Pahor popravljal pohištvo in entlal

Predsedniški kandidat se je danes preizkusil v dveh obrteh - mizarstvu in entlanju.

tor, 07.08.2012, 16:55

Pahor se je med volilno kampanjo v preteklih dneh pridružil ekipi delavcev pri obnovi ceste, delal je v tovarni nogavic, sodeloval na tekmi v košnji trave, čistil pasje zavetišče in podobno. Pisali smo, da si je zaradi svoji aktivnosti prislužil nekaj prijav na inšpektoratu za delo, ker naj bi delal na črno. Tokrat je podpisal pogodbo o prostovoljnem delu.

Ljubljana - Volilni štab Boruta Pahorja je v okviru volilne kampanje in projekta Skupaj - spodbujajmo drug drugega pridružil kolektivu socialnega podjetja Center ponovne uporabe (CPU) Slovenjske Konjice. Pred začetkom dela je podpisal pogodbo o prostovoljnem delu, da ga inšpektorat za delo ne bi lovil zaradi dela na črno.

Na družabnem ombrežju Facebook je štab objavil album fotografij predsedniškega kandidata, kako popravlja, obnavlja in preoblači zavrženo leseno pohištvo (stole in mize). Pahor se je usedel tudi za šivalni stroj za entlanje*, s pomočjo katerega je obšil okrasne blazine med delom v trgovini CPU v Tepanju.

Z današnjo akcijo so želeli, kot so zapisali, opozoriti na pomembnost socialnega podjetništva, ki v Evropski uniji zaposluje približno 10 odstotkov delavcev in je v slovenski pravni red prišla s sprejetjem Zakona o socialnem podjetništvu (ZSocP). »Socialno podjetništvo omogoča nove možnosti zaposlovanja, zagotavljanje dodatnih delovnih mest in socialno integracijo ter poklicno reintegracijo najbolj ranljivih skupin ljudi na trgu dela,« so zapisali.

* éntlati - s cikcak vbodi, navadno strojno, šivati čipke, vložke na blago. (SSKJ)

Povezane novice

Polnoletni? Državljan Slovenije? Kandidirajte!
6. avgust ob 13:08
Na predsedniške volitve hočejo tudi vaški posebneži brez možnosti za vstop v tekmo, kaj šele za zmago.

Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se

Komentarji

Prikaži: starejši prej
16 komentarjev
wladymyr

USE REUSE

Ker je medijski in časopisni gotovo že zavzel sedanji državni predsednik, se je Borut Pahor odločil vnesti svoje spretnosti in priročnost med delovnim ljudstvom zaposlenih žena in deklet in fantov in možakov, da bodo rekli, Fejst fant - volili pa bodo potem: MIlana Zvera?!

17. avgust 2012, ob 12:57:03
Bob Rock

hahaha.. kako tisti, ki so najbolj polni gnoja podpirajo Pahorja.. še pred enim letom so ga želeli utopiti v žlici vode, zdaj ga bodo volili... jaoooo

08. avgust 2012, ob 08:42:54
Demidzen Prvi

Vsekakor je treba priznat da ima kvaliteten volilni stab;) Gremo pahci, rdeci psi lajajo, cirkus pa po blatni poti naprej

08. avgust 2012, ob 08:13:53
Neznan

Bravo Borut!
Takšnega predsednika potrebujemo. Mora poznati delo fizikalcev in intelektualcev.
Sedanji nas deli.
Vidim, da se nekateri zgražajo nad tvojim obnašanjem.
To so pač stari udbovci, ki imajo nalogo diskreditirati tebe in poveličevati dobro ime aktualnega, ki ves čas deli ljudstvo.
Zmaga je tvoja.

07. avgust 2012, ob 22:01:44
Delolo

Zakaj se kandidat Borut Pajor ne odzove vabilu g. Janeza Jančarja iz Kranja. 1.8.2012 je v Delovi rubriki Pisma bralcev in odmevi objavil tole:
Vabilo
Zadnje čase smo priča pojavljanju gospoda Boruta Pahorja na TV kot odličnega delavca pri delu z nogavicami in pri asfaltiranju cestnih površin. Upal bi si trditi, da gre g. Pahorju navedeno delo celo bolje od rok kot vodenje države. Škoda, da se g. Pahor navedenim delom ni bolje posvetil, namesto da se gre vodenje države. Še danes bi lahko ravnal nogavice ali pa asfaltiral ceste. Se vidi, da ima g. Pahor dovolj časa in da je pripravljen priskočiti državljanom na pomoč, če jo ti potrebujejo.

Glede na g. Pahorja delovno vnemo zadnjih dni vabim g. Pahorja, da se meni in mojim družinskim članom pridruži pri pripravi stanovanjskih površin za beljenje in obnovo talnih površin v stanovanjski hiši. Z mojstrom za obnovo smo dogovorjeni, da se bodo dela začela 20. 8. 2012, pred tem pa je treba izprazniti prostore, pri čemer bi nam g. Pahor lahko pomagal. Za delo plačila ne obljubljam, dobra malica, pijača in kosilo pa so zagotovljeni. Če si g. Pahor želi publicitete, lahko pride novinarjev in snemalnih ekip, kolikor si jih g. Pahor želi. Za dogovor me lahko g. Pahor pokliče na GSM številko 041/743 476.
Janez Jančar, Huje 10 a, Kranj
---------------------------

07. avgust 2012, ob 21:26:20
MENS SANA

Proti zasvojenosti je kuratiba---> proti neumnosti jo ni!

07. avgust 2012, ob 20:44:51
MENS SANA

Proti zasvojenosti je

07. avgust 2012, ob 20:43:30
enzrovt

jezuspomagi kak kreten ..

07. avgust 2012, ob 20:37:09
znalec

kdaj bo pokazal kvalitetno črtico.------beri koka
kdaj bo zarolal joint---beri travica
kdaj bo prijavil vikend v umgau - sv pelegrin--beri davčna utaja

07. avgust 2012, ob 20:12:11
MENS SANA

Boruuut!

07. avgust 2012, ob 19:56:51
predator

In tako misli, da bo prišel do predsedniškega stolčka. Malo morgen - mojega glasu ne bo dobil... populist butasti

07. avgust 2012, ob 19:50:09
POIVRE

Nekdo je zapisal:

Norec pristane v norišnici, ker doktor ugotovi, da pacient resnično ni Napoleon niti Tito niti Hitler, norec pa še kar naprej v svojem meditiranju prepričuje in sebe in druge, da je res prav on ena od znamenitih osebnosti. Pada dež, piha veter, norec na dvorišču krili z rokami, kot da bi hotel ujeti pravo smer z gugajočo jadrnico. Prepričan je, da je na odprtem morju, da se bori za življenje, kar mu tudi uspe.

Mi dodamo:

Naj živi srečno in veselo, brez napuha, jeze in zamer.

07. avgust 2012, ob 19:46:21
žanul

Bedak misli,da bo s svojo tišlarijo popravil pizdarijo,katero je zapustil državljanom..........
Res idiotsko......

07. avgust 2012, ob 19:44:43
bg023

Vse kar je treba poveati o Pahorju je briljantnopovedal Delov kolumnist Boris Jež! Priporočam ta njegov blog, užitek od branja!

07. avgust 2012, ob 18:34:12
Barbara Rovšek

Klovn, ki je v treh letih zakockal državo kandidira za predsednika. Zanj lahko volijo le resno motene osebe, ki nimajo stika z realnostjo.

07. avgust 2012, ob 18:20:58
mamba

Naslov serije bi lahko bil:
Počitniška praksa, šolarja Boruta Pahorja

07. avgust 2012, ob 18:06:31
16 komentarjev
Stran: <|1|>
Prikaži: starejši prej