Pahor popravljal pohištvo in entlal

Predsedniški kandidat se je danes preizkusil v dveh obrteh - mizarstvu in entlanju.

tor, 07.08.2012, 16:55

Pahor se je med volilno kampanjo v preteklih dneh pridružil ekipi delavcev pri obnovi ceste, delal je v tovarni nogavic, sodeloval na tekmi v košnji trave, čistil pasje zavetišče in podobno. Pisali smo, da si je zaradi svoji aktivnosti prislužil nekaj prijav na inšpektoratu za delo, ker naj bi delal na črno. Tokrat je podpisal pogodbo o prostovoljnem delu.

Ljubljana - Volilni štab Boruta Pahorja je v okviru volilne kampanje in projekta Skupaj - spodbujajmo drug drugega pridružil kolektivu socialnega podjetja Center ponovne uporabe (CPU) Slovenjske Konjice. Pred začetkom dela je podpisal pogodbo o prostovoljnem delu, da ga inšpektorat za delo ne bi lovil zaradi dela na črno.

Na družabnem ombrežju Facebook je štab objavil album fotografij predsedniškega kandidata, kako popravlja, obnavlja in preoblači zavrženo leseno pohištvo (stole in mize). Pahor se je usedel tudi za šivalni stroj za entlanje*, s pomočjo katerega je obšil okrasne blazine med delom v trgovini CPU v Tepanju.

Z današnjo akcijo so želeli, kot so zapisali, opozoriti na pomembnost socialnega podjetništva, ki v Evropski uniji zaposluje približno 10 odstotkov delavcev in je v slovenski pravni red prišla s sprejetjem Zakona o socialnem podjetništvu (ZSocP). »Socialno podjetništvo omogoča nove možnosti zaposlovanja, zagotavljanje dodatnih delovnih mest in socialno integracijo ter poklicno reintegracijo najbolj ranljivih skupin ljudi na trgu dela,« so zapisali.

* éntlati - s cikcak vbodi, navadno strojno, šivati čipke, vložke na blago. (SSKJ)

Povezane novice

Polnoletni? Državljan Slovenije? Kandidirajte!
6. avgust ob 13:08
Na predsedniške volitve hočejo tudi vaški posebneži brez možnosti za vstop v tekmo, kaj šele za zmago.
Prijavi sovražni govor