Ninamedia: Vodstvo med strankami prevzela SD

Vladno koalicijo podpira več kot 25 odstotkov vprašanih.

Objavljeno
25. november 2012 20.37
Ni. Č., Delo.si, STA
Ni. Č., Delo.si, STA
Ljubljana - Na lestvici priljubljenosti strank je vodstvo prevzela SD, ki bi jo volilo 21 odstotkov vprašanih, je pokazala anketa, ki jo je za POP TV opravila agencija Ninamedia. SD sledi Pozitivna Slovenija s 14 odstotki, tej pa SDS s 13,4 odstotka. Vse ostale stranke so močno zadaj.

Državljansko listo bi tako po anketi volilo 3,2 odstotka vprašanih, NSi in SLS po 2,6 odstotka, DeSUS pa 1,5 odstotka vprašanih.

Do spremembe je prišlo tudi na lestvici priljubljenosti politikov, kjer je do zdaj prvo mesto zasedal predsednik republike Danilo Türk, zdaj pa ga je prihitel njegov tekmec v volilni kampanji za predsednika republike Borut Pahor. Pahorju na lestvici sledijo evropski komisar Janez Potočnik, predsednik SLS Radovan Žerjav, Türk pa je četrti.

V anketi so anketirane povprašali tudi za podporo morebitni koaliciji, ki bi jo sestavljale Pozitivna Slovenija, SD in Državljanska lista. Takšno koalicijo bi podprlo 42,7 odstotka vprašanih, zdajšnjo vladno koalicijo pa nekaj več kot 25 odstotkov vprašanih.

Telefonska anketa je bila opravljena med 20. in 22. novembrom, v njej pa je sodelovalo 700 ljudi.