Novakova: Ni prav, da se stranke vedejo egoistično

Predsednica NSi je pred jesenskimi finančnimi ukrepi opozicijo pozvala k konstruktivnejši vlogi, koalicijo k poenotenju.

pon, 06.08.2012, 15:52
Jeseni bo namreč treba združiti moči in najti rešitve tako za fiskalno pravilo kot tudi za sanacijo bank, za državni holding ter za proračun za prihodnji dve leti. Prav tako vlado čaka sprejem vrste ukrepov za spodbujanje gospodarstva in za zmanjšanje birokratskih ovir ter spremembe delovnopravne zakonodaje.

Ljubljana - Padec bonitetnih ocen je posledica neenotnosti v politiki, zaradi katere Slovenija še ni zapisala fiskalnega pravila v ustavo, je ob 12. obletnici ustanovitve NSi poudarila njena predsednica Ljudmila Novak, poroča Slovenska tiskovna agencija. O nizki javni podpori vladi je Novakova dejala, da je ta »nizka vsakič, ko vlada mora ljudem jemati«.

O morebitnem razpadu koalicije ali celo predčasnih volitvah v primeru, če bi vnovič prišlo do težav pri sprejemanju fiskalnega pravila, je povedala, da na drugi strani ne vidi alternative in voditeljev, ki bi bili Slovenijo zmožni voditi bolje.

Ob tem je okrcala vse parlamentarne stranke: »Mislim, da v tem trenutku ni prav, da vsaka stranka egoistično gleda na svoje volivce ali na svoje cilje, ampak je treba gledati na naš skupen cilj,« je poudarila. Novakova upa, da bodo sindikati, delojemalci in delodajalci jeseni združili svoje moči, da bo politika lahko sprejela ustrezne ukrepe.

Novakova, kot je dejala, obžaluje, da se nekatera nesoglasja znotraj koalicije pojavljajo v medijih in na različnih spletnih omrežjih; »morala bi se reševati znotraj koalicije«.

Predsednica NSi verjame, bo Slovenijo izšla iz krize, vendar le, če bo politika delovala pametno in konstruktivno. V nasprotnem primeru pa tudi sama ne izključuje možnosti, da bi Slovenija morala zaprositi za finančno pomoč.

***

Kaj o koaliciji meni predsednik DZ in predsednik Državljanske liste Gregor Virant, preberite v intervjuju Če ne bomo znali sodelovati, nas bodo ljudje odnesli.

Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se

Komentarji

Prikaži: starejši prej
6 komentarjev
edvard kardelj

Poglej jo hinavko. Potem ko je egoisticno vodila gonjo proti ispospolnim druzinam sedaj pridiga o egoizmu drugih.

Ljudmila, ce beres tole vedi da se mnogim Slovencem obraca zelodec ko te poslusajo. Kristus ni nikogar obsojal in pridigal tako kot to delas ti v njegovem imenu. Upam da bos kmalu izginila iz javnega zivljenja v svojo zatohlo cerkev kamor pripadas.

No ce ne bi bilo marsala Tita ki ga ti tako preziras, verjetno ne bi bilo niti tebe. Stalin ti take kot si ti ze davno pokuril, tako kot je nekoc cerkev (ko so taki kot si ti imeli glavno besedo) kurila drugacne.

Ce hoces videti egoisticnega politika poglej v ogledalo.

11. avgust 2012, ob 12:53:43
Neznan

Ljudmila Novak pa na luster. Kar naenkrat je postala s štirimi poslanca "gonilna sila". To bo še pestro v jeseni leta 2012. Pučnik se obrača v grobu.

08. avgust 2012, ob 11:22:30
Slovenski-Balkanec

Kaj pa med leti 2009 in 2011 je bilo prav, lepo in manirlih, da so se stranke obnasale egoisticno, predvsem pa seveda SDS in SLS?

07. avgust 2012, ob 00:24:53
Neznan

Tistega "magistra" z bradko bi le povprašal; kaj pa je že naredil za to "svojo" domovino?. Novakovi pa; naj se le zbere in naj prosi boga, da ji bo pomagal. Mož ni kaj prida vreden pri vsem tem. Je pa ena izmed redkih, ki naj ne bi bila "brezmadežno" spočeta.
S takim govorjenjem naj gre - ima še čas - v samostan in naj moli. Moli naj za Peterleta in vse nas, ki verjamemo, da lahko "verujemo" - pa ne v boga- v preživetje.

06. avgust 2012, ob 21:03:11
VARUH

Ludamilka, do zadnjih volitev je bilo prav da so bile stranke egoistične, no in sedaj ko ste "egoistične" stranke dosegle večino, naekrat ni več prav da so druge stranke egoistične. Ko ste zavračali predloge zakonov prejšnje vlade je bilo za vas to prav, pa še naslajali ste se, sedaj ko želite podobne zadeve "spravit skozi" in ne gre tako lahko kot ste mislili, a zdaj pa tarnate.
Ja Ludamilka, če se stranka ne strinja z določeni predlogom, zakonom itd, je še kako prav da je egoistična. Drugače je vse skupaj brez veze - ustanovimo eno strano kimajočih pa bo. Pa saj je bilo tako v Jugi a ne..

06. avgust 2012, ob 17:08:22
gemini

glej Ljudmila! Merilo, kaj je egoistično in kaj kritično, so različna. Tudi ti imaš pogosto takšne kritike, da bi jim sam raje rekel egoizem kot kaj drugega. Slovenec razmišlja zelo preprosto: zakaj bi se krizo reševalo na mojem hrbtu, dokler se politika realno ne solidarizira z menoj, volivcem, torej se odpove levjemu deležu svojih dohodkov? Če se boste politiki odpovedali vsaj polovici svojih plač in vsaj 90% privilegijem ter si nehali lepiti seveda vsak sebi in prijateljem zasluge za dobro delo, druge pa kar naprej "krcali" in "jim očitali grdobije", potem se bo tudi povprečen Slovenec brez veliko besed odpovedal marsičemu. Saj smo že glodali koreninice v zgodovini. Nismo pa več pripravljeni glodati koreninic in gledati, kako se politki še naprej mastite, guncate afne in si delite privilegije! Temu je odklenkalo! Tudi prioritete v vrednosti znanja se morajo temeljito spremeniti. Z uravnilovko po izobrazbi ne bo šlo dalje, saj stopnja izobrazbe ne pove, koliko je vredno delo, ki ga opravljaš, še zlasti ne v našem sistemu, kjer se vse bolj jasno kaže, da so številne fakultete bolj "bližnjice" do visokih nazivov, katerih dejanska vrednost je tako rekoč nična.

06. avgust 2012, ob 16:51:06
6 komentarjev
Stran: <|1|>
Prikaži: starejši prej