Kandidat za ministra brez listnice že znan?

Premierka o morebitni menjavi resorja, ki bi ga rad prevzel Desus, ministrice Tine Komel še ni obvestila.

Objavljeno
07. februar 2014 10.55
Posodobljeno
07. februar 2014 11.36
lvi*DZ
Ni. Č. Pi. K., Delo.si, T. S., notranja politika, M. C., Slovenj Gradec
Ni. Č. Pi. K., Delo.si, T. S., notranja politika, M. C., Slovenj Gradec

Ljubljana − Vlada Alenke Bratušek dobiva nove obrise. Tudi predsednica vlade Alenka Bratušek je med obiskom Slovenj Gradca potrdila, da bodo kmalu predlagali tako zdravstvenega kot gospodarskega ministra. Konkretneje o imenih ni hotela govoriti, dejala je le, da je za zdravstveni resor »kandidatka že znana«.

Kandidate za ministrstvo za zdravje in gospodarstvo bo najverjetneje predlagala PS, potem ko so se v Desusu odločili, da zdravstvenega resorja nočejo obdržati. Vse bolj verjetno je torej, da bo zaradi ministrskih menjav Desus prevzel vodenje urada za zamejce in Slovence po svetu, ki ga je doslej vodila članica PS Tina Komel. Če bi ministrski položaj izgubila, jo čaka mesto v poslanskih klopeh.

Ministrico Tino Komel smo vprašali, ali je predsednica vlade Alenka Bratušek z njo govorila o zahtevi Desusa, da prevzame ta resor. Povedala nam je, da s premierko o tem še nista govorili. »V kolikor pride do te zamenjave, bom premislila, kako naprej.«

Po naših neuradnih informacijah imata predsednica vlade in predsednik Desusa Karel Erjavec kandidata za vodenje urada za zamejce in Slovence po svetu že izbranega.

A prvak DeSUS Karl Erjavec je bil tudi po današnjem srečanju s premierko Alenko Bratušek o možnih ministrskih kandidatih in razdelitvi resorjev skrivnosten. S potekom pogovorov je sicer zadovoljen in računa na to, da jih bodo končali prihodnji teden.

»Vse možnosti so odprte, zelo je odvisno od nadaljnjih pogovorov,« je dejal Erjavec. Ponovil je, da ima DeSUS kandidate za tri resorje, za gospodarsko ministrstvo in za ministrstvo za zdravje, pa» tudi kakšna druga varianta pride v poštev.« »Gre le za to, kako zbrati najboljše kandidate za posamezna mesta,« je poudaril.

Med možnimi kandidati se je sicer omenjalo nekdanjega poslanca Desusa Vasjo Klavoro, ki pa tega položaja po naših informacijah ne bo zasedel.

Koalicija se bo z imeni kandidatov najverjetneje seznanila v ponedeljek.

***

Kandidatka za ministrico za zdravje Alenka Trop Skaza

Neuradno: Metod Dragonja gospodarski minister