Novi kadri nove vlade

Vlada imenovala podpredsednike (Erjavec, Židan in Virant) in državne sekretarje (Vonta, Mišič, Kričej, Kumer in Pavlič), razrešila Boruta Rončeviča in Draga Balenta.

Objavljeno
28. marec 2013 13.09
Posodobljeno
28. marec 2013 13.09
*dzi* Sobotna/Mnenja
T. S., K. Š., notranja politika, M. Č., Delo.si
T. S., K. Š., notranja politika, M. Č., Delo.si
Ljubljana - Vlada Republike Slovenije je na predlog predsednice vlade Alenke Bratušek imenovala Karla Viktorja Erjavca, ministra za zunanje zadeve, mag. Dejana Židana, ministra za kmetijstvo in okolje in dr. Gregorja Viranta, ministra za notranje zadeve in javno upravo za podpredsednike vlade.

Vlada je imenovala tudi nove državne sekretarje v kabinetu predsednice vlade: poslanko Tamaro Vonta za vzpostavitev dialoga s civilno družbo in koordinacijo državljanskih pobud, Gašparja Gašparja Mišiča, Dušana Kričeja, Dušana Kumra in Jerneja Pavliča.

Na današnji seji je na predlog ministra za obrambo vlada sprejela sklep o imenovanju Zorana Klemenčiča za državnega sekretarja na ministrstvu za obrambo, in sicer z jutrišnjim dnem.

S položaja generalnega direktorja direktorata za visoko šolstvo in znanost je razrešila dr. Boruta Rončevića in za v.d. generalnega direktorja direktorata za visoko šolstvo in znanost imenovala mag. Urbana Krajcarja in sicer do imenovanja generalnega direktorja po opravljenem natečajnem postopku, vendar največ za šest mesecev.

Mag. Draga Balenta je razrešila s položaja generalnega direktorja direktorata za šport na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport in imenovala dr. Edvarda Kolarja za vršilca dolžnosti generalnega direktorja direktorata za šport na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport, in sicer do imenovanja generalnega direktorja po natečajnem postopku, vendar največ za šest mesecev.

Vlada je na današnji seji razrešila mag. Andreja Vihteliča s položaja generalnega direktorja direktorata za investicije na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport. Vlada z 29. 3. 2013 imenuje Mitjo Valiča za vršilca dolžnosti generalnega direktorja direktorata za investicije na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport, in sicer do imenovanja generalnega direktorja po natečajnem postopku, vendar največ za šest mesecev.

Z 29. marcem so razrešeni naslednji člani uradniškega sveta: Kory Golob, dr. Božo Predalič, Rado Likar in dr. Mitja Horvat; namesto njih je vlada kot nove člane imenovala Štefko Korade Purg, Sonjo Šmuc, dr. Janeza Stareta in Tomija Nemca.