Opazili smo: Od nasprotovanja begunskim centrom do podpore Čušu

FB nas je obvestil, da je bila FB stran Proti begunskim centrom na slovenskih tleh preimenovana.

Objavljeno
27. september 2016 18.03
rsi*Andrej Čuš
Pi. K.
Pi. K.

Mediji in javnost smo se februarja spraševali, kdo stoji za organizacijo protibegunskih protestov v Šenčurju, Ljubljani, Kidričevem ...

Danes je FB o spremembi imena ene izmed FB strani, ki je tudi pozivala k udeležbi na shodih, obvestil vse tiste, ki smo vsebinam te strani sledili. Stran Proti begunskim centrom na slovenskih tleh se je nenadoma preimenovala v Andrej Čuš podpora.



Ali se je Andrej Čuš odločil, da bo od ustanoviteljev strani odkupil bazo sledilcev ali pa je stran ustanovil sam, ne vemo, je pa za Ozadja priznal, da je mobiliziral shod v Kidričevem. »Takrat sem si rekel, da je treba na prvo mesto postaviti lasten narod, potem pa pomagati drugim, kar Slovenci tudi znamo.« Za Ozadja je Čuš prav tako obžaloval, da je na družabnih omrežjih širili nepreverjene informacije o beguncih na Vrhniki.


***

Stališča, zapisana v rubriki Opazili smo, ki ima plemenit namen širiti satirične vesti, nujno ne odražajo stališča uredništva. Oziroma ga, ko gre za občutljive (teme), skoraj nikoli ne. Namenjena je zgolj bralcem z usnjenim želodcem, vsem drugim pa priporočamo, da jo konzumirajo z izdatno mero previdnosti in skepse. Najbolj občutljivim bralcem se za morebitne neželene stranske učinke, kakršni so stres, povišan krvni tlak, zariplost in znojenje, iskreno opravičujemo.