Nekdanji minister Gantar bo prejel nadomestilo

Razrešen zaplet: Nadomestilo mu pripada za obdobje šestih mesecev, znižano za znesek, ki ga bo zaslužil v Sežani.

Objavljeno
09. januar 2014 11.08
Posodobljeno
09. januar 2014 11.31
2.8.2012 Bled, Slovenija. Tomaz Gantar, minister za zdravje na Blejskem strateskem forumu. FOTO: JURE ERZEN/Delo
P. J., notranja politika, Ni. Č., Delo.si
P. J., notranja politika, Ni. Č., Delo.si

Ljubljana - Mandatno-volilna komisija (MVK) je danes sporočila, da so podpisali odločbo o nadomestilu po prenehanju funkcije za Tomaža Gantarja, ki je konec novembra lani odstopil kot minister za zdravje.

Nadomestilo mu pripada za obdobje šestih mesecev, znižano pa bo za znesek, ki ga bo zaslužil v Sežani.

Pri nadomestilu v višini osemdesetih odstotkov zadnje plače se je sicer pri Gantarju sprva zapletlo, smo pisali v Delu.

Po pred dobrim letom zaostreni ureditvi MVK bi moral poslati dokazila, da se ne more vrniti v službo, ki jo je opravljal prej, ali se upokojiti. Gantar povedal, da potrdila o petinski zaposlitvi v bolnišnici Izola pred leti, za katero tam ni več potrebe, komisiji še ni poslal, ker ni vedel, da bi to moral storiti. Čez praznike pa dokumentov tudi ni bilo mogoče naglo pridobiti. Dodatno bo nekdanji minister komisijo, kot je povedal, obvestil še, da pa je te dni podpisal dogovor o petinski zaposlitvi z bolnišnico Sežana, za kar se je dogovarjal že, ko je bil še minister.

Nadomestilo bo prejel tudi nekdanji nadomestni poslanec Peter Oder (PS), ki je bil ob mandat zaradi vrnitve nekdanjega gospodarskega ministra Stanka Stepišnika.

Gantar, ki je urolog, je ob odstopu povedal, da se namerava vrniti v zdravstvo, a da zaposlitve še nima. Prejšnji teden v petek je Gantar in Oder prejela plačilo za deset dni decembra, ko sta še bila funkcionarja. Odru je DZ plačal bruto 1327 evrov. Za dve tretjini decembra pa je v petek prvič poslansko plačo v bruto znesku 2481 evrov dobil tudi nekdanji gospodarski minister Stepišnik.