Odstopil poslanec SMC Srečko Blažič

Mandat je vrnil zaradi težke bolezni. Glede na število glasov v volilni enoti naj bi ga nadomestil Bojan Krajnc.

Objavljeno
05. februar 2015 15.29
Ni. Č., Pi. K., Delo.si, Z. P., notranja politika
Ni. Č., Pi. K., Delo.si, Z. P., notranja politika

Ljubljana - Danes je odstopil prvi poslanec v tem mandatu. Uradno zaradi težke bolezni.

Poslanca SMC Srečka Blažiča bi lahko nadomestil Bojan Krajnc, če se bo s tem strinjal, je povedala vodja poslanske skupine SMC Simona Kustec Lipicer.

Kustec Lipicerjeva pa je zagotovila, da notranjih nesoglasij v poslanski skupini ni.

Poslanec ima po njenih besedah resne zdravstvene težave, ki jih ni mogoče odpraviti skozi klasičen bolniški stalež. Zato je čutil odgovornost, da poda svoj odstop in tako omogoči, da bo odgovorno poslanstvo opravljal naslednji na seznamu izvoljenih, je pojasnila.

Srečko Blažič je sicer zdravnik dermatolog, ki je pred izvolitvijo na poslansko funkcijo delal v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor, je v DZ kot poslanec sodeloval v odborih za zdravstvo ter za infrastrukturo, okolje in prostor.

Kot je za STA povedala pomočnica direktorja Državne volilne komisije Nina Mujagič, je bil v sedmi volilni enoti naslednji z največjim deležem glasov Bojan Krajnc.

Kranjc je dvainštiridesetletni magister strojništva, zaposlen v mariborski podružnici tujega podjetja, ki razvija računalniške programe za inženirske simulacije v avtomobilski industriji. »V prostem času je zelo vpet v civilnodružbena gibanja in je dobro leto po najbolj odmevnih mariborskih dogodkih še zmeraj eden izmed aktivnejših vstajnikov v Mariboru,« je pred časom pisal Dnevnik.