj dni pa se bo odpravil kolesarit po zamejstvu. Evropski poslanec Franc Bogovič bo z družino obiskal hrvaški Hvar, del dopusta bo preživel doma v Koprivnici pri Krškem, nato pa bo za nekaj dni obiskal Češko in Slovaško. Igor Šoltes bo letos, kot zadnjih nekaj let, del dopusta preživel v družinskem krogu na jadranskem otoku Vis, trenutno pa dopustuje blizu Karavank. Tudi Tanja Fajon, ki bo sicer večino dopusta z družino na jadranju v Grčiji, bo zadnji teden na hrvaškem otoku Braču.

Najraje doma

Potovanja v oddaljene kraje ne načrtuje niti evropska poslanka Romana Tomc, ki bo po nekaj dneh na hrvaškem Rabu večino dopusta preživela v Ljubljani z družino. Kot pravi, si bo vzela nekaj časa za urejanje vrta in obiske prijateljev: »Biti doma brez natančno načrtovanega dnevnega urnika je po neprestanih potovanjih nekaj, kar med letom najbolj pogrešam.«

Milan Zver bo večino časa z družino doma, kjer mu bodo poleg računalnika družbo delale knjige. Največ časa bo v Ljubljani preživel tudi Ivo Vajgl, preostanek dopusta pa bo na slovenski obali v Izoli.