Nezadovoljni z ustavnimi strokovnjaki za obravnavo zlatega pravila

Stranka SDS pred današnjo sejo ustavne komisije predlaga, naj se strokovna skupina v celoti imenuje na novo.

Objavljeno
20. marec 2012 09.40
M. V., notranja politika
M. V., notranja politika
Ljubljana – Največja koalicijska stranka SDS pred današnjo sejo ustavne komisije predlaga, naj se strokovna skupina, ki bo pripravila mnenje o vladnem predlogu sprememb 148. člena ustave – zlato fiskalno pravilo – v celoti imenuje na novo.

Vse druge parlamentarne stranke pa predlagajo, naj se sedanji strokovni skupini, v sestavi Janez Čebulj (predlog SLS), Tone Jerovšek (SDS), Ciril Ribičič (SD), Lojze Ude (PS) in Saša Zagorc (DLGV), ki se bo ukvarjala z za zdaj edinim uradno vloženim predlogom za ustavne spremembe, ki na predlog SDS zadevajo drugačno sestavo vlade, pridružijo strokovnjaki za javne finance in ekonomijo.

Tako Pozitivna Slovenija in DLGV predlagata, naj se delu strokovne komisije pridružita profesorja z ljubljanske ekonomske fakultete, in sicer dr. Tine Stanovnik (PS) in dr. Igor Masten (DLGV). SD za članico skupine predlaga strokovnjakinjo za javne finance Heleno Kamnar, NSi pa dr. Žigo Andoljška s Fakultete za poslovne vede pri Katoliškem inštitutu. SLS predlaga, naj se strokovni skupini pridruži vrhovni državni revizor Jorg Kristjan Petrovič. Desus in poslanca narodnosti pa se zavzemajo za to, da se strokovni skupini ustavne komisije pridružijo novi člani, vendar svojih kandidatov niso predlagali.