Novakova: Ni prav, da se stranke vedejo egoistično

Predsednica NSi je pred jesenskimi finančnimi ukrepi opozicijo pozvala k konstruktivnejši vlogi, koalicijo k poenotenju.

pon, 06.08.2012, 15:52
Jeseni bo namreč treba združiti moči in najti rešitve tako za fiskalno pravilo kot tudi za sanacijo bank, za državni holding ter za proračun za prihodnji dve leti. Prav tako vlado čaka sprejem vrste ukrepov za spodbujanje gospodarstva in za zmanjšanje birokratskih ovir ter spremembe delovnopravne zakonodaje.

Ljubljana - Padec bonitetnih ocen je posledica neenotnosti v politiki, zaradi katere Slovenija še ni zapisala fiskalnega pravila v ustavo, je ob 12. obletnici ustanovitve NSi poudarila njena predsednica Ljudmila Novak, poroča Slovenska tiskovna agencija. O nizki javni podpori vladi je Novakova dejala, da je ta »nizka vsakič, ko vlada mora ljudem jemati«.

O morebitnem razpadu koalicije ali celo predčasnih volitvah v primeru, če bi vnovič prišlo do težav pri sprejemanju fiskalnega pravila, je povedala, da na drugi strani ne vidi alternative in voditeljev, ki bi bili Slovenijo zmožni voditi bolje.

Ob tem je okrcala vse parlamentarne stranke: »Mislim, da v tem trenutku ni prav, da vsaka stranka egoistično gleda na svoje volivce ali na svoje cilje, ampak je treba gledati na naš skupen cilj,« je poudarila. Novakova upa, da bodo sindikati, delojemalci in delodajalci jeseni združili svoje moči, da bo politika lahko sprejela ustrezne ukrepe.

Novakova, kot je dejala, obžaluje, da se nekatera nesoglasja znotraj koalicije pojavljajo v medijih in na različnih spletnih omrežjih; »morala bi se reševati znotraj koalicije«.

Predsednica NSi verjame, bo Slovenijo izšla iz krize, vendar le, če bo politika delovala pametno in konstruktivno. V nasprotnem primeru pa tudi sama ne izključuje možnosti, da bi Slovenija morala zaprositi za finančno pomoč.

***

Kaj o koaliciji meni predsednik DZ in predsednik Državljanske liste Gregor Virant, preberite v intervjuju Če ne bomo znali sodelovati, nas bodo ljudje odnesli.

Prijavi sovražni govor